REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ministrų kabineto sprendimo nebeskirti biudžeto lėšų valstybės įmonei poilsio namams „Baltija“ ir perleisti jos valdymą Ūkio ministerijai iš pareigų buvo išprašytas ir ilgametis jos vadovas Jonas Juchnevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Šį vasarį 70-metį atšventęs J. Juchnevičius „Baltijai“, valdančiai Palangos viešbučius „Auska“, „Žilvinas“, „Vyturys“, jaunimo nakvynės namus ir reabilitacijos centrą, nebevadovauja nuo balandžio 24 dienos.

REKLAMA

„Konservatoriai priėmė į darbą, konservatoriai ir atleido“, - juokavo pokalbininkas, įmonei vadovavęs nuo pat jos sukūrimo 1991-aisiais.

Anot J. Juchnevičiaus, jis iš darbo išėjo „šalių susitarimu“, tačiau neslėpė, kad buvo paprašytas tai padaryti.

„Prieš atleidžiant premjeras dar padėkojo už gerą darbą, tačiau man buvo pasakyta, kad reikia atlikti reorganizaciją. Galbūt manė, kad aš su tuo nesusitvarkysiu, bet tiesiai šviesiai to nepasakė. Klausiau, ar dėl to, jog pensininkas, sakė, kad ne. Tačiau jokios nuoskaudos tikrai nejaučiu. Manau, kad nuveikiau nemažai, darbai gėdos nedaro, palikau labai gerą kolektyvą“, - sakė J. Juchnevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras sakė jau sulaukęs keleto konkrečių pasiūlymų, tačiau nė vieno iš jų dar neapsvarstęs, nes kol kas nori tiesiog pasilsėti.

„Vakarų ekspresas“ jau rašė, kad balandžio 15 d. Vyriausybė pritarė Saulėlydžio komisijos siūlymui nebeskirti „Baltijai“ biudžeto lėšų – įmonė kaip asignavimų valdytojas buvo išbraukta iš šių metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo. Teigta, kad dėl to valstybė sutaupys 883 tūkst. litų. J. Juchnevičius tada tvirtino, kad minėtos lėšos visada buvo skiriamos išskirtinai valstybės reikmėms pritaikyto viešbučio „Auska“ ūkiniam išlaikymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministrų kabinetas taip pat nutarė „Baltijos“ valdymą perleisti Ūkio ministerijai, kuri turėtų suformuoti poilsio namų valdybą bei parengti įmonės veiklos strategiją bei restruktūrizavimo planą. Ūkio ministro atstovė spaudai Vita Ramanauskaitė tvirtino, kad „Baltija“ ministerijai buvo perduota tada, kai J. Juchenvičius joje jau nebedirbo.

„Baltiją“ Ūkio ministerija perėmė savo žinion balandžio 30 dieną – tada buvo pasirašytas perdavimo aktas. Šio mėnesio pabaigoje Vyriausybėje turėtų būti apsispręsta dėl tolesnių veiksmų. Tik tada bus galvojama apie naują vadovą“, - sakė V. Ramanauskaitė.

REKLAMA

Vyriausybės kanceliarijos Ūkio departamento direktorius Jonas Šniaukšta informavo, kad sprendimą dėl J. Juchnevičiaus priėmė Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis.

„Sprendimas buvo priimtas po kanclerio pokalbio su J. Juchnevičiumi“, - sakė J. Šniaukšta.

Paties kanclerio motyvų vakar sužinoti nepavyko – jis dalyvauja užsienyje vykstančiuose mokymuose.



Martynas Vainorius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų