REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija (LVRA) pakvietė į „Šekspyro“ viešbutyje Vilniuje vykusią spaudos konferenciją-apvalaus stalo diskusiją, kurioje vėl buvo pranešta „apie katastrofišką turizmo verslo Lietuvoje padėtį bei viešbučių ir restoranų rengiamas protesto akcijas“.

REKLAMA
REKLAMA

LVRA teigimu, dėl padidinto PVM ir kitų turizmą žlugdančių valdžios sprendimų Lietuvos viešbučiai, restoranai ir turizmo kompanijos atsidūrė ant žlugimo ribos, darbo jau neteko daugiau kaip 10 tūkstančių sektoriaus darbuotojų.

REKLAMA

Valdžios atstovai diskusijoje pritarė verslininkams, kad būtina formuoti teigiamą Lietuvos įvaizdį, didinti ir šalies populiarumą, ir pasiekiamumą.

LVRA ir valdžios atstovai bei verslininkai kiekviena diskutuota tema (Lietuvos turizmo rinkodara, turizmo sektoriaus strategija ir vizija, pasiekiamumas, mokestinė politika) išsakė savo poziciją. Dauguma pranešimų buvo skirti daugiau esamos padėties įvertinimui, problemų įvardijimui ir duomenų apžvelgimui, tačiau žadėti konkrečių žingsnių, kurių bus imtasi, kad turizmo padėtis pagerėtų, - vengta.

REKLAMA
REKLAMA

Ūkio ministras Dainius Kreivys pažadėjo dar vieną susitikimą surengti kitą savaitę. Jame turėtų būti nuspręsta, koks bus konkrečių veiksmų planas ir kas koordinuos turizmo plėtros Lietuvoje strategiją. LVRA, siūlydama vietoje esančios Lietuvos turizmo plėtros agentūros skubos tvarka įkurti VšĮ „Lietuvos turizmo biuras“, į Vyriausybę raštu kreipėsi dar šių metų balandžio pradžioje.

Apvalaus stalo diskusijoje dalyvavo ūkio ministras D. Kreivys, viceministras Arnoldas Burkovskis, Susisiekimo ministerijos viceministras Rimvydas Vaštakas, Finansų ministerijos sekretorė Ingrida Šimonytė, buvęs „flyLAL“ vadovas Tadas Pukšta, „Neregėtos Lietuvos“ leidėjas Marius Jovaiša, TNS Gallup direktorius Žydrūnas Gaudiešius, LVRA prezidentė Evalda Šiškauskienė, viceprezidentas Zigmantas Dargevičius, valdybos narė Dalia Kuklierienė, valdybos narys Dainius Kalina, Lietuvos turizmo asociacijos viceprezidentas Kęstutis Ambrozaitis, Druskininkų kurorto sveikatinimo įstaigų asociacijos prezidentas Valdas Trinkūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LVRA viešbučius, restoranus ir klubus protesto akcijai „Lietuva užsidaro! Grįžtame 1000 metų atgal“  kviečia birželio 11, 29 ir, jeigu nesulauks valdžios reakcijos, – liepos 5 dieną.

Viešbučių ir restoranų streikas jau turėjo vykti šių metų kovo 16 dieną. E. Šiškauskienės teigimu, tuomet streiko atsisakyta dėl to, jog Ūkio ministerija „pradėjo dialogą su asociacija“.



Konferencijoje – Ūkio ministras Dainius Kreivys. Ruslano Kondratjevo nuotr.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų