REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ir Baltijos šalių drabužių mažmeninės prekybos rinkos lyderės „Aprangos“ grupės konsoliduoti pardavimai pirmąjį 2009 metų ketvirtį buvo 75,5 mln. litų (21,9 mln. eurų), arba 24,9 proc. mažesni nei prieš metus.

REKLAMA
REKLAMA

„Aprangos“ grupė per pirmąjį 2009 metų ketvirtį patyrė 10,0 mln. litų (2,9 mln. eurų) netikrintų konsoliduotų nuostolių.

REKLAMA

Pagrindinės nuostolingos veiklos priežastys buvo:


  • dėl didesnio, nei laukta, Baltijos šalių rinkos nuosmukio „Aprangos“ grupės mažmeninio tinklo pajamos buvo mažesnės, nei tikėtasi;



  • siekdama optimizuoti prekių atsargas ir dėl sudėtingos konkurencinės aplinkos „Aprangos“ grupė turėjo vykdyti agresyvesnius išpardavimus, o tai neigiamai paveikė bendrąjį pelningumą;



  • dėl staigiai kritusių palyginamųjų pardavimų sumažėjo parduotuvių veiklos efektyvumas.




Investicinio banko „Finasta“ komentaras

„Aprangos“ grupės plėtra pirmąjį ketvirtį vis dar buvo agresyvi. 2009 m. I ketv. investicijos į  ilgalaikį materialųjį ir nematerialųjį turtą, palyginus su 2008 I ketv., išaugo daugiau nei tris kartus. Kita vertus, jei didžioji metų investicijų dalis teko pirmajam ketvirčiui ir bendrovė šiais metais daugiau  neinvestuos arba investuos nedaug, tikėtina, kad artimiausiais ketvirčiais „Aprangos“ grupės nuostoliai nebus tokie dideli.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų