REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nuolatinis atstovas prie Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) Raimondas Ališauskas vadovaus šios tarptautinės organizacijos Subsidijų ir kompensacinių priemonių komitetui.

REKLAMA
REKLAMA

R. Ališauskas į šias pareigas paskirtas antradienį Ženevoje, per PPO Prekių tarybos susitikimą.

REKLAMA

Lietuvos atstovas pirmininkaus vienam iš trylikos komitetų, kurie prižiūri atitinkamų PPO susitarimų, reglamentuojančių tarptautinės prekybos prekėmis sąlygas, pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

PPO Subsidijų ir kompensacinių priemonių susitarimas apibrėžia tvarką ir disciplinas, kaip vyriausybės turi teisę teikti paramą vietos pramonei, ir numato kitų šalių atsakomąsias priemones, jei subsidijuotas eksportas iškraipo konkurencijos ir sąžiningos prekybos sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais PPO Subsidijų ir kompensacinių priemonių komitete vyks aktyvios diskusijos dėl Kinijos, JAV ir kitų šalių subsidijų programų.

Lietuvos atstovo išrinkimui PPO Subsidijų ir kompensacinių priemonių komiteto pirmininku bendru sutarimu pritarė visos 153 PPO šalys.

Beveik per du mėnesius trukusias neformalias konsultacijas ir derybas ES valstybių narių kandidatams atstovavo Europos Komisija. R. Ališauskas pirmininkavimą perima iš Japonijos atstovo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų