REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos investicijų fondo (EIF) skelbtame konkurse finansiniams tarpininkams atrinkti gautos 23 paraiškos, pranešė LR Ūkio ministerija. Konkursą skelbė ir finansinių tarpininkų atranką atlieka Europos investicijų fondas pagal Ūkio ministerijos, Finansų ministerijos ir EIF pasirašytą trišalę sutartį. Pirmą kartą Lietuvoje organizuoto konkurso tikslas – atrinkti privačius finansinius tarpininkus, per kuriuos bus finansuojami labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) verslo projektai. Šis konkursas – viena iš priemonių, numatytų Ūkio ministerijos parengtame Ekonomikos skatinimo plane.

REKLAMA
REKLAMA

Tolesniame konkurso etape bus vertinama pareiškėjų kompetencija, pasiūlyta investavimo strategija ir kiti aspektai. Kaip greitai bus atrinkti finansiniai tarpininkai, priklausys nuo pateiktų paraiškų išsamumo ir kokybės.

REKLAMA

Konkursui paraiškos buvo teikiamos pagal 2 priemones: 18 paraiškų pateikta pagal rizikos kapitalo fondo priemonę ir 5 – pagal „Verslo angelų“ bendrų investicijų fondo priemonę.

Rizikos kapitalo fondų priemonei numatyta skirti 80 mln. litų iš Europos Sąjungos 2007–2013 m. struktūrinės paramos lėšų. „Verslo angelų“ bendrų investicijų fondui planuojama skirti 20 mln. litų. Atsižvelgiant į priemonių paklausą ir konkurso rezultatus, kvietimų sumos gali būti padidintos.

Rizikos kapitalo fondų investicijos yra orientuotos į įmones, pasižyminčias dideliu augimo potencialu ir didele rizika, kurios, pritraukdamos rizikos kapitalo investicijų, gali tapti sėkmingos veiklos pavyzdžiais ar rinkos lyderėmis. „Verslo angelų“ bendrų investicijų fondo priemonės tikslas – paskatinti į rizikingus projektus investuojančių verslininkų tinklą ir aktyviau investuoti į perspektyvias verslo idėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų