REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Veiklą pradėjo Respublikinė draudėjų asociacija – pirmoji draudimo paslaugų vartotojus vienijanti organizacija Lietuvoje. Asociacija atstovaus verslo įmonių ir privačių asmenų interesams ne gyvybės draudimo srityje.

REKLAMA
REKLAMA


Asociacija konsultuos draudėjus renkantis draudimo kompanijas, taip pat patars dėl palankiausių draudimo sąlygų bei atstovaus savo nariams tinkamai sureguliuojant žalas.

REKLAMA


„Iki šiol mūsų šalyje nebuvo asociacijos, kuri rūpintųsi draudimo vartotojų interesais, vienytų ir konsultuotų draudėjus. Tai ypač aktualu daug draudimo paslaugų vartojantiems vežėjams, pramonininkams, taip pat ir gyventojams, apsidraudusiems keletu skirtingų draudimo rūšių“, – sakė Eugenijus Maciulevičius, vienas iš Respublikinės draudėjų asociacijos steigėjų.


Anot jo, narystė asociacijoje draudėjams ne tik leis užtikrinti geresnį interesų atstovavimą, bet ir padės taupyti – atsižvelgdami į asociacijos rekomendacijas draudėjai gali sumažinti draudimo išlaidas 10–20 proc.

REKLAMA
REKLAMA


Respublikinė draudėjų asociacija yra visuomeninė organizacija, administruojama ir išlaikoma asociacijos narių. Į asociaciją gali įstoti tiek juridiniai, tiek fiziniai asmenys. Planuojama, kad iki metų pabaigos asociacija vienys kelis šimtus narių.


Siekdama įgyvendinti kuo efektyvesnį draudėjų teisių atstovavimą asociacija bendradarbiaus su rinką prižiūrinčiomis institucijomis, taip pat su įstatymų leidėjais ir dalyvaus tobulinant bei harmonizuojant Lietuvos teisės aktus, reglamentuojančius draudimo veiklą.


Pasak E.Maciulevičiaus, asociacija tikisi efektyvaus ir abipusiai naudingo bendradarbiavimo su draudimo kompanijomis, brokeriais bei juos vienijančiomis organizacijomis.


Respublikinė draudėjų asociacija į savo komandą yra subūrusi kvalifikuotus bei didelę patirtį draudimo srityje turinčius darbuotojus, teisininkus.


Šiuo metu asociacijos padaliniai veikia Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų