REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausias Italijos bankas „UniCredit SpA“ ketvirtą ketvirtį pelno gavo 57 proc. mažiau, praneša Bloomberg.

REKLAMA
REKLAMA

Bankas taip pat sieks 4 mlrd. eurų vyriausybės paramos, kurią planuoja gauti iš Italijos ir Austrijos valstybinių fondų.

REKLAMA

Banko vadovas Alessandro Profumo, siekdamas minimizuoti pasaulinės paskolų krizės įtaką bankui, žymiai sumažino išlaidas, atleido darbuotojų ir atšaukė dividendų mokėjimą.

Kaip šiandien patvirtino A. Profumo, bankas, į kurį šiemet jau investuota apie 3 mlrd. eurų, sieks gauti valstybės finansavimą, taip siekiant labiau sustiprinti banko finansinę padėtį.

Emanuele Vizzini, Milane esančios „Investitori Sgr“ kompanijos investavimo padalinio vadovas, teigė, kad „rezultatai geresni, negu tikėtasi, ypač biržos sandorių duomenys“, o vyriausybės lėšos „padės sustiprinti kapitalą“.

REKLAMA
REKLAMA

„UniCredit“ visų metų pelnas sumažėjo 38 proc. iki 4 mlrd. eurų ir atitiko banko prognozes.

Visų metų priešmokestinis pelnas Centrinės ir Rytų Europos šalyse, išskyrus Lenkiją, veikiančiuose „UniCredit“ valdomuose bankuose išaugo 51 proc. iki 2,02 mlrd. eurų. Priešmokestinis pelnas Lenkijoje, kurioje „UniCredit“ valdo didžiausią šalies banką, sumažėjo 3 proc. iki 1,11 mlrd. eurų.

„UniCredit“ iš Rytų ir Centrinės Europos šalyse veikiančių savo filialų ir valdomų bankų uždirbo 57 proc. viso savo priešmokestinio pelno, taigi banko priklausomybė ir veiklos sėkmė nuo šio regiono tampa vis didesnė. Šiame regione bankas veikia 17 šalių.



Parengė Algirdas Pūras

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų