REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį „Litexpo“ konferencijų ir parodų centre į Lietuvos verslo forumą susirinks pagrindinės šalies verslo asociacijos, atstovaujančios svarbiausiems šalies ekonomikos sektoriams, didžiausioms šalies bendrovėms.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak forumo organizatorių, šią iniciatyvą paskatino pavojingai grėsminga valstybės ekonominė ir finansinė padėtis, kai kasdien bankrutuoja bendrovės, auga bedarbių gretos ir socialinė įtampa, krenta valstybės pasitikėjimo rodikliai, mažėja konkurencingumas bei gyventojų lūkesčiai dėl geresnio gyvenimo Lietuvoje.

REKLAMA

Forumo iniciatyvinės grupės nuomone, būtinos greitos finansinės injekcijos į ekonomikos gaivinimą, reikalingos papildomos valstybės biudžeto gelbėjimo priemonės, panaudojant verslo bendruomenės sukauptą ilgametę patirtį, vidinius rezervus, kuriuos efektyviai valdant valstybė gali ne tik subalansuoti biudžetą, bet ir  padidinti pajamas, reikalingas norint iš tikrųjų išbristi iš krizės liūno.

Verslo asociacijų atstovai vieningai pritaria, kad valdžios ketinimai mažinti valstybės išlaidas yra neatidėliotini, tačiau lygiagrečiai būtina ieškoti priemonių, kaip didinti pajamas, įplaukas į biudžetą, kaip ekonomikos gaivinimo planą padaryti gyvybingu jau artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirinktas dabartinis kelias – mokesčių didinimas – nėra išeitis, tai liudija ir nesurinktos lėšos į biudžetą per pirmuosius šių metų mėnesius.

Lietuvos verslo lyderiai matydami tokią padėtį ir jausdami atsakomybę už kuriamą vertę ekonomikai, už darbo vietas ir bendrą šalies gerovę, forumo metu pateiks „sunkmečio valdžiai“ pasiūlymų, kaip subalansuoti valstybės išlaidas ir pajamas išmintingai naudojant ribotus išteklius.

Forumo metu bus priimta Rezoliucija, kurioje bus pateikti verslo pasiūlymai valdžiai, kaip kartu spręsti sunkmečio problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų