REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Krizė – tai galimybė“ – visiems gerai žinomas posakis. Tačiau krizė kada nors baigsis. Baigsis ir teikiamos galimybės. Tad šiame straipsnyje kalbėsime apie galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

NT rinkoje iki šiol didžiausią pelną šlavėsi bankai ir spekuliantai. Garsūs bankų analitikai su SEB banko prezidento patarėju Gitanu Nausėda priešakyje viešai visiems aiškino, kad NT kainos kils ir galimybės užsidirbti nevalia praleisti. Nors matėsi, kad rinka tuoj sprogs ir patys bankai savo turtą stengėsi išparduoti dar nepriartėjus kainų pikui.

REKLAMA

„Dabar bankai bando „ginti“ savo investicijas – jie nesuinteresuoti staigiu kainų kritimu. Todėl paskolų išdavimas yra virtęs loterija, kurioje laimi perkantys bankams priklausantį turtą. Nes savo turtą gi reikia kažkaip parduoti“, – teigia World-Estate.com NT portalo projekto vadovas Simonas Rudaminas.

Spekuliavimas kaip uždarbio būdas baigėsi kartu su ekonomikos pakilimu. Daugiau nebėra vartotojų lūkesčių, kad ekonomika ir toliau augs. O krintant kainoms, nebėra kam brangiai parduoti. Bet...

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienas iš jūsų turėtų neužmiršti, jog nekilnojamas turtas... yra maratonas, o ne sprintas.“, – kartą yra pasakęs vienas NT ekspertas. O pradėti bėgti maratoną yra palankiausia krizės metu. Kai kainos leidžiasi žemyn ir pasiūla viršija paklausą, visi supranta, kad laimi vartotojas. Arba kitaip – investuotojas, nes nedaug žmonių priima sprendimą asmeniniam vartojimui įsigyti NT tokiomis sąlygomis.

Nors NT rinka dar nėra pasiekusi dugno ir vis dar vyksta įvairūs svyravimai – geriausias metas, kai verta pradėti žvalgytis investicinių projektų, yra dabar. Galima pradėti tiesiog nuo internetinės paieškos sistemų ir www.world-estate.com svetainės, kur galima apžvelgti ir palyginti įvairias rinkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2009 metais investuotojams reiktų atkreipti dėmesį į šiuos News.World-Estate.com ekspertų siūlomus patarimus:

Svarbiausia – kantrybė, o investavimo galimybės jus pasieks su stulbinančiomis nuolaidomis.

Investuokite į nekilnojamojo turto fondus, nes jie greičiausiai sureaguos į ekonomikos atsigavimą.

Negailėkite pinigų geriems specialistams ir patarėjams. Labai svarbu atskirti gerą investiciją nuo blogos.

Investuokite į projektus, kurie yra orientuoti į ekologiją. Išlaidų ir aplinkos taršos mažinimas greičiausiai taps prioritetu.

Pirkite arba laikykite daugiabučių namų, biurų, viešbučių ir gyvenamųjų namų žemės sklypus. Bet nepamirškite, kad juos kurį laiką teks laikyti.

Pirkite ne pačioje geriausioje būklėje esančius daugiabučius, jei jie yra urbanizuotose zonose ir turi gerą susisiekimą.

Taikykitės į zonas, kurios yra arti prekybos centrų ir vaistinių.

Tikimasi, jog komercinės paskirties rinka atsigaus daug greičiau, nei gyvenamosios. O statybų įmonės turės pradėti pardavinėti nebaigtus projektus už itin žemas kainas vien tam, kad išvengtų bankroto.

Rinkos sekimas, konsultavimasis su gerais specialistais ir kantrybė – tie sėkmės faktoriai, kurie padės atrasti pačias geriausias investavimo galimybes. Prisiminkite, jog maratoną laimi ne greičiausi, o kantriausi ir išmintingiausi bėgikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų