REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekyba pirmadienį NASDAQ OMX Vilniaus vertybinių popierių biržoje buvo aktyvesnė nei praėjusią savaitę. Investuotojai biržoje sudarė 691 sandorį, vertybinių popierių perleista už 1,72 mln. litų. Nors OMX Vilnius indeksas ir išliko nepakitęs – 153,13 punkto, tačiau prekyba buvo guvesnė ir vyko daugeliu kotiruojamų bendrovių akcijomis. Investuotojų dėmesio centre ir toliau išlieka „Lietuvos jūrų laivininkystės“ vertybiniai popieriai, kurių nupirkta už 430 tūkst. litų, o kaina pakilo 6,06 proc. iki 0,35 lito.

REKLAMA
REKLAMA

NASDAQ OMX Rygos ir Talino biržos pirmadienį suaktyvėjusia prekyba nepasižymėjo ir išlaikė praėjusios savaitės aktyvumą. Bendra biržose pasiekta apyvarta atitinkamai buvo 16,4 tūkst. latų ir 248 tūkst. eurų.

NASDAQ OMX Rygos biržoje didesniu aktyvumu pasižymėjo „Grindeks“ vertybiniai popieriai, kurių perleista už 11,9 tūkst. latų, o kaina pakilo 0,94 proc. iki 2,14 lato.

NASDAQ OMX Talino biržoje investuotojus domino AS „Merko Ehitus“ vertybiniai popieriai, kurie ne tik pasiekė didžiausią apyvartą – 95 tūkst. eurų, bet ir fiksavo didžiausią teigiamą pokytį – 13,99 proc. iki 2,20 euro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų