REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar svyravęs net 2,4 proc. ribose tarp 1,2990 ir 1,2690 euro ir JAV dolerio kursas smuko 0,7 proc. Po vakarykščio brangimo JAV doleris šiandien koreguojasi ir šiuo metu svyruoja ties 1,2730, skelbiama „Swedbank“ valiutų apžvalgoje.

REKLAMA
REKLAMA

Toks stiprus vakarykštis JAV dolerio šuolis po praeitos savaitės pigimo buvo susijęs su viltimis, kad JAV vyriausybė mūšyje prieš finansų krizę išliks daugiau iniciatyvi, palyginti su kitomis šalimis.

REKLAMA

Tai tik patvirtina pirmadienį paskelbtos naujienos, kad JAV iždo departamentas, Federalinė rezervų ir kitos trys federalinės agentūros bendru sprendimu nutarė trečiadienį pradėti programą, kurios tikslas įvertinti didžiųjų JAV bankų kapitalo poreikius ir apibrėžti, ar didesnė parama tikrai yra reikalinga ir pagrįsta.

Vakar investuotojai taip pat buvo sutelkę dėmesį ir į naujienas, susijusias su „Citigroup“ banku bei draudimo kompanija „American International Gruop Inc“.

REKLAMA
REKLAMA

„Wall Street Journal“ pirmadienį pranešė, kad vyriausybė gali perimti 40 procentų  „Citigroup“ paverčiant lengvatines akcijas į prekiaujamas rinkoje.

Naujienos, susijusios su AIG, buvo kur kas prastesnės, kadangi jau du kartus valstybės gelbėta draudimo kompanija prognozuoja didžiausią visų laikų ketvirtinį nuostolį ir žada trečią kartą prašyti vyriausybės pagalbos.

Šiandien sulauksime Vokietijos vasario mėn. IFO instituto verslo pasitikėjimo ir JAV vasario mėn. vartotojų pasitikėjimo indeksų.

Jei šie duomenys bus tokie, kokių rinkos dalyviai ir tikisi, didelių staigmenų matyti neturėtume. Žvelgiant į ilgesnę perspektyvą JAV doleris euro atžvilgiu turėtų ir toliau stiprėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų