REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Azijos rinkose kainos trečiadienį smuko, investuotojams jautriai sureagavus į „Toyota“, „Hyundai“ ir „Bridgestone“ sumažintas rezultatų prognozes.

REKLAMA
REKLAMA

Tokijuje „Nikkei 225“ indeksas popietinėje prekyboje smuko 2,6 proc., o platesnis „Topix“ mažėjo 2,7 proc.

REKLAMA

Honkonge „Hang Seng“ sutrumpintą sesiją baigė nusmukęs 0,3 proc., o Honkongo „Kinijos įmonių“ indekso vertė krito 1,2 proc. Singapūro „Straits Times“ reikšmė augo 0,9 proc.

Trečiadienį Singapūro ir Honkongo biržos dirbo tik iki pietų, daugelis Azijos biržų rytoj bus uždarytos, prekyba vyks tik Tokijuje ir Šanchajuje.

Pietų Korėjos „Kospi“ vertė smuko 1,9 proc., o Indijos „Sensex“ prarado 0,7 proc. vertės rytinėje prekyboje.

REKLAMA
REKLAMA

Australijos „S&P/ASX 200“ indeksas pakilo 1,4 proc., o Naujosios Zelandijos „NZX 50“ vertė kilo  0,2 proc. Taivano „Taiex“ krito 0,1 proc., o Malaizijos „KLSE“ nusmuko 0,4 proc.

„Toyota“ akcijų kaina smuko 3,8 proc., investuotojams reaguojant į žinią, kad kompanija patirs 1,7 milijardo nuostolių per fiskalinius metus, kurie baigsis kovo 31 dieną.

„Bridgestone“ krito 4 proc., kai padangų gamintojas dėl mažėjančių pardavimų ir stiprios jenos pajamų prognozę sumažino net nuo 66 iki 12 milijardų jenų.

„Hyundai Motor“ (-4,4 proc.) ir „Kia Motors“ (-4,2 proc.) smuko po daugiau nei 4 proc. po to, kai antradienį sumažino savo pardavimų prognozes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų