REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos akcijos pirmadienį brango, investuotojams neatkreipus dėmesio į tyrimą, kuris rodo, kad verslo pasitikėjimo rodiklis smuko.

REKLAMA
REKLAMA

Investuotojai tikisi JAV bazinės palūkanų normos smukimo, o Busho administracija penktadienį pranešė, kad įsikiš ir neleis bankrutuoti automobilių JAV gamintojams.

REKLAMA

Japonijos „Nikkei 225“ indeksas, kuris penktadienį smuko net 5,6 proc., pirmadienio popietę buvo vėl pakilęs 4,8 proc., o platesnis „Topix“ indeksas augo 3,7 proc.

Augimas nepaisė apklausos rezultatų, rodančių, kad verslo lūkesčiai stipriai nusmuko. Bendri rezultatai buvo prasčiausi per 7 metus, o vieno iš svarbiausių skaičiuojamų indeksų vertė smuko sparčiausiai nuo 1974 metų.

Honkongo „Hang Seng“ indeksas kilo 3,5 proc., atgaudamas dalį penktadienio praradimų. Kinijos Šanchajaus indeksas kilo 0,4 proc., Taivano „Taiex“ augo 2,7 proc., o Singapūro „Straits Times“ didėjo 2,1 proc.

Australijos „S&P/ASX 200“ augo 3,2 proc., Pietų Korėjos „Kospi“ šoktelėjo 4,8 proc., tuo tarpu Naujosios Zelandijos „NZX 50“ augimas sudarė tik 0,3 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų