REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį priešpiet norvegų žiniasklaidos koncernas „Schibsted“ pranešė nusprendęs nuo spalio 25 dienos nutraukti dienračio L.T. leidybą. Ši naujiena tapo tikra sensacija, mat pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje akimirksniu buvo uždarytas leidinys.

REKLAMA
REKLAMA

L.T. veiklos stabdymas sukėlė nerimą  apskritai dėl visos žiniasklaidos ateities Lietuvoje. Artėjant ekonominei krizei vis dažniau pasiekia kalbos ir apie kitus leidinius, kurie tyliai mažina leidinių tiražus, kainas bei redakcijose dirbančių žmonių grupes.

REKLAMA

Žmonės be darbo neliks

Portalas „Balsas.lt“ teiravosi kitos norvegų koncernui „Schibsted“ priklausančios bendrovės „Plius“ atstovės  Deimantės Pociūtės apie tolimesnį šios bendrovės likimą. „Plius“ rinkodaros vadovė D.Pociūtė teigė, jog šiai bendrovei negresia dienraščio L.T. likimas.

Pašnekovė prasitarė, kad, uždarius dienraštį, dalis lėšų ir investicijų galėtų pereiti į bendrovę „Plius“. Tiesa, rinkodaros vadovė pripažino, kad situacija kol kas yra labai neaiški, tačiau viskas paaiškės artimiausiu metu. 

REKLAMA
REKLAMA

Dienraščio L.T. vyriausioji redaktorė Vilma Bartuškaitė taip pat tikino, jog įmonė likviduota nebus ir žmonės neliks be darbo. „Darbuotojai bus permetami į kitas grupės įmones –  kaip ir naujienų portalą „15min.lt“ ar kt.“, - portalui „Alfa.lt“ ketvirtadienį teigė V.Bartuškaitė.

Kaltas nepatikimas užsienio kapitalas?

„Balso.lt“ paprašytas pakomentuoti situaciją, pagrindinio L.T. konkurento - dienraščio „Vakaro žinios“ vyriausiasis redaktorius Alfredas Zdramys teigė, kad jo vadovaujamam leidiniui nėra jokios grėsmės. Pašnekovas teigė, jog krizės Lietuvoje kol kas nėra, bet jau galima įžvelgti tam tikrus jos požymius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas dienraščio uždarymą, A.Zdramys pripažino, jog bet kokio leidinio uždarymas visuomet yra skaudus, todėl šis kartas nėra išimtis.

A.Zdramys apgailestavo, jog į Lietuvą ateinantis užsienio kapitalas nėra toks patikimas, kaip galėjo atrodyti iš pradžių. Pasak redaktoriaus, jam skaudu, jog Lietuvoje aklai tikima užsienio kapitalo patikimumu. „Man tai yra skaudu, kad užsieniečiai, eidami į Lietuvą, deklaruoja gražius savo pažadus, o realybėje jie nėra savo šalies patriotai. Tai aš ir abejoju, kad užsienio investicijos visada būna patikimos“ – sakė A.Zdramys.

REKLAMA

Vis tik didžiausią susirūpinimą „Vakaro žinių“ vadovui sukėlė tai, jog „patikimasis“ užsienio kapitalas nieko nelaukęs spruko „į krūmus“, palikdamas darbuotojus be darbo ir pinigų.

Uždarymą lėmė per maža auditorija?

Pranešama, jog dienraštį L.T. persekiojo tam tikri finansiniai sunkumai, tačiau tikėtina, jog šio leidinio uždarymui  nemažai įtakos galėjo turėti ir menka skaitytojų auditorija.

Daugiau nei dvejus su puse metų leistas L.T. turėjo 200 tūkst. kasdienių skaitytojų, tačiau to buvo per maža padengti  nemažus leidybos kaštus, - šiandien skelbė kitas koncernui „Schibsted“ priklausantis nemokamas leidinys „15 minučių“.

Teigiama, jog dienraščio tiražas savaitės dienomis būdavo 30 tūkst., o savaitgaliais - 50 tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų