REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyvybės draudimo bendrovė „Sampo Life Insurance Baltic“ visų trijų Baltijos šalių investuotojams siūlo pasinaudoti pasaulio rinkų nuosmukiu nukreipiant lėšas į nepakankamai įvertintas ir didelį augimo potencialą turinčias investicijas. Bendrovė pasiūlė investicinį instrumentą „Sampo BD 2008“, kuris susietas su smukusiomis pasaulio akcijų rinkomis, nukritusiu JAV dolerio kursu ir kreditų rizikos indeksais. „Sampo Life“ rinkos analitikų nuomone, būtent šie investavimo objektai, kurių vertė per pastaruosius metus mažėjo, ateityje turi didžiausių galimybių kilti į viršų.

REKLAMA
REKLAMA

Investuoti į „Sampo BD 2008“ išvestinį krepšelį galima iki š.m. rugsėjo 26 dienos, pasirašant investicinio draudimo sutartį su vienkartine įmoka (minimali įmoka – 10 tūkst. litų).

REKLAMA

„Galbūt paradoksalu, kad naujasis produktas suformuotas iš pastaruoju metu pigusių finansų rinkos priemonių, tačiau ekspertai kaip tik ir rekomenduoja investuoti rinkų nuosmukio metu. „Sampo BD 2008“ krepšelį sudarantys instrumentai, „Sampo Life“ grupės analitikų įsitikinimu, yra nepakankamai įvertinti ir turi didelį potencialą augti per artimiausius 5 metus. Be to, pasirinkusiems „Sampo BD 2008“ produktą taikoma 100 proc. investuoto kapitalo garantija“, – sakė „Sampo Life Lietuva“ vadovas Rytis Ambrazevičius.

REKLAMA
REKLAMA

60 proc. „Sampo BD 2008“ kapitalo nukreipta į penkiolikos JAV, Europos, Lotynų Amerikos ir Azijos įmonių akcijas. Nors daugelio šių akcijų kaina per praėjusius metus krito per 50 proc., tačiau „Sampo Life“ ekspertai prognozuoja, jog ateityje jų vertė turėtų augti. Tarp šių įmonių yra tokios žinomos kompanijos kaip NVIDIA, „Citigroup“ (abi – JAV), „Barclays“, „Royal Bank of Scotland“ (abi – Didžioji Britanija), „Kesko“, „Neste Oil“ (abi – Suomija), UBS (Šveicarija), „GMS Noilskiynikel“ (Rusija) ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

20 proc. „Sampo BD 2008“ lėšų nukreipta į euro ir JAV dolerio santykį – krepšelio vertė augs tuo atveju, jei JAV doleris stiprės euro atžvilgiu. Dėl vis sunkesnės JAV ekonominės padėties jau beveik 3 metus dolerio vertė mažėja. „Sampo Life“ analitikai mano, kad nepaisant nepalankios konjunktūros JAV per porą metų ekonominė padėtis šioje šalyje turėtų žymiai pagerėti.

Likusi 20 proc. naujojo „Sampo Life“ instrumento lėšų investuojama į kreditų rizikos indeksus. Nuo kreditų krizės pradžios 2007 metais ši rinka patyrė didelių nuostolių. „Sampo Life“ ekspertai prognozuoja, kad po bankų ir kitų kompanijų atliktų milijardinių sumų nurašymų kreditų rinka pradės veikti geriau negu realus rizikos lygis – todėl šiame sektoriuje įžvelgiamos teigiamos ateities perspektyvos.

REKLAMA

„Žinoma, nepaisant tarptautinės „Sampo Life“ grupės analitikų prognozių, „Sampo BD 2008“ yra pakankamai didelės rizikos investicinis instrumentas, todėl rekomenduojame į jį investuoti ne trumpesniam nei 5 metų periodui. Be to, siekiant minimizuoti riziką, 5 metų laikotarpio pabaigoje suteikiama šimtaprocentinė investicinio vieneto vertės apsauga – tai reiškia, kad net ir rinkoms nukritus investicinio vieneto vertė bus visiškai apsaugota“, – dėstė „Sampo Life Lietuva“ vadovas R.Ambrazevičius.

„Šį klausimą reikia svarstyti jau naujame Seime. Reikėtų šiek tiek pakeist jūrų uostų įstatymą ir jei tai bus padaryta, nuo kitų metų jau būtų galima galvot apie investicijų pritraukimą“, - teigia susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius.   

Pasak ministro, paskui naftą į uostą keliautų ir Kazachstano grūdai, daugiau metalo lydinių, o ateityje būtų galima pritraukti ir prekių iš šiaurės Kinijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų