REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turistų srautus jaučia tik valdininkai

Valdininkų pasigyrimus, kad į Lietuvą atvažiuoja vis daugiau turistų, o valstybės reklamai skiriamos lėšos duoda efektą, aptemdo verslininkai. Viešbučių ir restoranų asociacija teigia to srauto nepajutusi, rašo "Verslo žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio, Valstybinio turizmo departamento (VTD) direktoriaus pavaduotoja Nijolė Kliokienė tvirtina, kad turizmo informacijos centrų (TIC) darbas duoda realius ir apčiuopiamus rezultatus. "Aišku, lėšų trūksta. Tiek pernai, tiek šiemet šalies įvaizdžio kūrimui skirta apie 3 mln. Lt. Tam, kad įvyktų persilaužimas ir Lietuvos vardas būtų plačiai žinomas, to nepakanka“, – sakė ji. 
"Tikėjomės, jog bus nuveikta daugiau, nes išleistas lėšas verslas vertina pagal grįžtamąjį procesą - kiek turistų susidomi mūsų šalimi ir atvažiuoja“, –  skaičiuoja Danutė Mažeikaitė, Lietuvos turizmo asociacijos (LTA) prezidentė, pripažįstanti, kad atstovybių užsienyje reikia, tačiau praktinės naudos verslas iš to gauna nedaug.

VTD, remdamasis Statistikos departamentu, skelbia, kad pernai per 9 mėn. mūsų šalį aplankė 11,1 proc. turistų daugiau nei užpernai, o pagal viešbučiuose apgyvendintų keliautojų skaičiaus didėjimą regione esame lyderiai. Tačiau, pasak dienraščio, su tuo nesutinka viešbučių atstovai. „Kad turistų srautai didėja, nejaučiame“, – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų