REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keli tūkstančiai žmonių šeštadienį Vilniuje protestavo prieš nestabdomą kainų augimą ir reikalavo valdžios imtis priemonių jam pažaboti. Tačiau pažadų iš politikų žmonės nesulaukė, skelbia „Lietuvos žinios“ .

REKLAMA
REKLAMA

"Valgau tik kruopas ir duoną. Ar normalu, kad dirbusi 40 metų vos galą su galu suduriu?" - piktinosi pensininkė Marija. "Viskas taip pabrango, kad neįmanoma išgyventi. Ar mes, paprasti žmonės, kam nors rūpime?" - klausė Gintaras iš Šiaulių. Jie - keli iš beveik 4 tūkst. žmonių, savaitgalį Vilniuje protestavusių prieš kainų didinimą.

REKLAMA

Be to, akcijos, kurią organizavo Lietuvos profesinės sąjungos ir kitos nevyriausybinės organizacijos, metu buvo reikalaujama įvesti progresinius mokesčius, atsižvelgiant į infliaciją indeksuoti atlyginimus ir išmokas. Šie reikalavimai raštu buvo įteikti ir Vyriausybei.

Protestuotojai, nešini vėliavėlėmis, plakatais su užrašais: "Kainos pagal atlyginimus", "Kirkilo vyriausybė - tautos girdymas, alkoholizmas, nelaimės ir skurdas", "Stop mokesčių didėjimui", "Kirkilai, prisižaidei - išeik" nužingsniavo nuo Vyriausybės iki Seimo.

REKLAMA
REKLAMA

Eitynes organizavusių profsąjungų atstovai tikino, kad tai -įspėjamoji akcija. Jei politikai nesiims suvaldyti kainų didėjimo, bus reikalaujama Vyriausybės ir Seimo atsistatydinimo. "Vyriausybei ir Seimui, kad jie pradėtų derybas ir imtųsi realių veiksmų dėl skurdo, socialinės atskirties mažinimo, duota laiko iki Naujųjų metų. Jei nebus imtasi jokių veiksmų - kelsime politinius reikalavimus", - aiškino Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Vilniuje vykusios protesto akcijos garsas pasiekė ir Estiją. Šios šalies profsąjungų atstovai, solidarizuodamiesi su kolegomis iš Lietuvos, šeštadienio vidurdienį protestavo prie Lietuvos ambasados Taline.

Per kelis pastaruosius mėnesius kai kurie maisto produktai ir kitos būtiniausios prekės šalyje pabrango dvigubai. Dar didesnė našta gyventojų pečius užguls nuo kitų metų pradžios - smarkiai pabrangs dujos ir šildymas. Tačiau valdžios atstovai tikina, kad kontroliuoti kainų didinimo jie negali. "Esant rinkos ekonomikai negalima daryti įtakos tam tikroms kainoms. To neleidžia nei įstatymai, nei Europos direktyvos", - sakė ūkio ministras Vytas Navickas. Pasak jo, valstybinių monopolijų kainos yra reguliuojamos ir prižiūrimos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų