REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalį užvertus gausiam sniegui, gyventojai puolė pirkti sniego kasimo įrankių – parduotuvės sako, kad kastuvų pardavimai pastarosiomis dienomis išaugo keliasdešimt kartų. Visgi sniego banga sukėlė ne tik rūpesčių susitvarkyti su kritulių gausa, bet ir nemažai džiaugsmo – rogučių ir slidinėjimo įrankių lentynos parduotuvėse taip pat apytuštės.

Šalį užvertus gausiam sniegui, gyventojai puolė pirkti sniego kasimo įrankių – parduotuvės sako, kad kastuvų pardavimai pastarosiomis dienomis išaugo keliasdešimt kartų. Visgi sniego banga sukėlė ne tik rūpesčių susitvarkyti su kritulių gausa, bet ir nemažai džiaugsmo – rogučių ir slidinėjimo įrankių lentynos parduotuvėse taip pat apytuštės.

REKLAMA

Parduotuvės sako pastebinčios ir žmonių susirūpinimą automobiliais – pastarosiomis dienomis pirkėjai gausiai perka tiek automobilių priežiūros skysčius, tiek jų dalis, pavyzdžiui – akumuliatorius. Tiesa, kai kuriose interneto parduotuvėse dar galima rasti kastuvų už keliolika eurų ir sniego valymo mašinų iki 1 tūkst. eurų.

Lentynose – likučiai

Parduotuvių tinklo „Norfa“ atstovas Darius Ryliškis sako, kad žiemos prekes pirkėjai išpirko dar atsiradus pirmam sniegui, o dabar parduotuvėse telikę likučiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Gruodžio pabaigoje ir sausio pradžioje pirkėjai žiemos prekes „iššlavė“ iš lentynų.

Prekių asortimentas buvo papildytas iš sandėliuose esančių atsargų, bet ir šie papildymai jau pasibaigė, parduotuvėse tik žiemos prekių likučiai“, – situaciją komentuoja „Norfos“ atstovas.

REKLAMA

Tuo metu parduotuvių tinklo „Iki“ atstovė Vaida Budrienė teigia, kad nors „Iki“ parduotuvės ir neprekiauja sniego valymo įrankiais, kad atėjo žiema tinklas pajuto per išaugusius kitų, itin specifinių prekių pardavimus.

„Kad atėjo žiema, galime pasakyti pagal tokių prekių, kaip mašinų langų skysčių ir druskos pardavimų išaugimą.

Mūsų parduotuvėse sausio mėnesį, lyginant su praėjusių metų analogišku laikotarpiu, mašinų langų skysčių pardavimai augo net 47 proc., o druskos pardavimai – daugiau nei penktadaliu“, – pastebi V. Budrienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Iki“ tinklo atstovė prideda, kad šiuo metu labiausiai perkama pigiausia druska, kurios kaina siekia apie 0,35–0,37 euro už kilogramą.

Keliasdešimt kartų daugiau

„Maxima“ taip pat sako pastebintys, kad įvairių sniego valymo priemonių, ypač kastuvų, pardavimai išaugo net keliasdešimt kartų.

„Skaičiuojame, kad per pastarąsias savaites sniego kastuvų nupirkta beveik 37 kartus daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Daugiausia sniego kastuvų nupirkta pirmąją gausaus sniego dieną bei sausio 9 ir 13 dienomis.

(...) Iš principo jau yra parduotos visos kastuvų ir kitos sniego valymo priemonės, todėl prekiaujame tik likučiais pavienėse parduotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbamės su tiekėjais dėl prekių papildymo, tačiau šiuo metu sniego valymo priemonių trūkumas yra jaučiamas visoje rinkoje“, – žiemos prekių pardavimus komentuoja „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Ji prideda, kad daug paklausesnės tapo ir automobilių priežiūros priemonės – perkami ne tik automobilių aušinimo skysčiai, bet ir automobilių dalys – pavyzdžiui, akumuliatoriai.

„Aušinimo skysčių ir automobilių stiklų valytuvų pardavimai yra beveik 60 proc. didesni lyginant su pernykščiu sausiu. Akumuliatorių šį sausį parduodama beveik 5 kartus daugiau“, – prideda E. Dapkienė.

Prekių papildymo negauna net tiekėjai

„Rimi“ parduotuvių tinkle, atstovės Renatos Keršienės teigimu, pirkėjai gausiau įsigyja ir neužšąlančio automobilių stiklų plovimo skysčio. Jo pardavimai tinklo prekybos centruose šią savaitę, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo 70 proc.

REKLAMA

Paklausus atstovės apie rogučių pardavimus, R. Keršienė neslepia – didžioji dalis jau parduota, o papildymo negauna net tiekėjai.

„Prieš dvi savaites iškritus gausesniam sniegui, rogučių ir čiuožyklių pardavimai, palyginti su situacija prieš metus, buvo išaugę net apie 70 kartų ir tuo metu buvo parduotos visos jų atsargos.

Iki šiol gauti šių prekių papildomai nepavyko – jų neturi ir tiekėjai“, – papildo R. Keršienė.

Atstovė išskiria ir dar vieną pastarosiomis dienomis itin paklausią prekių grupę – pirštinių, šalikų ir kepurių šią savaitę „Rimi“ tinkle parduota apie 50 proc. daugiau, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

REKLAMA

Užsisako ir internetu

„Kesko Senukai“ atstovės Elonos Uckutės teigimu, žiemos prekes – tiek kastuvus, tiek laisvalaikio prekes, gyventojai gana aktyviai įsigyja ir internetu, taip pat užsisako telefonu bei el. paštu arba tinklo parduotuvėse veikiančiuose maisto ir kitų būtiniausių prekių skyriuose.

„Šią žiemą daugelis suskubo pirkti rogučių, slidžių, čiuožynių, sniego kastuvų, gremžtukų ir kitų automobilių priežiūrą palengvinančių prekių.

Pastarųjų dienų sniegas gerokai gausesnis, tad pakilo ir tiek sniego pūstuvų, tiek valytuvų paklausa“, – sako E. Uckutė.

„Senukų“ internetinėje parduotuvėje kastuvų pasirinkimas dar yra – kainos svyruoja nuo maždaug 5 iki 63 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ asortimente kastuvų kainų intervalas – kiek siauresnis. Šioje internetinėje parduotuvėje kastuvų dar galima įsigyti nuo maždaug 10 iki 43 eurų.

„Populiariausias rogutes rasite nuo 30–50 eurų, čiuožynes 3–12 eurų, sniego valymui įrangą klientas nusipirks taip pat pagal poreikius ir piniginę – nuo plastmasinio kastuvo už 10 eurų iki 1 tūkst. eurų kainuoti galinčios sniego valymo mašinos“, – kainas internetinėje parduotuvėje komentuoja „Pigu.lt“ atstovė Raimonda Strazdauskaitė.

Parduotuvės atstovė prideda, kad žiemos prekių paklausos augimo tikimasi dar didesnio.

„Manome, kad klientai dar laukia, kol sniego danga bus palankesnė važinėjimuisi rogėmis ir paklausa dar augs. Tiesa, rogių ir čiuožynių atsargos mažėja, tačiau šiuo metu asortimente vis dar turime 30 skirtingų modelių“, – papildo R. Strazdauskaitė.

REKLAMA

Atstovė atkreipia dėmesį ir į dažniausias paieškas parduotuvėje –  R. Strazdauskaitės teigimu, po šios savaitės snygio 7 kartus padaugėjo ir į pirmą sąrašo vietą klientų paieškose įšoko sniego kastuvai.

„Taip pat klientai pradėjo ieškoti pirštinių, apkaustų batams. Šiuo metu vartotojai aktyviai ieško slidžių, čiuožynių, benzininių sniego valytuvų (paieškų kiekis išaugo 4 kartus).

3 kartus, palyginus su praeita savaite, dažniau ieško sniego valytuvų ir ratų grandinės, jų paieškos išaugo net 5 kartus“, – patikslina „Pigu,lt“ atstovė R. Strazdauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų