REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniečiams svarbūs projektai šiais metais įgyja pagreitį, informuoja miesto savivaldybė. Tarp didžiausių projektų – Tolminkiemio gimnazija, medicinos įstaigos plėtra, sporto kompleksai.

Vilniečiams svarbūs projektai šiais metais įgyja pagreitį, informuoja miesto savivaldybė. Tarp didžiausių projektų – Tolminkiemio gimnazija, medicinos įstaigos plėtra, sporto kompleksai.

REKLAMA

Pranešime žiniasklaidai cituojamas Vilniaus miesto administracijos direktorius Povilas Poderskis sako, kad sostinėje šiais metais vyks daug statybų.

Tolminkiemio gimnazija

Vilniaus miesto savivaldybės teigimu, Tolminkiemio gimnazija – ambicingiausias švietimo infrastruktūros projektas. Tolminkiemio gimnazija, šiais metais iš brėžinių persikels į statybų aikštelę. Pilaitėje iškilsiančios mokyklos statybos turėtų prasidėti šiemet, o darbus bus siekiama užbaigti iki 2022 metų rugsėjo, pranešama savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Tikimasi, kad ši mokykla inovatyviais sprendimais dešimtmečiais pralenks laiką ir taps pavyzdžiu mokykloms ne tik Lietuvoje, bet ir regione. 

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės teigimu, prie visapusiško projekto išvystymo ypač prisidėjo vietos bendruomenė, teikusi savo pastabas ir pasiūlymus.

„Atsižvelgus į komentarus, architektūriniais sprendimais bus skatinamas moksleivių judėjimas dviračiais net atšalus orams, 40 proc. teritorijos sudarys želdynai ir poilsio erdvės, taip pat bus įrengta 30 vietų automobiliams“, – patikslinama pranešime.

REKLAMA

Architektūros studija „DO Architects“, laimėjusi Vilniaus miesto savivaldybės konkursą, suprojektavo keturių aukštų, 12 tūkst. kv. metrų ploto gimnaziją, kurioje galės mokytis 1000 moksleivių, praneša Vilniaus vystymo kompanija.

Anot Vilniaus vystymo kompanijos, tikslinant projektą ypatingas dėmesys buvo skirtas Tolminkiemio gatvės atkarpai tarp Vydūno g. ir Pilaitės pr.

„Suprojektuota gatvės atkarpa ne tik palei mokyklos sklypą, tačiau iki pat Pilaitės prospekto. Gatvėje suprojektuotos stovėjimo vietos gyventojams, mokyklos svečiams, pėsčiųjų ir dviračių takai su apšvietimu, kokybiško apželdinimo sprendiniai“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

REKLAMA
REKLAMA

Statys baseiną, bet apie maniežą negalvojama

Šiais metais taip pat planuojama atgaivinti sustabdytas Lazdynų baseino statybas. Bankrutavus pagrindiniam rangovui ir subrangovams atsisakius tęsti darbus sutartyje numatytomis sąlygomis, Vilniaus miesto savivaldybė nutraukė sutartį ir paskelbė naują viešąjį pirkimą. Naują patikimą rangovą tikimasi rasti iki kovo mėnesio. 

„Tai yra pakankamai sudėtingas projektas. Rangovas turės priimti iš dalies pastatytą pastatą, jį užbaigti ir prisiimti už tai visą atsakomybę“, – komentuoja P. Poderskis.

Šiuo metu yra įgyvendinta apie 40 proc. baseino statybos darbų, juos užbaigti tikimasi iki 2022 metų. Planuojama, kad Lazdynų daugiafunkcis sveikatingumo centras turės vienus moderniausių baseinų Baltijos šalyse, treniruočių sales, pirčių zonas bei 105 vietų automobilių stovėjimo aikštelę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus vystymo kompanija papildo, kad Lazdynų daugiafunkcis sveikatinimo centras turės vienus moderniausių Baltijos šalyse 50 ir 25 m ilgio plaukimo baseinus.

„Aštuonių takelių 50 metrų baseinas bus skirtas plaukimui, o 25 metrų – ir šuoliams į vandenį. Centre veiks ne tik baseinų kompleksas, bet ir treniruočių salės. Šalia plaukimo baseinų bus įrengta 1200 sėdimų vietų žiūrovams. Centro lankytojų lauks  šiuolaikiški persirengimo kambariai, modernūs dušai“, – skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Tarp būsimų socialinės infrastruktūros projektų yra ir Žirmūnų maniežas, tačiau šio projekto statybos šiais metais dar neprasidės. Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybė sprendžia su projektu susijusius teisinius klausimus, o statybų pradžią numato 2022-aisiais.

REKLAMA

Antakalnio ligoninės plėtra

Medicinos infrastruktūros srityje didžiausi darbai šiais metais numatomi Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje (VMKL). Čia bus statomas dešimties operacinių, reanimacijos ir hemodializės blokas. Anot P. Poderskio, ši plėtra ligoninei labai reikalinga.

„Tai labai sena Antakalnio ligoninė, užauginusi daugybę medikų, profesorių ir praktikų. Senas operacinių blokas jau 50 metų stovi be rimto remonto, atlikta tik kosmetinių patobulinimų, nors čia nenutrūkstamai vykdomos operacijos – iš viso apie 10 tūkst. per metus“, – sako Vilniaus miesto administracijos direktorius.

VMKL taip pat planuojama atnaujinti esamas patalpas, pertvarkyti administracijos skyrių, plėsti trūkstamų paslaugų teikimą vilniečiams. Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius užsimena ir apie planus kurti papildomą infekcinės ligoninės korpusą.

REKLAMA

Planai keisti ir Stoties rajono vaizdą

Jau pirmąjį šių metų ketvirtį bus skelbiamas bendras tarptautinis architektūros konkursas, kuris lems, kaip ateityje pasikeis pagrindinė erdvė prie sostinės geležinkelio stoties, praneša Vilniaus miesto savivaldybės administracija.

Bendradarbiavimo susitarimą dėl bendro tarptautinio architektūros konkurso sausio 19 d. pasirašė miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis ir LTG generalinis direktorius Mantas Bartuška bei geležinkelių tinklą Lietuvoje valdančios  bendrovės „LTG Infra“ generalinis direktorius Karolis Sankovski.

„Idėja prikelti Stoties rajoną naujam gyvenimui vis labiau virsta kūnu. Ši pertvarka – ne tik transporto mazgo ir aikštės aplink jį pasikeitimas. Pokyčiai apims naujas geležinkelio, o vėliau ir autobusų stotis bei reikšmingai pakeis urbanistinį Stoties rajono vaizdą“, – sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybė ir LTG sutarė bendromis jėgomis rekonstruoti įvairias transporto rūšis jungiantį viešojo transporto centrą taip, kad jis atitiktų Berlyno, Frankfurto, Vienos viešojo transporto stočių koncepciją. Tai reiškia, kad erdvė išliktų pagrindiniu keleivių mazgu, jiems vietoje pasiūlant maitinimą, nakvynę, biuro nuomą. Kartu erdvę ketinama padaryti patrauklia ir Vilniaus gyventojams.

Kaip praneša Vilniaus miesto savivaldybės administracija, kol kas planuojama, kad erdvė prie geležinkelio stoties Vilniuje pasikeis neatpažįstamai. Aplink dabar ten esantį transporto mazgą bus kuriamos pėstiesiems patogios prieigos su aikšte, pastaroji sujungs atnaujintą geležinkelio stotį ir naują autobusų stotį. 

Viešąjį transporto centrą numatoma rekonstruoti 2023–2026 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų