REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos viešojo maitinimo įstaigų savininkai piktinasi užsitęsusiomis karantino priemonėmis, o kai kurie restoranai nebepaisydami dėl COVID-19 įvestų suvaržymų atsidarė.

Lenkijos viešojo maitinimo įstaigų savininkai piktinasi užsitęsusiomis karantino priemonėmis, o kai kurie restoranai nebepaisydami dėl COVID-19 įvestų suvaržymų atsidarė.

REKLAMA

Tačiau pirmadieniui planuota didelė pilietinio nepaklusnumo kampanija nuo turizmo priklausančiuose slidinėjimo kurortuose Lenkijos pietuose nevirto tikrove, nes dauguma kompanijų nusprendė palaukti ir pažiūrėti, kaip viskas klostysis toliau.

Tatrų Bukovinos miestelyje Lenkijos Tatruose prabangus restoranas „Schronisko Smakow“ savaitgalį vėl atsidarė, bet jau pirmadienį gavo 30 tūkst. zlotų (6,6 tūkst. eurų) baudą.

„Apskųsime šią baudą ir tikimės, kad ji bus atšaukta, nes tai prieštarauja konstitucijai“, – naujienų agentūrai AFP sakė vadovas Kamilis Sakalusas.

Pasak K. Sakaluso, nėra jokio konkretaus įstatymo, neleidžiančio atidaryti restoranų, o vyriausybė nėra paskelbusi nepaprastosios padėties, kad galėtų drausti jiems dirbti.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat tvirtino, kad bauda restorano nepribaigs. 

„Priešingai, restorano atidarymas padės mums išlaikyti verslą, apsaugoti darbo vietas ir išlikti“, – sakė jis.

REKLAMA

Apie atidarytus restoranus taip pat pranešama iš Poznanės Lenkijos vakaruose, Karpačo pietvakariuose ir Silezijos.

Kalnų kurortai kenčia

Lenkijos įstaigos uždarytos nuo spalio 24-osios; restoranams leidžiama tik tiekti maistą išsinešti.

Apie veiksmus atdaryti įstaigas buvo paskelbta praėjusią savaitę, kai vyriausybė iki mėnesio pabaigos pratęsė daugumą kovai su COVID-19 skirtų apribojimų.

Dėl šių priemonių taip pat toliau draudžiama atdaryti plačiajai visuomenei slidinėjimo trasas, čiuožyklas, sporto klubus ir viešbučius.

Tačiau kai kas rado originalių būdų draudimams apeiti. Viena sporto salė pasivadino maldos namais, viena čiuožykla pasiskelbė gėlių parduotuve, o vienas Varšuvos baras – alaus akademija.

REKLAMA
REKLAMA

Tatruose dešimtys verslininkų prisijungė prie vadinamojo „Kalniečių veto“ judėjimo, akcentuojančio itin sunkią padėtį kalnų rajonuose.

„Twitter“ paskyroje @OtwieraMY („Mes atsidarome“) skelbiami reikalavimo užsidaryti nebepaisyti nusprendusių barų, restoranų, čiuožyklų ir kitų įstaigų pavadinimai bei adresai.

Vyriausybė pažadėjo lėšų sunkumų patiriančioms įmonėms ir įspėjo, jog tie, kas atsidarys, gali sumažinti savo galimybes gauti paramą. Praėjusią savaitę vyriausybė numatė 1 mlrd. zlotų (221 mln. eurų) sunkumų patiriančioms įmonėms Lenkijos kalnuotose vietovėse. 

Tačiau kantrybę taip pat praranda turizmo ir viešbučių sektoriai, kurie apskundė teismui apribojimus, reikalaudami išmokėti kompensaciją iš valstybės iždo.

Kreiptis į teismą taip pat planuoja ir sveikatingumo sektorius, mažmenininkų asociacija. Sporto klubai paskelbė, kad vasario 1 dieną atsidarys net ir negavę vyriausybės leidimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų