REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Naujasis prekybos centras Vilniuje (bendr. nuotr.)

Sostinės Pašilaičių mikrorajone prie Vakarinio Vilniaus aplinkkelio, po dešimties metų tylos iškils naujas prekybos centras. Leidimas prekybos centro statyboms išduotas dar 2009 metais, tačiau statybos darbai pajudėjo tik 2020-ųjų liepą.

8

Sostinės Pašilaičių mikrorajone prie Vakarinio Vilniaus aplinkkelio, po dešimties metų tylos iškils naujas prekybos centras. Leidimas prekybos centro statyboms išduotas dar 2009 metais, tačiau statybos darbai pajudėjo tik 2020-ųjų liepą.

REKLAMA

Statybų darbai atnaujinti pernai metų liepą, o darbus baigti planuojama 2022-ųjų balandį. Bendra numatoma prekybos centro projekto vertė – 35 mln. eurų.

Atnaujintas statybų projektas

Bendra prekybos centro teritorija, kaip skelbiama statybų projekte, užims virš 33 tūkst. kv. m., o prekybos vieta – virš 22 tūkst. kv. m. Prekybos centro automobilių aikštelės talpins arti 700 automobilių, 36 vietas planuojama įrengti elektromobiliams, dviračiams – 8, skelbiama miesto projektus viešinančioje citify.lt svetainėje.

Tiesa, dabartinis statybų projektas kiek skiriasi nuo pirminio.

„Projektu mažinamas pastato tūris, pastato dydis, keičiama technologija, didinamas želdynų kiekis, daroma jungtis su aplinkkeliu – gatvės su žiedu“, – skelbiama prekybos centro atnaujintame statybų projekte.

REKLAMA
REKLAMA

Atnaujintame projekte numatomi 2 pastato aukštai – tai 2 aukštais mažiau nei buvo nurodoma prieš dešimtmetį rengtame projekte.

Projekto užsakovės bendrovės „Dakus“ direktorius Andrius Grigaras sako, kad šiuo metu statybos vyksta pagal atnaujintą projektą, o kodėl jos dešimtmetį stovėjo vietoje, įmonės direktorius atsakyti nesiima.

REKLAMA

„Mes viską darom nuo pradžių – įsigijom, suplanavom, o ankstesni vykdytojai, tai, negalim pasakyt, kodėl jie nedarė. O dabar kol kas viskas vyksta pagal planą“, – sako „Dakus“ direktorius A. Grigaras. 

Jau žinomi ir du pagrindiniai prekybos centro nuomininkai – tai prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvė bei statybinių medžiagų parduotuvė „Ermitažas“.

„Greta didžiųjų nuomininkų kursis kitos įvairias paslaugas ir prekes siūlančios kompanijos/ prekiniai ženklai. Nuomos procesas dar yra eigoje, todėl nuomininkų sąrašas nepateikiamas“, – prideda „Dakus“ projektų vadovė Živilė Žygienė.

REKLAMA
REKLAMA

Bauda už nešvarų darbą 

Tiesa, Vilniaus viešosios tvarkos skyriaus įmonė „Grinda“ dar 2020 metų lapkričio mėnesį savo socialinio tinklo „Facebook“ profilyje pasidalijo įrašu, kuriame piktinasi dėl netvarkingų prekybos centro statybos darbų.

„Pavilnionių g. ir Vakarinio  aplinkkelio dalys užterštos už bendrovės „Baltijos pašvaistė“ naudojamos statybvietės ribų. Statybos rangovai į kartotines pastabas nereaguoja.

„Pavilnionių g. ir Vakarinio  aplinkkelio dalys užterštos už UAB „Baltijos pašvaistė“ naudojamos statybvietės ribų. Statybos rangovai į kartotines pastabas nereaguoja.

Tarša fiksuojama jau ne vieną dieną: tik dėl akių valoma nedidelė gatvės dalis, tačiau tai realaus efekto neduoda – jei neplaunami iš statybvietės išvažiuojančių transporto priemonių ratai, šluok nešlavęs“, – statybų vieta ir nešvariomis gatvėmis 2020-ųjų lapkritį piktinosi „Grinda“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Baltijos pašvaistė“, laukit svečių – Vilniaus miesto savivaldybės viešosios tvarkos pareigūnai kreipsis netrukus dėl aplinkosaugos pažeidimų ir sąnaudų padengimo“, – tąkart buvo skelbiama „Grindos“ „Facebook“ įraše.

Vilniaus savivaldybės duomenimis, pirmą kartą savivaldybės viešosios tvarkos skyrius „Grinda“ apie netvarkingą aplinką greta statybvietės pirmą kartą informavo pernai metų lapkričio 16 d.

„Nutarimu nukentėjusiajai Vilniaus miesto savivaldybei buvo pripažinta teisė į civilinį ieškinį dėl žalos atlyginimo“, – komentavo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžej Dinikis.

REKLAMA

Darbų vykdytojui UAB „Baltijos pašvaistei“ skirta bauda, savivaldybės duomenimis, yra didesnė nei minimali – arčiau 140 eurų, tačiau tai – ne viskas: kartu statybų vykdytojas taip pat turi atlyginti materialinę žalą savivaldybei, kuri siekia 2700 eur.

Savivaldybė taip pat atkreipia dėmesį, kad baudas gali gauti nebūtinai įmonė – kadangi ekonominėmis sankcijomis yra baudžiama ne įmonė, o atsakingas fizinis asmuo.

Savivaldybės teigimu, nuobauda darbų vykdytojui paskirta sausio 7 dieną ir, jei nebus apskųsta, įsigalios nuo sausio 27 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų