REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pašalus ir išsilaikius sniegui išaugo tiek žiemos pramogų inventoriaus, rogučių, slidžių, tiek žiemos automobilių prekių ir šiltesnių drabužių prekyba. Tačiau nors žieminių prekių atsargos sandėliuose ištuštėjo, juos papildyti kol kas žada ne visi prekybininkai.

Pašalus ir išsilaikius sniegui išaugo tiek žiemos pramogų inventoriaus, rogučių, slidžių, tiek žiemos automobilių prekių ir šiltesnių drabužių prekyba. Tačiau nors žieminių prekių atsargos sandėliuose ištuštėjo, juos papildyti kol kas žada ne visi prekybininkai.

REKLAMA

Visi didieji prekybos tinklai tikino, kad rogučių ir čiuožynių jau nebeturi. Tik prekybos tinklo „Iki“ atstovė Vaida Budrienė tikino, kad žiemos pramogų inventoriumi parduotuvės neprekiauja.

„Iš žiemos prekių turime tik automobilių gremžtukus, kurių pardavimai išaugo net kelis kartus. Jų pirkėjai gali įsigyti 2 rūšių, už 2,99 euro ir brangesnį su šepečiu už 6,99 euro.

Rogučių ir čiuožynių jau nebeturi

Prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis taip pat teigė, kad iškritus sniegui suaktyvėjo žiemos prekių pardavimai, ypač rogučių ir čiuožynių. Populiariausios ir perkamiausios rogutės kainuoja 30 – 35 eurus, čiuožynės nuo 1,5 euro iki 20 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šių prekių parduotuvėse beveik nebeliko. Didžiausi likučiai vakarų Lietuvoje esančiose parduotuvėse. Kitų žiemos prekių, pavyzdžiui sniego kastuvų, automobiliams valyti skirtų grandiklių ir šluotelių turime šiek tiek daugiau. Tačiau ir juos gyventojai aktyviai pirko ir vis dar perka. Sniego kastuvus mūsų parduotuvėse galima įsigyti nuo 5 eurų iki 15 eurų, jų kaina priklauso nuo kokybės.

REKLAMA

Ši tendencija sezoninėms prekės yra įprasta. Kai iškrenta sniegas, žiemos prekių pardavimai sparčiai išauga, o jeigu sniego nebūna, tai ir pardavimai būna prasti“, – sakė prekybos tinklo atstovas.

Paklaustas, ar prekybos tinklas nežada papildyti žiemos prekių atsargų D. Ryliškis tikino, kad šiuo metu ši galimybė svarstoma.

„Vis tik Lietuvoje šios prekės negaminamos. Jos gaminamos užsienyje, tad užtrunka, kol jos būna pagamintos ir atvežtos į Lietuvą. O jeigu žiema greitai baigtųsi niekas šių prekių nebepirktų. Todėl šią savaitę ketiname nuspręsti, ar pildysime žiemos prekių atsargas.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, pernai, kai žiemos nebuvo, pardavėme tik 20 proc. visų žiemos prekių“, – sakė prekybos tinklo atstovas.

„Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė taip pat tikino, kad praėjusią savaitę rogučių ir čiuožynių paklausa pastebimai išaugo.

„Skaičiuojame, kad pirmosiomis sausio dienomis parduota 3 kartus daugiau žiemos sporto prekių nei per visus 2020 metus. Jau yra parduotos visos rogučių ir čiuožynių atsargos, todėl prašome pirkėjų vengti bereikalingo ėjimo į parduotuves, ieškant šių prekių“, – komentavo prekybos tinklo atstovė.

Taip pat ji pastebėjo, kad išaugo pirštinių, kepurių ir šalikų bei žiemos avalynės pardavimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Palyginti su pernai, šiltų žieminių pirštinių ir galvos apdangalų paklausa yra dvigubai didesnė, o žieminės avalynės nupirkta beveik 4 kartus daugiau.

Taip pat yra didesnė ir automobilinių prekių paklausa. Pavyzdžiui, sniego ir ledo nuo stiklo gremžtukų pardavimai yra beveik 4 kartus didesni nei pernai tokiu pačiu metu. Žieminio automobilio langų stiklo ploviklio ir aušinimo skysčių pardavimai yra 30 proc. didesni“, – komentavo E. Dapkienė.

Perka šiltesnius drabužius, automobilių prekes

Prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė pasakojo, kad praėjusią savaitę, kai snigo visoje Lietuvoje, pirkėjai suskubėjo džiaugtis sniegu ir pirkti pramogoms lauke skirtas rogutes ir čiuožykles.

REKLAMA

„Jų pardavimai praėjusią savaitę, palyginti su ankstesne, augo 3 kartus, o palyginti su praėjusios žiemos analogišku laikotarpiu – net 70 kartų.

Taip pat praėjusią savaitę pirkėjai parduotuvėse gausiau pirko ir kitas žiemos pramogoms lauke reikalingas bei praverčiančias prekes. Pavyzdžiui, kepurių, šalikų ir pirštinių pardavimai išaugo 70 proc., palyginti su prieš tai buvusia savaite“, – teigė prekybos tinklo atstovė.

Taip pat R. Keršienė pastebėjo, kad sniegas atnešė ne tik pramogų, bet ir nepatogumų.

„Gyventojams tenka rūpinti sniego valymu nuo lauke stovinčių automobilių. Tad atitinkamai tam skirtų automobilio šluotelių, ledo grandiklių pardavimai augo daugiau nei 3,5 karto“, – komentavo prekybos tinklo atstovė.

REKLAMA

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė teigė, kad rogutėmis šiuo metu prekybos tinklas neprekiauja, o turėtus sniego paspirtukus jau išpardavė.

„Tačiau užklupus sniegui, tikrai pastebėjome, kad pirkėjai pradėjo ieškoti šiltesnių drabužių. Gyventojai perka daugiau termo apatinių drabužių, šiltesnių vaikiškų drabužių bei pirštinių. Taip pat žiemos sporto tekstilės bei avalynės prekių, skirtų tiek vaikams, tiek ir suaugusiems.

Dar didelio pirkėjų susidomėjimo šią savaitę sulaukė ir automobilių akumuliatoriaus krovimo stotelė. Ši kainuoja 49 eurus“, – komentavo prekybos tinklo atstovė.

Žada greitesnį prekių pristatymą

Internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ komunikacijos vadovė Raimonda Strazdauskaitė irgi pastebėjo, kad šiemet rogučių ir įvairių čiuožynių pardavimai žymiai didesni negu pernai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jei pirmąjį sausio savaitgalį šių prekių pardavimas rodė kylantį klientų susidomėjimą, tai iškritus gausiam sniegui pardavimai šoktelėjo ir buvo jau kone 20 kartų didesni. Klientai pirko ir čiuožynes, ir įvairias rogutes. Jų pasirinkimas kainos ir kokybės atžvilgiu platus – nuo 3-4 eurus kainuojančių plastikinių čiuožynių iki 100 eurų kainą galinčių siekti plastikinių, medinių, pripučiamų čiuožynių ar rogučių.

Reikia pripažinti, kad šį savaitgalį klientai išpirko beveik visas sandėlyje turėtas šios kategorijos prekes, liko vos vieno modelio rogės. Tad šiuo metu intensyviai dirbame su tiekėjais. Tad greitu metu atsivešime į savo sandėlį papildomą rogių kiekį, tad pasiūlysime klientams jų daugiau bei su greitu pristatymu. Tiesa, su pristatymo terminu, šis siekia nuo 1 iki 3 savaičių. Tačiau suprasdami, kad žiemos pramogų mėgėjams rogių ar čiuožynių reikia čia ir dabar, dedame visas pastangas, kad galėtume pasiūlytume tos pačios ar kitos dienos pristatymą“, – komentavo elektroninės parduotuvės atstovė.

REKLAMA

Anot jos, nukritus oro temperatūrai žemiau nulio taip pat pakilo kitų žiemos prekių, pavyzdžiui automobilių priežiūros priemonių, sniego kastuvų ir kitų valymo įrankių pardavimai.

„Palyginti su praėjusia žiema, sniego valymo prekių pardavimai 5 kartus didesni. Populiariausi pirkinių krepšeliuose buvo sniego kastuvai, semtuvai, sniego stūmikliai su ratukais, sniego kastuvai-stumtuvai, druska kelių barstymui ir ledo tirpinimui. Per savaitgalį pardavėme apie 80 proc. sandėlyje turėtų atsargų, tačiau jau keliauja šių prekių papildymas.

Dar kone 4 kartus išaugo akumuliatorių, daugiau nei dukart – akumuliatorių įkroviklių paklausa. Nors šių prekių atsargos po truputį senka, esame pilnai pasiruošę patenkinti paklausą iki pat pavasario, tiekėjai tikrai turi dideles jų atsargas“, – žadėjo R. Strazdauskaitė.

REKLAMA

Rizika užsikrėsti COVID-19 išlieka ir būnant lauke

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atkreipia dėmesį, kad nesilaikant saugaus atstumo, nedėvint tinkamos apsauginės veido kaukės, užsikrėsti koronavirusu (COVID-19 liga) galima ir būnant lauke, atvirose erdvėse.

SAM specialistai pastebi, kad iškritus gausiam sniegui lauke laiką leidžiantys žmonės turėtų nepamiršti apie saugų elgesį viešose vietose – draudimą būriuotis, išlaikyti saugų bent 2 m. atstumą nuo kitų žmonių, apsauginių veidą ir burną dengiančių kaukių dėvėjimą ir kitas apsaugines priemones.

Šaltuoju metų periodu aktyviai judant lauke pasikeičia ir mūsų kvėpavimas – kvėpuojame kur kas dažniau ir giliau, todėl virusas su iškvepiamais lašeliais gali pasklisti didesniu atstumu. Viešose vietose, kur yra didesnis judėjimas, patariama išlaikyti ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą nuo kitų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiemos sezono metu aktyviai judant lauke veido kaukės sudrėksta žymiai greičiau nei būnant uždaroje patalpoje. Sudrėkusią kaukę būtina tuoj pat pakeisti nauja, nes jos apsauginis efektyvumas sumažėja.

Didelį dėmesį reikėtų skirti ir tinkamam apsauginės veido kaukės dėvėjimui. Rekomenduojama rinktis medicininę veido kaukę, kuri sukuria barjerą, ribojantį infekcijos sukėlėjo perdavimą tarp kaukę dėvinčiojo ir šalia esančio žmogaus. Medžiaginės kaukės mažiau efektyvios, jų apsaugos lygis priklauso nuo sluoksnių skaičiaus bei medžiagos, iš kurios ji pasiūta.

Tuo metu visuomenėje pamėgtų veido skydelių efektyvumas yra ženkliai mažesnis nei bet kurių veido kaukių, nes nepilnai dengia nosį ir burną. Veido skydeliai labiausiai naudingi siekiant išvengti viruso poveikio akių gleivinei.

Kaukių leidžiama nedėvėti tik už gyvenamosios vietovės – miestų, miestelių, kaimų, sodininkų bendrijų ribų ir kai šalia 20 metrų spinduliu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius ar vieno namų ūkio asmenis. Taip pat kaukių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems žmonėms, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei. Šiems asmenims rekomenduojama nešioti veido skydelį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų