REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Automobiliai (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Vilniaus miesto savivaldybė tęsia inžinerinių tinklų rekonstrukcijos darbus Verkių ir Kareivių gatvių sankryžoje, kurių metu laikinai numatomi viešojo transporto judėjimo ir transporto eismo pokyčiai. Minėtoje sankryžoje nuo sausio 8 dienos pradedamas trečias inžinerinių tinklų rekonstrukcijos darbų etapas, kuris tęsis iki vasario 11 dienos.

4

Vilniaus miesto savivaldybė tęsia inžinerinių tinklų rekonstrukcijos darbus Verkių ir Kareivių gatvių sankryžoje, kurių metu laikinai numatomi viešojo transporto judėjimo ir transporto eismo pokyčiai. Minėtoje sankryžoje nuo sausio 8 dienos pradedamas trečias inžinerinių tinklų rekonstrukcijos darbų etapas, kuris tęsis iki vasario 11 dienos.

REKLAMA

Įgyvendinus trečiąjį darbų etapą, paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukcijos darbai Verkių ir Kareivių g. sankryžos ribose bus baigti, o paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukcija toliau persikels į Verkių g., kur iki Verkių ir Lakūnų g. sankryžos bus rekonstruojama maždaug 100 m ilgio ir 1,6 m skersmens paviršinių nuotekų tinklo atkarpa. Šiuos darbus planuojama pabaigti 2021 m. kovą.

Pagrindiniai eismo pakitimai Verkių ir Kareivių gatvių sankryžoje nuo sausio 8 d.:

· Automobiliams, važiuojantiems Kareivių g. iš Kalvarijų g. pusės, prieš Verkių ir Kareivių g. sankryžą bus uždaryta vidurinė eismo juosta. Automobiliai, važiuojantys kairiau, sankryžoje bus nukreipti į priešpriešinio eismo juostą ir galės nuvažiuoti tiesiai į Žirmūnų g. O automobiliai, važiuojantys dešiniau, galės pasukti į Verkių g. bei važiuoti link Lakūnų g.;

REKLAMA
REKLAMA

· Automobiliams, važiuojantiems Kareivių g. iš Žirmūnų g. pusės, sankryžoje eismas bus susiaurinamas iki vienos eismo juostos, kuria bus galima važiuoti tiesiai į Kalvarijų g. arba dešiniuoju posūkiu nusukti į Verkių g.;

REKLAMA

· Kareivių ir Verkių g. sankryžoje, važiuojant Verkių g. nuo autobusų parko, sukti bus galima tik į dešinę (link Kalvarijų g.);

· Kareivių ir Verkių g. sankryžoje, važiuojant Verkių g. nuo Lakūnų g., sukti bus galima tik į dešinę (link Žirmūnų);

· Verkių ir Kareivių g. sankryžos apylankos organizuojamos Žirmūnų, Žvalgų, Kalvarijų, P. Lukšio, Lakūnų gatvėmis.

Vairuotojai turėtų su atsarga planuotis kelionės laiką važiuojant Kareivių, Verkių gatvėmis, o rekomenduojama darbų zoną apvažiuoti aplinkinėmis greito eismo gatvėmis. Laikini eismo ribojimai ir aptvėrimai reikalingi dėl darbų sudėtingumo, saugos ir tinklų išdėstymo vietos.

REKLAMA
REKLAMA

Verkių ir Kareivių gatvių sankryžoje, 6–7 m gylyje, išmontuojamas esamas fiziškai ir morališkai pasenęs 800 mm skersmens gelžbetoninis lietaus surinkimo kolektorius, o vietoj jo klojamas naujas 1600 mm skersmens stiklo pluošto kolektorius. Darbai vyksta itin sudėtingomis sąlygomis: atviro kasimo būdu, didelės esamų komunikacijų koncentracijos zonoje. Be to, dirbti yra sudėtinga ir dėl nestabilaus grunto, todėl tranšėjos šlaitams stabilizuoti bus įrenginėjama spraustasienė. Darbus apsunkina ir tai, jog nebus galima sustabdyti Verkių ir Kareivių gatvių sankryžoje esančiu paviršinių nuotekų kolektoriumi tekančių nuotekų srauto, todėl minėto tinklo rekonstrukcija bus atliekama veikiančioje trasoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Magistralinio paviršinių nuotekų tinklo rekonstrukcija Verkių ir Kareivių gatvių sankryžoje yra miestui itin reikšmingo Kareivių ir Žirmūnų gatvių lietaus nuotekynės rekonstrukcijos projekto dalis. Įgyvendinus projektą, bus išspręstos dvi opios Verkių bei Kareivių gatvių ir aplink jas esančių teritorijų problemos: užtvindymas per liūtis ir paviršinių lietaus nuotekų valymas.

Kareivių ir Žirmūnų gatvių lietaus nuotekynės rekonstrukcija yra regioninės svarbos projekto „Paviršinių nuotekų sistemų tvarkymas Vilniaus mieste“, finansuojamo ES sanglaudos fondų, Vilniaus miesto savivaldybės ir bendrovės „Grinda“ lėšomis, dalis. Jo įgyvendinimą administruoja Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra.

REKLAMA

Viešojo transporto judėjimas  

Nuo 2020 m. lapkričio 3 d. keitėsi 6 troleibusų maršruto trasa ir eismo tvarkaraštis. Nuo 2020 m. lapkričio 9 d. keitėsi 7 autobusų maršruto trasa ir eismo tvarkaraštis bei 1G, 2G, 3G, 5G, 5, 8, 9, 10, 21, 24, 25, 27, 29, 33, 34, 35, 36, 37, 40, 46, 48, 49, 52, 53, 56, 63, 66, 87, 89 autobusų maršrutų trasos. Jos keitėsi tais reisais, kai transporto priemonės važiuoja iš Autobusų parko Verkių g. arba grįžta į jį. 

Kaip keitėsi viešojo transporto maršrutų trasos?  

6 maršruto troleibusai, važiuodami iš Žemųjų Panerių iki Pramogų arenos stotelės, kursuoja įprasta trasa, o toliau Kareivių ir Lizdeikos gatvėmis iki Antakalnio žiedo. Atgal troleibusai važiuoja tokia pačia trasa. Važiuodami pakeista trasa troleibusai papildomai stoja stotelėse – Verkių (Kareivių g.), Kareivių (Kareivių g. Antakalnio kryptimi), Valakampių tiltas, Oskaro Milašiaus, Lizdeikos bei Antakalnio žiedas. Pasikeitus maršruto trasai troleibusai laikinai nestoja šiose stotelėse: Verkių (Verkių g.), Autobusų parkas, Šaltinėlio, Žirmūnų žiedas, Žirmūnų seniūnija.  

REKLAMA

Keleiviai, vykstantys iš Žirmūnų žiedo, 6 maršruto troleibusus gali pasiekti 9, 12, 17, 20 ir 21 maršrutų troleibusais atvykę iki Kareivių stotelės (Žirmūnų g.) ir pėsčiomis pasiekę Kareivių stotelę (Kareivių g.), kurioje, kaip įprasta, stoja 6 maršruto troleibusai.  

7 maršruto autobusai, važiuodami iš Lazdynų iki Pramogų arenos stotelės, kursuoja įprasta trasa, toliau tęsia kelionę Kareivių g. iki Kareivių ir Žirmūnų g. sankryžos, nuo kurios Žirmūnų g. važiuos į Šiaurės miestelį nepakeista trasa. Atgal 7 maršruto autobusai važiuoja tokia pačia trasa. Važiuodami pakeista trasa 7 maršruto autobusai papildomai stoja Verkių stotelėje (Kareivių g. Antakalnio kryptimi). Pasikeitus maršruto trasai 7 maršruto autobusai laikinai nestoja Verkių (Verkių g.), Autobusų parko, Žirmūnų seniūnijos stotelėse.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1G, 2G, 3G, 5G, 5, 8, 9, 10, 21, 24, 25, 27, 29, 33, 34, 35, 36, 37, 40, 46, 48, 49, 52, 53, 56, 63, 66, 87, 89 maršrutų autobusai į Autobusų parką Verkių g. ir iš jo važiuoja Žvalgų g. 

Važiuodami pakeista trasa šių maršrutų autobusai papildomai stoja stotelėse – Jono Kazlausko (Centro kryptimi), Pramogų arena (Kalvarijų g. Santariškių kryptimi), tačiau nestoja šiose stotelėse: Verkių (Verkių g.), Autobusų parkas, Verkių (Kareivių g. Kalvarijų g. kryptimi).   

Dėl remonto darbų laikinai perkelta ir Verkių viešojo transporto stotelė Žirmūnų kryptimi. Stotelė perkelta apie 70 m Žirmūnų kryptimi. Šioje stotelėje, kaip įprasta, stoja 7 maršruto autobusai ir 6, 10 maršrutų troleibusai.  

Laikini pakeistų troleibusų ir autobusų maršrutų tvarkaraščiai skelbiami interneto tinklalapyje www.stops.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų