REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV elektrinių automobilių gamintojos „Tesla“ vertė trečiadienį pirmą kartą viršijo 700 mlrd. JAV dolerių. 

JAV elektrinių automobilių gamintojos „Tesla“ vertė trečiadienį pirmą kartą viršijo 700 mlrd. JAV dolerių. 

REKLAMA

Tai reiškia, kad įmonė yra verta daugiau nei „General Motors“, „Ford“, „Toyota“, „Honda“, „Fiat Chrysler“ ir „Volkswagen“ kartu sudėjus.

Trečiadienio prekybos sesija baigėsi „Tesla“ akcijų kainai ūgtelėjus 2,8 proc. iki 755,98 JAV dolerio, o bendra bendrovės vertė pasiekė 717 mlrd. JAV dolerių. 

2020 metais gamintojos akcijų vertė pakilo daugiau nei 700 proc. – kai kurių analitikų nuomone, tai yra išpūsta vertė.

Verslininko Elono Musko vadovaujama gamintoja savaitgalį dar kartą sužavėjo Volstrytą pranešusi, kad metinis automobilių pristatymas siekė 499 550 vienetų ir tik per plauką atsiliko nuo 2020 metams iškelto tikslo klientams pristatyti pusę milijono transporto priemonių, tačiau gerokai viršijo analitikų prognozes.

Šiais metais „Tesla“ pranešė apie kelis pelningus ketvirčius ir prisijungė prie prestižinio akcijų indekso „S&P 500“, tuo tarpu E. Muskas tapo antru turtingiausiu verslininku, nusileidęs tik „Amazon“ vadovui Jeffui Bezosui.

REKLAMA
REKLAMA

Nors pramonės analitikai nesitiki dar vieno tokio masto vertės padidėjimo šiais metais, jie vis dar optimistiškai vertina bendrovės pardavimų perspektyvas, net jei automobiliai daugeliui pirkėjų yra neįkandami.

REKLAMA

Optimizmas yra susijęs su naujomis „Tesla“ gamyklomis, statomomis Teksase ir Vokietijoje, kurios leis paspartinti gamybą.

E. Muskas yra pareiškęs ketinantis sumažinti „Tesla“ elektromobilių kainą, kuri šiuo metu JAV rinkoje prasideda nuo 37 990 JAV dolerių.

„Tesla“ vadovas kuria akumuliatorių dizaino, medžiagų ir gamybos naujoves, kurios kartu sumažina kilovatvalandės kainą 56 procentais.

Tai turėtų leisti „Tesla“ pasiūlyti 25 000 JAV dolerių kainuojantį modelį per „trejus metus“, rugsėjo mėnesį pareiškė E. Muskas ir pridūrė: „Labai svarbu gaminti automobilius, kuriuos žmonės iš tikrųjų galėtų sau leisti“.

Pardavimus JAV galėtų paskatinti išrinktojo prezidento Joe Bideno planai kovoti su klimato kaita plėtojant ekologiškas technologijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų