REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant Naujiesiems metams restoranai džiaugiasi klientų antplūdžiu ir gausesniais užsakymais. Vakarienei žmonės negaili ir 100 eurų. Tačiau restoranų darbuotojų nuotaikos dvejopos. Nors užsakymų daug, tačiau jie neatperka pernykščių metų, kai žmonės Naujuosius metus šventė restoranuose.

Artėjant Naujiesiems metams restoranai džiaugiasi klientų antplūdžiu ir gausesniais užsakymais. Vakarienei žmonės negaili ir 100 eurų. Tačiau restoranų darbuotojų nuotaikos dvejopos. Nors užsakymų daug, tačiau jie neatperka pernykščių metų, kai žmonės Naujuosius metus šventė restoranuose.

REKLAMA

Tad portalas tv3.lt keliuose Vilniuje įsikūrusiuose restoranuose pasidomėjo, kiek kainuoja naujametinės vakarienės.

Gastro baro „Plus Plus Plus“ marketingo projektų vadovė Rimgailė pasakojo, kad Naujųjų metų vakarienei klientai gali užsisakyti patiekalus tiek iš įprasto meniu, tiek jau paruoštą šventinį rinkinį.

„Sulaukėme labai daug užklausų. Žmonės maistą pradėjo užsisakinėti iš anksto, jau prieš savaitę. O paskutinėmis dienomis irgi labai daug sulaukėme skambučių. Žmonės teiravosi, ar dar priimame užsakymus. Matome, kad vieni klientai ruošiasi iš anksto, o kiti viską palieka paskutinei minutei“, – pasakojo gastrobaro projektų vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, užsakymai bus priimami ir gruodžio 31 d., iki 15 val.

„Šventinis rinkinys, į kurį neįeina vakaro gėrimas kainuoja 39,90 euro, o kiti pasiūlymai brangesni, nes reikia mokėti už gėrimus. Nors rinkinys skirtas 2 ar 3 asmenims, tačiau dažniausiai žmonės užsisako po 2 rinkinius“, – pastebėjo Rimgailė.

REKLAMA

Anot jos, pernai gastro baras žmonių laukė savo patalpose. Šiemet to padaryti negali, todėl ir siūlo naujametinę vakarienę užsisakyti į namus.

„Palyginę šių ir praėjusių metų apyvartas matome, kad rytojaus naktis mums neatsipirks. Tačiau ieškome būdų, kad nors kiek užsidirbtume“, – sakė gastro baro atstovė.

Kito restorano „Balzac“ atstovė irgi tikino, kad pernai Naujųjų metų sutikimą rengė restorane, o šiemet siūlo vakarienes žmonėms užsisakyti į namus.

„Džiaugiamės, kad žmonės ne patys gamina vakarienes, bet užsisako pas mus. Jaučiame žmonių palaikymą. Jie ir patys sako, kad nenori, kad mes užsidarytume, todėl ir užsisako Naujų metų vakarienes pas mus.

REKLAMA
REKLAMA

Parengėme klientams specialų meniu. Kiekvieno patiekalo kaina skirtinga. Pavyzdžiui, mūsų sūdyta lašiša su sūrio kremu, apelsinais ir karamelizuotais burokėliais kainuoja 13 eurų. Šampane kepta karališka dorada su keptais kelmučiais ir morkų piure kainuoja 20 eurų.

Kokius patiekalus klientas užsisako, tiek ir moka. Vienas vienam asmeniui išleidžia 30 eurų, o kitas – 60 eurų ar daugiau“, – pasakojo restorano atstovė.

Anot jos, užsakyti maistą klientai galėjo iki gruodžio 30 dienos.

Klientų palaikymo sulaukė ir „Mo bistro“. Restoranas siūlė klientams užsisakyti maistą per Kūčias ir Kalėdas. Naujieji metai irgi netapo išimtimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turime nuolatinių klientų, kurie nori mus palaikyti, todėl užsisako maistą pas mus. Juk pagamintų patiekalų galima įsigyti ir didžiuosiuose prekybos centruose. Tačiau mūsų klientai tikina, kad geriau duoti progą užsidirbti smulkiajam verslui ir pirkti maistą iš restoranų ar mažų maisto parduotuvių“, – pasakojo restorano vadovė Evelina Milčiūtė-Tsichlia.

Klientai Naujų metų vakarienę gali rinktis iš specialaus meniu. 2 asmenims vakarienė kainuoja 79 eurus. Pavyzdžiui, karštam patiekalui siūlomi du pasirinkimai – Karališka Dorada paruošta viduržemio jūros stiliumi, patiekiama su žaliaisiais smidrais arba keptas kukurūzinis viščiukas patiekiamas su mažomis bulvytėmis ir trijų spalvų saldžiosiomis paprikomis.

REKLAMA

Dar vieno restorano „Grey“ pardavimų vadovė Greta teigė, kad užsakymų Naujųjų metų vakarienei sulaukė ko gero perpus mažiau negu per Kalėdas.

„Galbūt ši tendencija pastebima tik pas mus. Tačiau matome, kad per Kalėdas klientų buvo kur kas daugiau. Jau likus savaitei iki Kalėdų nesustojo plaukti užsakymai. Dabar situacija kur kas ramesnė.

Tačiau nesiskundžiame, užsakymus priiminėjame ir juos priimsime iki gruodžio 31 d. pietų. Klientams paruošėme specialų meniu, kuriame jie gali rinktis iš skirtingų patiekalų. O visa vakarienė kainuoja 49 eurus asmeniui, o dviem asmenims – 89 eurus“, – sakė restorano atstovė.

Anot jos, dar žmonės gali įsigyti užkandžių rinkinius.

„Jų kaina prasideda nuo 15 eurų iki 147 eurų. Pavyzdžiui, 10 vienetų tortilijų paplotėlių suktinukų su kreminiu sūriu ir agurku kainuoja 15 eurų. Taip pat 10 vienetų kario tempūroje keptų tigrinių krevečių su daigais, slyvų padažu ir sūdytu laimu užkandžiai kainuoja 26 eurus.

Tiesa, brangiausias rinkinys skirtas didelei kompanijai 8 žmonėms“, – pasakojo restorano pardavimų vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų