REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pradėdama visuotinį vakcinacijos nuo koronaviruso COVID-19 procesą, valstybė susiduria su daugybe iššūkių, kuriuos norint efektyviai spręsti būtinas glaudus verslo ir valdžios bendradarbiavimas, teigia Lietuvos verslo konfederacija (LVK).

Pradėdama visuotinį vakcinacijos nuo koronaviruso COVID-19 procesą, valstybė susiduria su daugybe iššūkių, kuriuos norint efektyviai spręsti būtinas glaudus verslo ir valdžios bendradarbiavimas, teigia Lietuvos verslo konfederacija (LVK).

REKLAMA

„Toks masinis vakcinacijos procesas – precedentas daugelio šalių gyvenimuose. Jo sėkmę užtikrinti gali tik efektyvus, sklandus ir profesionalus viešo ir privataus sektoriaus veikimas. Suprasdami situacijos rimtumą ir svarbą, galime drąsiai pasakyti: verslas yra atviras ir pasirengęs dalintis kompetencijomis, žiniomis, patirtimis, ir žmonėmis idant kuo greičiau išbristume iš mūsų kasdienybę pasiglemžusios pandeminės situacijos“, – pranešime sakė LVK prezidentas Andrius Romanovskis.

Pasak jo, ne tik medicinos, bet ir verslo bendruomenė ypatingai laukė COVID-19 vakcinos. Todėl dabar bus gyvybiškai svarbu užtikrinti sėkmingą vakcinacijos procesą. 

REKLAMA
REKLAMA

Dar šiemet, pirmajame vakcinacijos etape bus skiepijamos labiausiai pažeidžiamos medikų grupės. Vėliau vakcina pasieks ir didžiąją dalį šalies gyventojų. Planuojama, kad Lietuvoje bus paskiepyti daugiau kaip 2 milijonai žmonių. 

REKLAMA

„Bet kuris logistas patvirtins, kad atlikti 2 milijonus operacijų per tokį trumpą laiką – ypatingas iššūkis. Tačiau mes su tokiais iššūkiais susiduriame nuolat – didelių žmonių srautų valdymas, atsikartojančių nenutrūkstamų procesų užtikrinimas – tai mūsų darbo kasdienybė. Esame pasiruošę padėti ir prisidėti, pasidalinti savo patirtimis ir žiniomis“, – teigė LVK viceprezidentas ir logistikos bendrovė „Rhenus Logistics“ vadovas Arūnas Bertašius.

LVK teigimu, privačios medicinos įstaigos jau dabar aktyviai dalyvauja COVID-19 pandemijos suvaldyme – suteikia būtinas medicinos paslaugas, skiria medicinos darbuotojus į formuojamus padalinius ligoninėse, karščiavimo klinikose ar mobiliuosiuose punktuose. Privačios laboratorijos atlieka koronoviruso tyrimus, o privačių šeimos gydytojų indėlis vykdant gyventojų visuotinę vakcinaciją, akivaizdu, taip pat bus ypatingai svarbus. 

REKLAMA
REKLAMA

„Jau dabar privačios sveikatos priežiūros įstaigos gali neatlygintinai skirti papildomus resursus visuotinei gyventojų vakcinacijai nuo koronoviruso. Mūsų narys, privačių diagnostikos laboratorijų tinklas savo lėšomis gali pristatyti vakcinas į 300 vakcinacijos vietų visoje Lietuvoje. Nemažai asociacijos narių turi įrengtas vakcinacijos patalpas ir sertifikuotus specialistus, todėl yra pasirengusios neatlygintinai skiepyti Lietuvos medikus ir visus gyventojus valstybės įsigytomis vakcinomis“, – tvirtino LVK tarybos narys ir Lietuvos privačių sveikatos priežiūros įstaigų asociacijos prezidentas Laimutis Paškevičius.

„Esame pasirengę, norime ir galime padėti ir prisidėti prie efektyvios ir profesionalios kovos su pandemija“, – pridūrė jis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį pranešta, kad Lietuvą pasiekė pirmoji „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina nuo COVID-19. Iš viso į Lietuvą atgabenta 9750 vakcinos dozių, jos bus skirtos skiepyti medikams. Vakcinavimas prasidės sekmadienį ligoninėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje

LVK yra didžiausia paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijanti verslo organizacija Lietuvoje. Kartu su profesinių sąjungų, nevyriausybinių organizacijų atstovais LVK yra pakviesta dalyvauti premjerės Ingridos Šimonytės sudarytos Nepriklausomų ekspertų patariamosios tarybos pasiūlymams dėl COVID-19 valdymo veikloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų