REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzija ir Didžioji Britanija nusprendė trečiadienį vėl atidaryti sienas po 48 valandų trukusio draudimo, skirto sustabdyti naujos koronaviruso atmainos plitimą iš JK.

Prancūzija ir Didžioji Britanija nusprendė trečiadienį vėl atidaryti sienas po 48 valandų trukusio draudimo, skirto sustabdyti naujos koronaviruso atmainos plitimą iš JK.

REKLAMA

Paaiškėjus, kad Didžiojoje Britanijoje buvo aptikta nauja, lengviau plintanti COVID-19 atmaina, didžioji dalis ES šalių nedelsdamos uždraudė britų keliautojų ir krovininio transporto atvykimą iš Jungtinės Karalystės.

Antradienį Doveryje įstrigo šimtai vilkikų, o Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas susidūrė su vis didesniu spaudimu išspręsti susidariusią situaciją.

JK transporto sekretorius Grantas Shappsas antradienio vakarą paskelbė, kad Didžioji Britanija ir Prancūzija susitarė dėl protokolo, pagal kurį „Prancūzijos siena vėl atsidarys keliaujantiems dėl skubių priežasčių, jei jiems bus patvirtinti neigiami COVID-19 tyrimai“.

Visgi jis paragino sunkvežimių vairuotojus nevykti į pietinę Kento grafystę, tikintis patekti į keltus ar traukinius.

Prancūzijos transporto ministras Jeanas-Baptiste'as Djebarri antradienį taip pat patvirtino, kad kelionės lėktuvais, laivais ir traukiniais „Eurostar“ traukiniais „vėl bus atnaujintos nuo rytojaus ryto“.

REKLAMA
REKLAMA

„Prancūzijos piliečiams, žmonėms, gyvenantiems Prancūzijoje ir turintiems teisėtą priežastį, teks pasirūpinti tyrimais“, – pridūrė jis.

Nepaisant derybų proveržio, spūstys aplink pagrindinį pietinį Doverio uostą artimiausiu metu greičiausiai nemažės.

REKLAMA

Vėlų antradienio vakarą Doverio – svarbaus Didžiosios Britanijos tranzito centro – pareigūnai pranešė, kad keliautojams, kurių tyrimai bus neigiami, siena bus atidaryta nuo vidurnakčio vietos laiku.

Ankstyvą trečiadienį Kalė mieste iš dviejų keltų išriedėjo kelios keleivinės transporto priemonės, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas, tačiau uosto vadovybė teigė, kad intensyvesnio eismo tikimasi kiek vėliau.

Pradėjo riboti parduodamų prekių kiekį

Anglija.today informacija, didžiausias Jungtinės Karalystės (JK) prekybos tinklas „Tesco“ pradėjo riboti parduodamų prekių kiekį, įskaitant tualetinį popierių, kiaušinius, ryžius, muilą ir skystą muilą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį, gruodžio 21 d., JK prekybos tinklai ir didmenininkai įspėjo dėl tikėtino salotų, brokolių ir citrusinių vaisių trūkumo kalėdiniu laikotarpiu dėl pasienyje įstrigusių tūkstančių krovininių vilkikų po to, kai Prancūzija uždarė sienas su JK.

„Tesco“ parduotuvėse pirkėjai gali įsigyti po vieną pakuotę tualetinio popieriaus, iki trijų pakuočių kiaušinių, ryžių, muilo ir skysto muilo (angl. handwash). Taip pat iki trijų pakuočių pardavimo žmogui ribojamos ir esminės prekės – miltai, makaronai, antibakterinės šluostės ir kitos, kurioms apribojimai galioja jau kelis mėnesius.

Jei padėtis nepagerės, artimiausiomis dienomis JK prekybos tinklai pradės riboti salotų, lapinių salotų, žiedinių kopūstų, brokolių ir citrusinių vaisių, importuojamą iš žemyninės Europos, pardavimą. Taip pasielgti žada „Sainsbury‘s“ ir kiti britų prekybos tinklai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų