REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai prieš pat karantiną užplūdo kirpyklas ir grožio salonus, o nespėjusieji dabar gražinasi paslapčia, kai tai daryti griežtai draudžiama. 

Lietuviai prieš pat karantiną užplūdo kirpyklas ir grožio salonus, o nespėjusieji dabar gražinasi paslapčia, kai tai daryti griežtai draudžiama. 

REKLAMA

TV3 laida „Karštai su tv3.lt“ aiškinosi, kaip grožio verslų savininkams sekasi išgyventi šį sunkų laikotarpį ir ką jie mano apie nelegalias grožio procedūras. 

Grožio salono savininkas Kęstas Rimdžius pasakojo, kad jo salono darbuotojai ir jis pats net nemanė teikti paslaugų karantino laikotarpiu, nes tai yra draudžiama.

„Net minčių nebuvo pas mano komandą, kad eitume nelegaliai čia dažyti šaknis ar dar kažką, bet iš kitos pusės aš suprantu, kad žmonėms norėsis valgyti, o grožio sektorius nevarto milijonų“, – teigė K. Rimdžius. 

Grožio salonų verslo savininkė Milita Daikerytė pastebi, kad šiuo laikotarpiu labai klesti juodoji rinka, o jos turimi grožio salonai turėjo būti uždaryti per patį pelningiausią laikmetį. 

REKLAMA
REKLAMA

„Mes ypač daug ruošėme šventinių įvaizdžių, tikėjomės, kad visgi galėsime dirbti per didžiausias šventes. Tai buvo mūsų tikrai pats pelningiausias ir pats svarbiausias sezonas“, – sakė M. Daikerytė. 

REKLAMA

Nors grožio salonai dirbti negali ir privalėjo užsidaryti, tačiau internete pilna grožio paslaugų skelbimų. 

„Užtenka nueiti į socialinių tinklų įvairiausias platformas, kuriose bendrauja klientai, meistrai įvairiausi, ypač dirbantys individualiai, ten visur akivaizdžiai meistrai kviečia atvykti į namus“, – savo pastebėjimus išsakė salonų verslo savininkė. 

Klientai ir patys pradeda ieškoti nelegalių būdų pasigražinti. 

„Jeigu kiekvienas iš mūsų pradėsime galvoti, kur čia dabar užsidirbus po 20 eurų nelegaliai, tai, aš manau, mes sėdėsime tikrai ne 6 savaites ir ne 8, ir ne 12, sėdėsime iki vasaros.

REKLAMA
REKLAMA

Tai aš kviečiu visus pagalvoti, prieš einant nelegaliai nusidažyti šaknis, ar iš tikrųjų negalima pakentėti be jų“, – sakė K. Rimdžius. 

Tautiečiai mažiau paiso draudimų, nes galimai jau pervargo ir nebetiki politikais, jų pažadais ištiesti pagalbos ranką. 

„Aš esu negavusi dar kompensacijos už nuomą, už pirmą karantiną. Tai yra didelė suma ir ji yra investuota už praėjusio karantino nuomą, kai mes visiškai nedirbome, kai mes visiškai buvome užsidarę, ir ta studija – ji tiesiog buvo negyva“, – teigė M. Daikerytė. 

Savo veiklą sustabdė ir Kęstas Rimdžius, jo salone dirbę 25 darbuotojai šiuo metu yra be darbo. Nuomos mokestis taip pat nesustojęs. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad mes galėjome dirbti ir toliau, gal dar labiau sugriežtinti. Kalbant apie savo klientus, manau, kad mano klientui nebūtų problema susimokėti papildomai 30 eurų prie paslaugos ir kad jis galėtų ateiti į saloną pasidaręs testą, kuris būtų neigiamas.

Tai kolektyvą irgi, manau, galėčiau testuoti kiekvieną savaitę. Mūsų patalpos 500 kv. m., yra skirtingos erdvės, kuriose galiu padaryti taip, kad mano klientai ir darbuotojai net nesusitiktų tarpusavyje“, – pasakojo K. Rimdžius. 

Daugiau apie grožio salonų padėtį karantino metu žiūrėkite reportaže, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Karštai su tv3.lt“ žiūrėkite pirmadieniais 19:30 val. per TV3 televiziją. 

Visą laidą pamatykite čia:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą Karštai su tv3.lt“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų