REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekybininkai pastebi, kad žmonės jau perka kalėdines dovanas ir ne tik savo artimiesiems žmonėms, bet ir augintiniams, pavyzdžiui šunims. Parduotuvių atstovai sako, kad vis daugiau žmonių dovanas perka iš anksto. Tačiau anot jų, būna ir paskutinės minutės pirkėjų, kurie atsiimti dovanų atskuba ir Kūčių dieną.

Prekybininkai pastebi, kad žmonės jau perka kalėdines dovanas ir ne tik savo artimiesiems žmonėms, bet ir augintiniams, pavyzdžiui šunims. Parduotuvių atstovai sako, kad vis daugiau žmonių dovanas perka iš anksto. Tačiau anot jų, būna ir paskutinės minutės pirkėjų, kurie atsiimti dovanų atskuba ir Kūčių dieną.

REKLAMA

Elektroninių prekių parduotuvės „Topo centras“ komunikacijos projektų vadovas Žilvinas Kulvinskis pasakojo, kad norint išsiaiškinti gyventojų kalėdinius norus buvo atlikta apklausa.

„Ji ir parodė, kad šiemet į populiariausių ir geidžiamiausių dovanų sąrašo viršų šoko nešiojamieji kompiuteriai. Ypač jeigu kalbame apie dovaną sau.

Na o apklausos absoliutus lyderis – kavos aparatas, matyt dėl mažesnio judrumo vis mažiau nuperkama kavos išsinešti bei išgeriama kokybiškos kavos biuruose. Todėl vis daugiau žmonių nori aparatą turėti namie. Patogumas irgi ne paskutinėje vietoje – robotai siurbliai lieka tarp favoritų“, – pasakojo Ž. Kulvinskis.

REKLAMA
REKLAMA

Perka biuro prekes

Parduotuvės Pigu.lt komunikacijos vadovė Raimondas Strazdauskaitė irgi pastebėjo, kad karantinas šiek tiek pakoregavo žmonių pirkinius.

REKLAMA

„Gyventojai aktyviai perka įvairias asmens higienos ir apsaugos priemones. Tokias, kaip apsauginės veido kaukės, skydeliai, dezinfekciniai skysčiai. Tai yra prekės, kurios tik šiemet įsiveržė į populiariausiųjų prekių kategorijų penketuką, jų pardavimus lėmė būtent karantinas ir būtinybė apsisaugoti nuo siaučiančio viruso.

Dar šiuo metu yra Itin išaugusi biuro baldų ir kompiuterinės įrangos paklausa. Klientai perka viską, kas galėtų padėti patogiai įsirengtų darbo ir mokslo vietas namuose. Biuro reikmenų kategorijos prekių užsakymų, palyginti su tuo pačiu pernai metų laikotarpiu, šiemet turime 70 proc. daugiau. Populiariausios prekės – spausdintuvai, apsauginiai grindų kilimėliai, žaidimų ir darbo kėdės, rašomieji stalai, sulankstomi staleliai kompiuteriams, nešiojamieji kompiuteriai, interneto (ang. web) kameros. Pastarųjų spalį pardavimai buvo beveik 4 kartus didesni nei prasidėjus pirmam karantinui“, – populiariausias prekes vardijo parduotuvės atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pastebėjo, kad karantino metu žmonės ne tik dirba namuose, bet ir atlieka juose remontus.

„Taip pat išaugo santechnikos, remonto įrangos, įrankių ir baldų pardavimai. Matyti, kad žmonės įsirenginėja būstą ar remontuoja namus.

Pavyzdžiui, šiuos kelis mėnesius, palyginti su pernai metais, vonios kambario, oro reguliavimo ir šildymo įrangos pardavimai išaugo du kartus, o remonto įrankių pardavėme trečdaliu daugiau“, – pasakojo R. Strazdauskaitė.

Anot jos gyventojai jau ieško ir kalėdinių dovanų.

„Kasmetinės elektroninės prekybos tendencijos rodo, kad žmonės vis anksčiau pradeda ruoštis šventėms. Šiemet jau Vienišių dienos lapkričio 11 d. (angl. Singles‘ day arba Double 11) išpardavimas pranoko mūsų lūkesčius ir savo rezultatais pralenkė pernai metų sėkmingu laikytą „juodąjį penktadienį“, – teigė parduotuvės atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Perka dovanas ir augintiniams

Anot jos, kalbant apie konkrečias dovanas, tendencijos kasmet – pakankamai panašios.

„Populiariausiomis dovanomis suaugusiems išlieka kvepalai, aprangos, sporto bei laisvalaikio prekės, smulki buitinė technika. Klientai taip pat ieško smulkių dovanėlių – arbatų, kavų ar prieskonių rinkinių.

Na, o vaikams šiemet, kaip ir pernai, tarp populiariausių kalėdinių dovanų – kalbantys, dainuojantys, įvairius garsus leidžiantys, radijo bangomis valdomi, skraidantys, važiuojantys ar kitaip interaktyvūs žaislai. Šiemet kaip šventinės dovanos taip pat populiarios įvairios priemonės rankdarbiams – mozaikos, lipdymo, piešimo reikmenys ir pan.

REKLAMA

Tiesa, šiais metais pastebime ir naują tendenciją: žaislus – įvairius konstruktorius, dėliones – sau perka ir suaugusieji. Taip pat šiuo laikotarpiu pirkinių krepšelyje itin dažnai atsiduria advento kalendoriai. Šiemet jų asortimente kaip niekada gausu ir įvairių, pradedant žaislais, baigiant grožio ir kosmetikos prekėmis ar net šunims skirtais advento kalendoriais“, – populiariausias dovanas komentavo R. Strazdauskaitė.

Ilgins darbo laiką

Pasak jo, manoma, kad šventiniu laikotarpiu darbų apimtys išaugs dvigubai.

„Tad priėmėme daug naujų darbuotojų, suefektyvinome procesus ir darbą sandėlyje. Parduotuvėse ir prekių atsiėmimo punktuose klientus aptarnaujame vos per kelias minutes, tad tam, kad išlaikytume tokį patį tempą ir šventiniu laikotarpiu, pailginome darbo laiką, pradėjome kai kuriuose miestuose dirbti ir sekmadieniais.

REKLAMA

Taip pat nuolat ieškome naujų partnerių ir būdų, kad pirkėjai galėtų kuo saugiau, greičiau ir patogiau gauti internetu užsakytas prekes. Kitaip tariant, esame pasiruošę, kad net ir Kūčių rytą užsakytas sandėlio prekes klientai Vilniuje galės atsiimti prekių atsiėmimo taške tą patį Kūčių vakarą. Tačiau raginame nelaukti švenčių, saugiai ir ramiai išsirinkti sau bei artimiesiems dovanas iš anksto internetu“, – sakė R. Strazdauskaitė.

Populiariausia dovana – siurblys-robotas

Elektroninės parduotuvės Varlė.lt komunikacijos projektų vadovė Alina Kazakevič irgi pastebėjo, kad žmonės jau ieško ir perka kalėdines dovanas.

„Populiariausios dovanos vaikams yra „Lego“ rinkiniai, edukaciniai žaislai, programuojami žaislai-robotai. Taip pat labai populiarūs šiais metais stalo žaidimai, tapybos pagal skaičius rinkiniai, dėlionės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau ne pirmus metus iš eilės ko gero geidžiamiausia dovana po eglute yra dulkių siurblys-robotas. Tarp dovanų suaugusiems – kvepalai, elektriniai dantų šepetėliai, kokteilių plaktuvai“, – pasakojo parduotuvės atstovė.

Ji siūlė pirkėjams dovanų pirkimo neatidėti paskutinei savaitei.

„Prie visų prekių rašome pristatymo terminus, rekomenduojame į juos orientuotis. Pristatymo dienų skaičius nurodomas darbo dienomis, tą reikėtų turėti omenyje užsakant prekes“, – patarė A. Kazakevič.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų