REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Greičio matuokliai sostinėje

Vairuotojų laukia staigmena – jau netrukus skirtingose Lietuvos vietose pradės veikti beveik 100 naujų greičio matuoklių. Tačiau jie matuos ne tik greitį.

4

Vairuotojų laukia staigmena – jau netrukus skirtingose Lietuvos vietose pradės veikti beveik 100 naujų greičio matuoklių. Tačiau jie matuos ne tik greitį.

REKLAMA

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) atstovas Evaldas Tamariūnas primena, kad šiais metais valstybinės reikšmės keliuose bus įrengti žadėti 70 momentinių greičio matuoklių.

„Pagal VĮ Lietuvos automobilių kelių direkciją ir dviejų rangovų sutartį, 70 naujos kartos momentinių greičio matuoklių turi pradėti veikti šių metų gruodžio pabaigoje“, – teigė E. Tamariūnas.

Kitąmet – dar daugiau greičio matuoklių

Kaip jau buvo minėta anksčiau, LAKD atstovai skelbė ir apie dar vieną pirkinį – 100 vidutinio greičio matuoklių, kurie taip pat bus išdėliojami 50 skirtinguose kelio ruožose.

Naujieji vidutinio greičio matuokliai matuos ne tik greitį, bet taip pat lengvai nustatys, ar vairuotojai savo automobiliui yra atlikę techninę apžiūrą, be to, bus nustatoma, ar jie apsidraudę civilinės atsakomybės draudimu ir sumokėjo kelių naudotojo paskirtą mokestinę dalį.

REKLAMA
REKLAMA

Kelių direkcija pažymi, kad matuoklių įrengimo vietos nustatomos atsižvelgus į skirtingus kriterijus, pavyzdžiui, vidutinį metinį paros eismo intensyvumą, eismo įvykių skaičių. 

REKLAMA

Iki kitų metų pavasario ruošiamasi įrengti dar 112 vidutinio greičio matuoklių, jie matuos greitį 56 ruožuose. Nors pateiktos vietos, kur išdygs nauji matuokliai dar gali nežymiai kisti, priduriama, kad kiekvienoje kelio atkarpoje apie stovintį matuoklį informuos pastatytas kelio ženklas. 

Skelbiama, kad naujų matuoklių pirkimui buvo išleista daugiau kaip 7 mln. eurų.

Metų pradžioje Lietuvos valstybinės reikšmės keliuose veikė 50 vidutinio greičio matuoklių, kurie greitį matavo 25 skirtinguose Lietuvos kelių ruožuose.  

REKLAMA
REKLAMA

Kur bus įrengti naujieji greičio matuokliai, galima pažiūrėti ČIA

Matuokliai veikia ir sostinėje 

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad greičio matavimo prietaisai atsiras ir Vilniuje, o vairuotojus apie tai informuos prieš juos esantys kelio ženklai. 

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ primena, kad matuokliai bus įrengti Žirmūnų ir Tuskulėnų g., prie „Žirmūnų trikampio“ projekto bei Pilaitės prospekte. Atlikus dalį įrengimo ir programavimo darbų, šiuo metu pradedamas testavimas. Po jo greičio, A juostų, raudono šviesoforo signalo pažeidimus fiksuojantys įrenginiai veiks pilnu pajėgumu, patys pažeidimai bus siunčiami policijai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pažeidimo fiksavimo įrenginius vairuotojai minėtose vietose matė kurį laiką, tačiau nuo šios savaitės pastebės, kad jie veikia. Atlikus pirminį derinimą ir programavimo darbus, visi 4 stacionarūs įrenginiai kol kas dirbs testavimo režimu. Gruodį bus atliekamas kalibravimas ir testinių nuotraukų analizė, kad integravus įrenginius su administracinių nusižengimų registro sistema veikimas būtų kuo sklandesnis, o fiksuojamos nuotraukos tikslesnės.

Vairuotojams primename visuomet laikytis taisyklių, saugaus greičio, nepaisant to, ar pažeidimai fiksuojami, ar ne – artėjant žiemai visų eismo dalyvių atsargumas ir budrumas itin svarbus“, – kalbėjo SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Miesto eismo organizavimo departamento vadovas Aleksej Apanovič.

Kaip ir momentinių bei vidutinių matuoklių atsiradimo kriterijai yra labai panašūs – įvertinami avaringumo rodikliai ir taip, kaip dažnai vienoje ar kitoje kelio atkarpoje yra pažeidžiamos KET taisyklės, viršijimas greitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų