REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija uždaro prekybos atstovybę Lietuvoje

Rusijos vyriausybės sprendimu šios šalies prekybos atstovybės Lietuvoje ir Ukrainos uždaromos.

Rusijos vyriausybės sprendimu šios šalies prekybos atstovybės Lietuvoje ir Ukrainos uždaromos.

REKLAMA

Atitinkamą vyriausybės nutarimą premjeras Michailas Mišustinas pasirašė lapkričio 7-ąją.

Tokį sprendimą inicijavo Pramonės ir prekybos ministerija, jį paaiškindama šalies prekybos misijų užsienyje veiklos optimizavimu.

Rusijos vyriausybės nutarimo aiškinamajame rašte dėl prekybos atstovybės Lietuvoje teigiama, jog ji buvo vienintelė Baltijos valstybėse, o prekybos su Lietuva apimtys drastiškai mažėja – pirmąjį pusmetį jos buvo beveik trečdaliu kuklesnės nei prieš metus.

„Jokių reikšmingų Rusijos ir Lietuvos dvišalių ekonominių operacijų vykdytojų iniciatyvų nestebima, šiuo metu neįžvelgiama perspektyvų plėsti ir įvairinti tarpusavio prekybą“, – teigiama rašte.

Jame taip pat pažymima, jog „Lietuvos vadovybės vykdoma užsienio ekonominė politika neskatina prekybinių ryšių su Rusija plėtros“.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, anot Rusijos vyriausybės, Lietuva nuo 2014 metų sustabdė dvišalių tarpvyriausybių prekybos ir ekonominio, mokslo ir techninio, humanitarinio ir kultūrinio bendradarbiavimo komisijų veiklą.

REKLAMA

Sprendimas uždaryti Rusijos prekybos atstovybę Ukrainoje motyvuotas tuo, kad Ukrainos vyriausybė šių metų rugpjūtį nusprendė atšaukti dvišalį susitarimą su Rusija dėl prekybos atstovybių.

Tuo pačiu nutarimu Rusijos vyriausybė įpareigojo iki šių metų pabaigos atidaryti šalies prekybos atstovybę Sirijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų