REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbtas antrasis visuotinis karantinas palies kiekvieną Lietuvos žmogų – paveiks ekonomiką, kirs kavinėms, viešbučiams, paslaugų ir pramogų sektoriams. Daugelio mažesnių šio sektoriaus įmonių laukia bankrotai, darbuotojų nedarbas. Apie tai – laidoje „Karštai su tv3.lt“.

Paskelbtas antrasis visuotinis karantinas palies kiekvieną Lietuvos žmogų – paveiks ekonomiką, kirs kavinėms, viešbučiams, paslaugų ir pramogų sektoriams. Daugelio mažesnių šio sektoriaus įmonių laukia bankrotai, darbuotojų nedarbas. Apie tai – laidoje „Karštai su tv3.lt“.

REKLAMA

„Mes vėl metų pabaigoje matysime ekonomikos susitraukimą, bet jis maždaug sieks trečdalį to ekonomikos šoko, kurį matėme šių metų pavasarį. Tai labai sudėtingas laikotarpis ir kai kurios įmonės nesulauks pavasario, nesulauks vasaros, jeigu Vyriausybė negalvos apie labai specifines pagalbos, paramos priemones“, – teigė ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Sunkūs laikai prasideda dainininkams, aktoriams ir kitų pramogų verslo atstovams. Galvose sukasi vienintelis klausimas – kaip išgyventi?

REKLAMA
REKLAMA

„Man juokingas tas pasakymas „dirbkite per atstumą, zoom'o, online'u vadinkite“. Taip, mes galime, mes tą ir darysime ir darome, nes kitos išeities nėra mums susitikti su žiūrovais. Bet atsiprašau, kiek tu gali surinkti pinigų online vaidindamas spektaklį? Kaip tu pragyvensi?“, – tikino aktorė Larisa Kalpokaitė.

REKLAMA

Garsus teatro režisierius Oskaras Koršunovas planavo „Otelo“ premjerą, tačiau nebus nei „Otelo“, nei žiūrovų, nei ovacijų, nei pajamų.

„Turėjo 12-13 būti premjera, bet, deja, neįvyks. Mes konkrečiai liekame be darbo, liekame be galimybės kurti, o kiti ir be galimybės pragyventi“, – teigė O. Koršunovas.

Aleksandras Ivanauskas-Fara sunerimęs visai ne juokais. Dainininkas jau įkišo ranką ten, kur šiaip jau jos kišti nevalia – į kišenę, kurioje buvo saugomi mokesčiams sumokėti skirti pinigai.

„Iš tos mokesčių sąskaitėlės aš dabar visąlaik turiu traukti. Reikia bulvių, reikia benzino užpilti – nėra iš kur“, – pasakojo A. Ivanauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad naujoji valdžia bus atlaidesnė ne tik renkant mokesčius, bet ir išties pagalbos ranką.

„Vienas prašymas, jeigu mane girdės. Nebaust – nebaust už vėlavimą, kad nebūtų sąskaitų arešto ir taip toliau. Kad šito bent nebūtų, kad suprastų šitą padėti, kad ne tai, jog aš nenoriu mokėti mokesčių, bet aš neturiu, iš ko valgyti“, – į valdžią kreipėsi A. Ivanauskas.

„Vyriausybė iš viso apie mus negalvoja. Toks jausmas, kad nenumirė tie menininkai, tai nenumirs ir dabar. Mums reikalinga nors kažkokia parama – elementariai valgyt“, – tikino aktorė L. Kalpokaitė.

Trys savaitės karantino – tai tik pradžia, o finišas, geriausiu atveju, lauks tik po naujųjų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turbūt daug kas susitaikė, kad iki šių metų pabaigos mes gyvensime tame padidintos rizikos fone ir gyventojų vartojimas bus prislopintas“, – laidoje sakė ekonomistas N. Mačiulis.

„Aš labai abejoju, kad mes atsidarysime po naujųjų metų. Sakykit tiesiai šviesiai žmonėms. Nedarykite dviem savaitėms, trims... Kad žmonės pasiruoštų ir žinotų, kad jie du mėnesius turės kažkaip verstis“, – teigė aktorė L. Kalpokaitė.

Ekonomistas Nerijus Mačiulis guodžia, kad Lietuva yra pajėgi atlaikyti ir šį išbandymą. Žmonių gyvenimas gerėja, o bankuose – rekordiniai skaičiai suneštų pinigų.

„Vidutinės gyventojų pajamos toliau didėja maždaug 6 procentais, gyventojų inėdliai išaugo 2 milijardais eurų. Tai žiūrint ekonominius, finansinius rodiklius mes nematome jokių problemų. Iš esmės yra tik labai keli siauri sektoriai, dalis įmonių, dalis darbuotojų, kurie iš tiesų susiduria su sunkumais“, – tikino N. Mačiulis.

REKLAMA

Tokia jau ta žmogaus prigimtis. Sunku gyventi uždarytam, o dar sunkiau – uždarytam, alkanam ir piktam. Tačiau dabar yra pats metas susitelkti ir padėti vieni kitiems.

Visą reportažą pamatykite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Ką apie tokią situaciją kalba A. Širinskienė ir pretendentė į Sveikatos apsaugos ministro postą J. Sejonienė, žiūrėkite čia:

Laidą „Karštai su tv3.lt“ žiūrėkite kiekvieną pirmadienį 19:30 per TV3 televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų