REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant naujų apribojimų, susijusių su koronaviruso plitimu, pensijos ir kitos išmokos gyventojus turėtų pasiekti kaip įprasta. Tiesa, gyventojai, gaunantys išmokas į namus, raginami atsidaryti sąskaitas ir pinigus gauti į korteles.

Nepaisant naujų apribojimų, susijusių su koronaviruso plitimu, pensijos ir kitos išmokos gyventojus turėtų pasiekti kaip įprasta. Tiesa, gyventojai, gaunantys išmokas į namus, raginami atsidaryti sąskaitas ir pinigus gauti į korteles.

REKLAMA

Per spalį gerokai išaugo išduotų nedarbingumo pažymėjimų skaičius. Vien praėjusią savaitę jų buvo išduota daugiau kaip 50 tūkst. Šiems gyventojams aktualios ligos išmokos lapkritį bus išmokamos per 17 darbo dienų nuo visų dokumentų ir duomenų pateikimo. 

Per tokį patį terminą bus išmokamos ir motinystės išmokos, mokamos už nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpį. Tuo metu tėvystės išmokos bus išmokėtos per 5 darbo dienas nuo tėvystės atostogų pabaigos.

Vaiko priežiūros išmokas planuojama mokėti nuo lapkričio 16 d., o vaiko išlaikymo –lapkričio 25–30 d.

Darbo netekusiems gyventojams nedarbo išmokos bus mokamos lapkričio 20–30 d., o ilgalaikio darbo per 10 darbo dienų nuo sprendimo priėmimo dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Šalpos išmokų pinigai per kredito įstaigas gyventojų sąskaitas turėtų pasiekti lapkričio 12 d., per išmokas pristatančias organizacijas – lapkričio 10–26 d., atsiimti jas Lietuvos pašte bus galima lapkričio 10–26 d.

REKLAMA

Pensijų anuitetų bus mokami nuo lapkričio 17 iki 26 d.

Pačios pensijos turintiems sąskaitas „Swedbank“ bus išmokėtos lapkričio 10, 11 ir 12 dienomis.

„Šiaulių“ ir „Luminor“ (buvusio „DnB“) bankų klientams, kurie gyvena Vilniaus, Šiaulių, Alytaus regionuose pensijas numatoma išmokėti lapkričio 9 d., Kauno, Klaipėdos, Mažeikių regionų gyventojams – lapkričio 10 d., o Marijampolės, Šilalės, Utenos ir Panevėžio regionų gyventojams –  lapkričio 11 d.

SEB, „Medicinos“, „Citadele“ ir „Luminor“ (buvusio „Nordea“) bankų ir kitų kredito, mokėjimo įstaigų klientams pensijos bus išmokėtos lapkričio 10 d.

REKLAMA
REKLAMA

Atsiėmimas pensijas „Lietuvos pašte“ bus galima lapkričio 10–26 d.

„Lietuvos paštas“, „Victum“, „Bastaras“, „Rausidas“, „Godlija“, „Verpetynė“ pensijas į namus pristatys lapkričio 10–26 d.

Prasidėjus koronaviruso pandemijai, „Sodra“ nuolat ragina pensijas į namus gaunančius gyventojus, ypač dėl jų pačių sveikatos, jeigu tik yra galimybė, pasirinkti pensiją gauti į banko sąskaitą.

Telefonu 1883 pateikti prašymą gauti pensiją į banko sąskaitą gali rajonų, kuriuose paskelbtas karantinas, gyventojai. Kiti gavėjai gali pateikti prašymą per asmeninę „Sodros“ paskyrą arba atvykę į artimiausią klientų aptarnavimo skyrių. Būtina užsiregistruoti iš anksto ir laikytis visų saugumo bei asmens higienos taisyklių. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto dalis gyventojų renkasi gauti pensiją į namus. Pensijas į namus pristatančios bendrovės nuo pat pirmojo karantino pradžios (kovo mėnesį) ėmėsi visų įmanomų apsisaugojimo priemonių. 

Darbuotojai dėvi veido kaukes ar kitas veido apsaugos priemones, dezinfekuoja rankas, laikosi saugaus atstumo. Taip pat ir gavėjai prašomi atsiimant pensiją dėvėti veido kaukę, pirštines ir turėti savo rašymo priemonę, primena „Sodra“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų