REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį, spalio 29 dieną, nustatyti 7 nauji „Maximos“ darbuotojų susirgimų COVID-19 infekcija atvejai. Koronavirusu užsikrėtė Vilniuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Švenčionyse ir Joniškyje esančių „Maxima“ parduotuvių darbuotojai bei maisto gamybos cecho Vilniuje darbuotoja. 

Ketvirtadienį, spalio 29 dieną, nustatyti 7 nauji „Maximos“ darbuotojų susirgimų COVID-19 infekcija atvejai. Koronavirusu užsikrėtė Vilniuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Švenčionyse ir Joniškyje esančių „Maxima“ parduotuvių darbuotojai bei maisto gamybos cecho Vilniuje darbuotoja. 

REKLAMA

Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai nurodo, kad šiuo metu neturi žinių, kad daugiau tose pačiose „Maxima“ parduotuvėse ir jų padaliniuose dirbantys kolegos jaustų COVID-19 infekcijai būdingus simptomus. Parduotuvėse, kur dirbo koronavirusu užsikrėtę darbuotojai, yra atlikta pilna dezinfekcija.

„Sparčiai šalyje plintant COVID-19 susirgimams vis daugiau atvejų fiksuojame ir tarp mūsų darbuotojų. Vakar koronavirusas nustatytas dar septyniems „Maximos“ darbuotojams. Jie gydosi namuose. Darbuotojai, kurie turėjo galimai artimą kontaktą su COVID-19 sergančiais kolegomis, saviizoliavosi.Parduotuvių ir kitų padalinių patalpos, kuriose dirbo koronavirusu užsikrėtę darbuotojai, yra papildomai išvalytos ir atlikta pilna vidaus dezinfekcija.Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir imamės visų rekomenduojamų prevencinių veiksmų, kurie padėtų išvengti COVID-19 susirgimų plitimo“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė. 

REKLAMA
REKLAMA

Koronavirusu užsikrėtusi prekybos centro „BIG Vilnius“ esančios „Maxima XX“ parduotuvės darbuotoja saviizuoliuojasi nuo praėjusio antradienio, spalio 20 dienos, kai COVID-19 susirgo jos kolegė. Susirgimas COVID-19 infekcija nustatytas ir kitai Vilniuje esančios „Maxima X“ parduotuvės, Gedvydžių g. 17, darbuotojai. Ji paskutinįsyk darbo vietoje lankėsi praėjusį antradienį, spalio 20 dieną. Artimų kontaktų neturėjo. 

REKLAMA

Maisto gamybos cecho, esančio Vilniuje, darbuotoja, kuriai yra diagnozuota COVID-19 liga, paskutinįsyk darbo vietoje lankėsi spalio 26 dieną. Jai COVID-19 testas atliktas spalio 28 dieną. Keturi galimai artimai kontaktavę kolegos saviizoliavosi. 

 „Maxima X“ parduotuvės, esančios Kėdainiuose, S. Dariaus ir S. Girėno g. 50A, darbuotoja savo darbo vietoje paskutinįsyk lankėsi spalio 26 dieną. Jai COVID-19 testas atliktas spalio 28 dieną. Artimų kontaktų neturėjo. 

Marijampolėje esančios „Maxima XXX“ parduotuvės, V. Kudirkos g. 3, darbuotojas paskutinįsyk darbe buvo prieš beveik dvi savaites, spalio 18 dieną. Jis galimai kontaktavo su trimis kolegomis, kurie saviizoliavosi.    

REKLAMA
REKLAMA

Švenčionių „Maxima X“ parduotuvės, Vilniaus g. 37, darbuotoja, kuriai diagnozuotas koronavirusas, paskutinįsyk darbo vietoje buvo spalio 24 dieną. Kolegė, kuri galimai kontaktavo su užsikrėtusiąja COVID-19, saviizoliavosi. 

Taip pat COVID-19 infekcija nustatyta dar vienai darbuotojai Joniškyje, kur fiksuojama ir daugiau susirgimų. Joniškyje esančios „Maxima XX“ parduotuvėje nuo vakar yra įvestos papildomos COVID-19 plitimo užkardymo priemonės. Parduotuvės darbo laikas yra sutrumpintas, griežčiau ribojamas pirkėjų srautas, o klientus aptarnauja tik darbuotojai, kurie yra profilaktiškai išsityrę dėl COVID-19 ir turi neigiamus rezultatus. Šioje parduotuvėje, siekiant mažinti pirkėjų srautus, laikinai nėra teikiamos komunalinių mokesčių priėmimo bei bilietų pardavimo paslaugos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 „Maxima“ parduotuvės ir kitos patalpos, kuriose dirbo COVID-19 susirgęs darbuotojai, yra pilna dezinfekuotos. „Šiuo metu laikomės itin sugriežtintų higienos reikalavimų: reguliariai dezinfekuojami pirkinių vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, parduotuvių vėdinimui yra padidinta šviežio oro cirkuliacija. Darbuotojai yra supažindinti su papildomomis rekomendacijos vengti tiesioginių tarpusavio kontaktų ir laikytis saugaus atstumo. Taip pat skatiname savo darbuotojus tirtis dėl COVID-19 nustatymo profilaktikos tikslais visose savivaldybėse, kurios tik organizuoja tokius tyrimus“, – pažymi E. Dapkienė. 

REKLAMA

Prekybos tinklas „Maxima“ savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudęs specialiu draudimu nuo koronaviruso. Darbuotojai yra aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ar apsaugos skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniais rankų skysčiais. Kasdien „Maxima“ darbuotojams yra matuojama temperatūra. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose. 

Pirkėjų prašoma parduotuvėse laikytis saugaus atstumo, nepamiršti dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas ir naudotis nemokamomis vienkartinėmis pirštinėmis, kurias galima rasti prie įėjimo. Visose „Maxima“ parduotuvėse atėjusiems apsipirkti nemokamai yra galimybė nemokamai gauti apsauginę veido kaukę. Ši tvarka galios iki lapkričio 11 d. Taip pat visose parduotuvėse bus ribojamas įleidžiamų pirkėjų srautas. 

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios susirgimai COVID-19 infekcija yra diagnozuoti 59 „Maximos“ darbuotojams, iš kurių 24 darbuotojai yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 931 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 69 darbuotojų testo atsakymų dar laukiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų