REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo spalio 26 d. gyventojai privalės registruotis, norėdami lankytis laisvalaikio, pramogų, viešojo maitinimo, naktinių klubų ir kitose vietose. Išimtys numatomos tik išsinešant maistą.

Nuo spalio 26 d. gyventojai privalės registruotis, norėdami lankytis laisvalaikio, pramogų, viešojo maitinimo, naktinių klubų ir kitose vietose. Išimtys numatomos tik išsinešant maistą.

REKLAMA

Ministrų kabinetas pritarė, kad nuo pirmadienio, spalio 26-osios, veikla laisvalaikio ir pramogų vietose, viešojo maitinimo įstaigose, restoranuose, kavinėse, baruose, naktiniuose klubuose, lošimo namuose bus vykdoma tuomet, kai bus užtikrinama visų lankytojų registracija.

Šių vietų darbo laikas ribojamas nuo 7 iki 24 val.

„Siūloma nustatyti privalomą lankytojų registravimą. Jis leis užtikrinti atsekamumą, esant susirgimams“, – posėdyje sakė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Išimtys bus taikomos, kai maistas tiekiamas išsinešti arba pristatomas kitais būdais. Taip pat – kai viešojo maitinimo paslaugos teikiamos įmonių, įstaigų ar organizacijų, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams šių įmonių, įstaigų ar organizacijų teritorijose ir (ar) patalpose.

REKLAMA
REKLAMA

Padėtų atsekti kontaktus

Ši priemonė, kaip skelbiama Vyriausybės nutarime, turi padėti kontaktinių asmenų atsekamumą ir jų izoliavimą.

„Kaip rodo praktika, dėl nepakankamų priemonių labai sunku atsekti kontaktinius asmenis asmenų susibūrimo vietose, ypač baruose, naktiniuose klubuose ir kitose pasilinksminimo vietose, pritraukiančiose didelius lankytojų srautus, kas lemia tiek ilgai trunkantį epidemiologinių tyrimų procesą, tiek ypač padidėjusį darbo krūvį tyrimus atliekantiems specialistams. Ši priemonė leis geriau identifikuoti infekcijos plitimo grandinę ir organizuoti epidemiologinių tyrimų procesą“, – rašoma dokumente.

REKLAMA

Pabrėžiama, kad papildomai reguliuojant paslaugų teikimą, laisvalaikio vietų veiklą ir renginių organizavimą įtraukti reikia ir lažybų ir totalizatorių punktus.

„Jų atžvilgiu taip pat reikalinga taikyti operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas priemones, siekiant, kad liga neplistų ir šiose vietose“, – rašoma rašte.

Pakeitimai įsigalios 2020 m. spalio 26 d.  

Rekordinis užsikrėtusiųjų skaičius

Naujausiais duomenimis, per praėjusią parą užfiksuotas naujų Covid-19 atvejų skaičius – 311, mirė dar du žmonės. Liga iš viso nustatyta 8239 asmenims, tebeserga 4483, pasveiko – 3599.

Nuo Covid-19 iš viso mirė 120 žmonių, dėl kitų priežasčių – 37 užsikrėtusieji. Izoliacijoje šiuo metu yra 31 tūkst. 859 žmonės. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 359 įvežtiniai atvejai.

Lietuvos ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 245 žmonės, 21 iš jų – reanimacijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų