REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio investicijų bendrovei „Linas Agro Group“ pranešus apie ketinimus įsigyti Tautvydo Barščio kontroliuojamą žemės ūkio produktų perdirbimo ir maisto gamybos grupę „KG Group“, jos įkūrėjas ir valdybos pirmininkas T. Barštys sako, kad dabar laukiama Konkurencijos tarybos sprendimo. 

Žemės ūkio investicijų bendrovei „Linas Agro Group“ pranešus apie ketinimus įsigyti Tautvydo Barščio kontroliuojamą žemės ūkio produktų perdirbimo ir maisto gamybos grupę „KG Group“, jos įkūrėjas ir valdybos pirmininkas T. Barštys sako, kad dabar laukiama Konkurencijos tarybos sprendimo. 

REKLAMA

Patikslintą poziciją grupė BNS perdavė po to, kai T. Barštys portalui vz.lt teigė, jog derybos dar nebaigtos ir nebūtinai bus parduota visa „KG Group“ arba pirkėjas gali būti visai ne „Linas Agro Group“. 

„Derybos baigtos – pasirašyta akcijų pirkimo-pardavimo sutartis, pirkėjas – „Linas Agro Group“. Kad sandoris pilnai įvyktų, reikalingas Konkurencijos tarybos leidimas“, – rašoma „KG Group“ komentare. 

„Linas Agro Group“ penktadienį pranešė pasirašiusi sutartis su „Kauno grūdų“, Kaišiadorių paukštyno ir Vilniaus paukštyno akcininkais dėl kontrolinių jų akcijų paketų įsigijimo. Grupė netrukus ketina kreiptis į Konkurencijos tarybą. 

REKLAMA
REKLAMA

Sandorį tikimasi užbaigti 2021 metų pavasarį. Kai kurių ekspertų BNS pateiktu vertinimu, sandorio vertė galėtų siekti 100-120 mln. eurų, jeigu būtų parduota 100 proc. akcijų.

REKLAMA

Tuo metu „Linas Agro Group“ valdybos pirmininko pavaduotojas Andrius Pranckevičius nenorėjo komentuoti, ar sandorio užbaigimui gali būti kliūčių, tačiau teigė, kad susijungusios įmonės nebus dominuojančios rinkoje. Jis tai pat pabrėžė, kad „KG Group“ pasirašė sutartį tik su „Linas Agro Group“.

„Faktai yra tokie, kad sutartis pasirašyta ir tikrai pagal visas procedūras privalome kreiptis į Konkurencijos tarybą ir kreipsimės į ją. (...) Mes suprantame, kad tai yra didelių įmonių susijungimas, įsigijimas, tai nebus paprastas procesas ir, be abejo, bus ir klausimų ir atsakymų ir tam tikros specifikos, bet tą kelią mes privalome praeiti. (...) Sutartis yra tik su mumis, ekskliuzyvinė sutartis, faktai yra tokie“, – BNS sakė A. Pranckevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, čia tyrimo klausimas, nenoriu į tai lįsti, ir negalime mes per daug to komentuoti, bet mūsų matyme šitoje vietoje vartotojai išloštų ir dominavimo čia nebūtų“, – pridūrė jis.   

„Turiu kitų verslų, kuriais galėčiau užsiimti“, – į klausimą, ką veiktų pardavęs visą grupę, vz.lt sakė T. Barštys.   

T. Barštys yra ir Vilniaus bei Kaišiadorių paukštynų, „Kauno grūdų“, „Mairūno“ valdybos pirmininkas,  „Kormoprom Invest“, „Paukštuko“ ir „Dzūkijos agrocentro“ vadovas, T. Barščio individualios įmonės savininkas ir „Kauno viešbučio“ valdybos narys. 

„Linas Agro Group“ valdybos pirmininkas Darius Zubas sakė, kad įsigijusi „KG Group“, jo valdoma grupė galės sukurti vertikaliai integruotą žemės ūkio ir maisto gamybos įmonę, užtikrinti stabilumą vietos ūkininkams ir gamintojams ES rinkoje, ypač konkuruojant su daug stambesnėmis Lenkijos ir Skandinavijos kompanijomis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Pranckevičiaus, po susijungimo grupė stiprintų konkuravimą Baltijos šalių, Skandinavijos regionuose. 

„Įmonės viduje daug metų laikome Baltijos šalis kaip vietinę rinką, nes mūsų šalys mažos, sienų jokių nėra ir konkuruoja įmonės visose Baltijos šalyse. Plačiau žiūrint, Lenkija, Baltijos šalys ir dalis Skandinavijos yra viena zona, kur vyksta arši ir skaidri konkurencija. Regioniniu požiūriu nesame ir nebūsime didesni ir dominuojantys“, – BNS sakė A. Pranckevičius.

„Linas Agro Group“ pasirašė sutartis su „Kauno grūdų“, Kaišiadorių paukštyno ir Vilniaus paukštyno akcininkais dėl kontrolinių akcijų paketų įsigijimo.

Sandorį tikimasi užbaigti 2021 metų pavasarį. Kai kurių ekspertų BNS pateiktu vertinimu, sandorio vertė galėtų siekti 100-120 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų