REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslininko Vidmanto Kučinsko netiesiogiai valdomai Marijampolės cukraus gamybos ir prekybos įmonei „Lietuvos cukrus“, kurios valdymą rugsėjo pradžioje perėmė laikinasis administratorius, iškelta bankroto byla.

Verslininko Vidmanto Kučinsko netiesiogiai valdomai Marijampolės cukraus gamybos ir prekybos įmonei „Lietuvos cukrus“, kurios valdymą rugsėjo pradžioje perėmė laikinasis administratorius, iškelta bankroto byla.

REKLAMA

Kauno apygardos teismas rugsėjo 23 dieną nutraukė 2018-ųjų rugpjūtį pradėtą „Lietuvos cukraus“ restruktūrizavimo bylą ir iškėlė įmonei bankroto bylą. Toks sprendimas priimtas, nes „Lietuvos cukrus“ laiku nepateikė restruktūrizavimo plano projekto, pranešė teismas.

„Įvertinęs „Lietuvos cukraus“ duomenis apie jos finansinę padėtį, teismas padarė išvadą, kad bendrovė yra nemoki, ji laiku negali vykdyti turtinių prievolių, todėl iškėlė jai bankroto bylą, o nemokumo administratore paskyrė bendrovę „Atveika“, – panešė teismas.

Nutartis, išskyrus jos dalį dėl bankroto administratoriaus skyrimo, per septynias dienas gali būti skundžiama Apeliaciniam teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno apygardos teismas iki nutarties įsiteisėjimo dienos areštavo „Lietuvos cukraus“ nekilnojamąjį turtą, turtines teises, įpareigojo įmonės valdytojus ir dabartinę administratorę „Insolvensą“ per 15 dienų perduoti bankroto administratoriui įmonės turtą, dokumentus, buhalterinės apskaitos registrus, kitą informaciją, susijusią su įmonės veikla. 

REKLAMA

„Insolvensa“ pranešė, kad įmonė administruos „Lietuvos cukrų“, kol įsiteisės teismo nutartis dėl bankroto iškėlimo. Pasak laikinojo administratoriaus, besikeičiantis „Lietuvos cukraus“ statusas netrukdo rengti fabriką artėjančiam žaliavos supirkimui ir cukraus gamybai.

„Teismo sprendimas logiškas – įmonės būklė toliau prastėja, o buvę jos vadovai, ar tokiais save laikantys asmenys sabotuoja bendrovės dokumentų, antspaudo ir kitų svarbių atributų perdavimą ir blokuoja prieigą prie IT sistemų. Tačiau šios aplinkybės netrukdo vykdyti veiklą ir rengtis sklandžiam fabriko perdavimui bankroto administratoriui“, – pranešime sakė „Insolvensos“ atstovas Kęstutis Butkus. 

REKLAMA
REKLAMA

„Insolvensa“ perėmė „Lietuvos cukraus“ valdymą rugsėjo pradžioje. Laikinojo administratoriaus teigimu, pateikti į įmonę pavyko tik su saugos tarnybos  „Ekskomisarų biuras“ pagalba, nes tam priešinosi „Lietuvos cukraus“ atstovai.  Tuo metu portalas 15min.lt rašė, kad įmonėje buvę darbuotojai buvo sumušti ir išvilkti naujai pasamdytų apsaugos darbuotojų.

V. Kučinskas liepos mėnesį sulaikytas Slovėnijoje. Jis buvo sulaikytas Rusijos, kurioje yra kaltinamas sukčiavimu, prašymu. Rugpjūčio pradžioje Lietuvos generalinė prokuratūra kreipėsi į Slovėniją dėl V. Kučinsko perdavimo Lietuvai, nes Kauno apygardos prokuratūra vykdo ikiteisminį tyrimą, kuriame V. Kučinskas turi įtariamojo statusą. 

Anksčiau skelbta, kad iš V. Kučinsko Rusijos bankas „Alfa Bank“ per teismus bando atgauti maždaug 20 mln. eurų skolą. Banko advokatas yra sakęs, kad verslininkas kaltinamas sąmoningai pateikęs bankui klaidinančią informaciją apie Kaliningrade veikusios jo valdomos trąšų gamybos įmonės „Arvi NPK“ finansinę situaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų