REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje daugėjant susirgimo koronavirusu atvejų, dalis įmonių ima baimintis, kad pasikartos pavasarį skelbtas karantinas.

Lietuvoje daugėjant susirgimo koronavirusu atvejų, dalis įmonių ima baimintis, kad pasikartos pavasarį skelbtas karantinas.

REKLAMA

Kaip lrt.lt komentavo Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Andrius Romanovskis, verslas labiausiai iš valdžios tikisi aiškumo, kokių veiksmų valstybė imsis, kad būtų galima iš anksto numatyti veiksmus ir „nebūtų panikos“.

„Ne viena įmonė ir asociacija klausė, ar bus karantinas, jau yra datos tam tikros. (...) Aš suprantu, kad griežtų karantino priemonių nebus, bet papildomos apsaugos priemonės, kaukės, atstumo įvedimas – turbūt visi supranta, kad vienaip ar kitaip tai bus“, – sako A. Romanovskis. 

Pasak jo, jeigu būtų antra didelė koronaviruso banga ir tektų riboti veiklą, verslas ir vėl tikėtųsi valstybės finansinės paramos.

REKLAMA
REKLAMA

„Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė sako, kad prekybos tinklas yra aukščiausios parengties visą pandemijos laikotarpį, todėl ir dabar, augant koronaviruso atvejų skaičiui, atsipalaiduoti negali.

REKLAMA

Ji sakė, kad verslas visada nerimauja dėl sprendimų, kuriems turi itin mažai laiko pasiruošti. Kita vertus, anot atstovės, pamokos dirbant karantino metu, kai reikėjo labai greitai persiorientuoti, yra išmoktos.

„Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovės Renatos Keršienės teigimu, įmonė tikisi, jog valdžios priimami sprendimai bus racionalūs, o informacija apie juos bus teikiama suteikiant laiko pasiruošti juos įgyvendinti.

Tuo metu portalo kalbinti bankų atstovai sakė, kad kredito įstaigos antrosios bangos nesibaimina, o dalis darbuotojų ir pasibaigus karantinui negrįžo dirbti į biurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų