REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 1–osios šventė neįsivaizduojama be gėlių. Jų, anot prekybininkų, moksleiviai ir jų tėvai skuba įsigyti iš anksto, kad šventinę dieną būtų mažiau rūpesčių. O populiariausios gėlės titulą pelno kardelis. Pastarojo kaina didžiuosiuose prekybos tinklų parduotuvėse ir turguje skiriasi 4 kartus.

Rugsėjo 1–osios šventė neįsivaizduojama be gėlių. Jų, anot prekybininkų, moksleiviai ir jų tėvai skuba įsigyti iš anksto, kad šventinę dieną būtų mažiau rūpesčių. O populiariausios gėlės titulą pelno kardelis. Pastarojo kaina didžiuosiuose prekybos tinklų parduotuvėse ir turguje skiriasi 4 kartus.

REKLAMA

Prieš Rugsėjo 1-ąją tv3.lt žurnalistai apsilankė Konarskio turguje ir palygino turgaus kainas su prekybos tinklų siūlomomis kainomis.

Kaina skiriasi 4 kartus

Štai Vilniuje, Konarskio gėlių turgelyje 1 kardelis kainuoja 1,5–2 eurus. O prekybos tinkluose – apie 50 euro centų.

„Didžiausio pirkėjų srauto sulaukiame rugpjūčio 31 d., vakare. Iš darbų grįžtantys moksleivių tėvai skuba įsigyti gėlių. Žinoma, pirkėjų sulaukiame ir rugsėjo 1–osios rytą, tačiau tą dieną, mieste didžiulės spūstys. Tad pirkėjai dažniausiai nori gėlėmis pasirūpinti iš anksto, kad šventinę dieną netektų skubėti ir be reikalo jaudintis“, – pasakojo turgaus prekeivė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, moksleiviai ir jų tėvai dažniausiai perka kardelius. Jie tarsi mokslo metų pradžios simbolis.

„Mano vaikai mokytojams neša tik kardelius, tad dažniausiai juos siūlau ir pirkėjams įsigyti.

REKLAMA

Kalbant apie jų kiekį, dažniausiai žmonės įsigyja 3 vienetus. Aišku, būna įvairių pirkėjų, vieni tikina, kad užtenka ir 1 kardelio, o kitiems ir 3 per mažai“, – pastebėjo prekeivė.

Vilioja nuolaidomis ir siūlo pirkti daugiau

Kitas prekeivis tikino, kad pirkėjų, kurie pirks didelį kiekį kardelių, lauks nuolaida. Tačiau kokio dydžio jis neatskleidė.

„Žmonės nori viską gauti kuo pigiau, tačiau juk ir mums nelengva, negaliu visiems nuleisti kainos. Tačiau jeigu pirkėjas perka didelį kiekį esu linkęs derėtis. Tokiu atveju mums abiem bus gerai. Aš daugiau parduosiu, o pirkėjas gaus nuolaidą“, – sako pardavėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena pardavėja teigė, kad ateina pirkėjų, kurie nori ne tik kardelių, o įvairių gėlių puokščių. Anot jos, šios gali atsieiti nuo 4 iki 10 eurų.

„Rečiau, bet vis tiek būna, kad moksleiviai perka ir rožes, šių vienas žiedas kainuoja nuo 1,2 iki 2,8 euro“, – pirkėjų įpročius komentavo prekeivė.

Prekybos tinkluose pigiau

Taip pat portalas tv3.lt pasiteiravo, didžiųjų prekybos tinklų apie gėlių kainas. Prekybininkai taip pat tikino, kad populiariausios gėlės – kardeliai. Tačiau prekybos tinkluose jie beveik 4 kartus pigesni.

Štai prekybos tinklo IKI komunikacijos vadovė Vaida Budrienė teigia, prieš rugsėjo 1–ąją ir kitas šventes gėlėmis prekiauja visos prekybos tinklo parduotuvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Populiarios gėlės – kardeliai, rožės, gerberos, gvazdikai, eustomos. Gėlių kaina įvairi – nuo 0,39 euro už vieną gėlės žiedą“, – komentavo prekybos tinklo atstovė.

Anot jos, daugiausiai gėlių žmonės nuperka dieną prieš rugsėjo 1–ąją, nes moksleiviai ir jų tėvai nori ramiai, be streso sutikti šventę.

Kito prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis taip pat pastebėjo, kad dažniausiai žmonės perka kardelius. Jie kainuoja 0,45 euro.

„Taip pat pirkėjams siūlome ir gėlių vazonuose – kaktusų, chrizantemų, begonijų, kalankių, sukulentų. Šios gėlės kainuoja nuo 1,79 iki 5,59 euro.

O didžiausius pirkėjų srautus pastebime prieš rugsėjo 1–ąją. Šventinę dieną pirkėjai gėlių perka jau mažiau“, – teigė D. Ryliškis.

REKLAMA

„Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė sakė, kad kasmet prieš rugsėjo 1-ąją parduotuvės turi įvairų skintų gėlių pasirinkimą.

„Parduotuvėse prekiaujame kardelių, rožių, gerberų, gvazdikėlių, austomų ir kitų įvairių skintų gėlių puokštėmis. Galima pasirinkti puokštes priklausomai nuo gėlių skaičiaus, taip pat parduodame pavienes gėles. Populiariausi yra kardeliai. Vienas žiedas kainuoja – 0,49 euro.

Gėlėmis pirkėjai dažniausiai rūpinasi iš anksto – daugiausia jų nuperkama Mokslo ir žinių dienos išvakarėse“, – pastebėjo prekybos tinklo atstovė.

Dar vieno prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė teigė, kad prieš naujus mokslo metus parduotuvių gėlių asortimentas papildomas įvairiomis puokštėmis, tinkančiomis Rugsėjo 1–osios šventės proga pasveikinti mokytojus, dėstytojus.

REKLAMA

„Kaip ir kiekvienais metais, daugiausia dėmesio sulaukė kardeliai. Jiems taikoma speciali kaina. 3 kardeliai kainuoja 1,99 eurus“, – komentavo prekybos tinklo atstovė.

Anot jos, gėlių kainos prieš šiuos naujus mokslo metus šiemet išlieka tokios pačios, kaip ir praėjusiaisiais metais.

„Remiantis ankstesnių metų pardavimų duomenimis, matome, kad daugiausia gėlių prekybos centruose pirkėjai įsigyja dieną prieš ir Rugsėjo 1–osios rytą. Šiemet, pirkėjai elgiasi panašiai ir daugiausia gėlių pirko pirmadienį ir antradienį“, – pirkėjų įpročius komentavo R. Keršienė.

Ne visi pirkėjai linkę išlaidauti

Nors tiek turguje, tiek parduotuvėse gėlių pasirinkimas didžiulis, tačiau kalbinti pirkėjai gėlių atžvilgiu šiemet ketina būti kuklūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečioko mama Rita pasakoja, kad Rugsėjo 1–ąją sūnus mokytoja ketina nudžiuginti kardeliu.

„Kardelis juk sugrįžimo į mokyklą simbolis, todėl ir nusprendėme kartu su sūnumi jį nupirkti mokytojai. Pirmoje klasėje sūnus mokytojai dovanojo puokštę rudeninių gėlių. O tolesnėse klasėse manau nebeverta išlaidauti gėlėms. Šiemet gėlėms išleidau 2 eurus“, – teigia Rima.

Kita aštuntokės ir dešimtokės mama Miglė irgi pirko kardelius.

„Gražu, praktiška ir pigu. Todėl renkuosi šias gėles. Nematau reikalo išlaidauti ir pirkti dideles ir brangias puokštes“, – tikino mama.

Dar viena šeštokės mama Živilė dukrai nupirko 5 kardelius.

„Į mokyklą juk vaikai grįžta po ilgesnės pertraukos negu įprastai, juk keletą mėnesių vaikai mokėsi iš namų. Todėl manau, kad gražu nudžiuginti mokytojas didesniu glėbiu gėlių. Šiemet gėlėms išleidau apie 10 eurų“, – pasakojo Živilė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų