REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Vilniaus vandenys“ trijų žuvusių įmonės darbuotojų artimiesiems nusprendė skirti finansinę paramą – artimiausius tris mėnesius mokės žuvusiųjų atlygį jų šeimoms.

Bendrovė „Vilniaus vandenys“ trijų žuvusių įmonės darbuotojų artimiesiems nusprendė skirti finansinę paramą – artimiausius tris mėnesius mokės žuvusiųjų atlygį jų šeimoms.

REKLAMA

Pranešime pažymima, kad tokį sprendimą bendrovė priėmė nelaukdama šiuo metu Valstybinės darbo inspekcijos bei policijos pareigūnų atliekamų tyrimų išvadų, po kurių, kaip tikimasi, ir paaiškės tragedijos aplinkybės. 

„Mūsų žuvusių darbuotojų šeimos praradę artimus žmones, kartu neteko ir stabilios bei, neabejojame, šeimai reikšmingos pajamų dalies, kurios sulaukdavo kas mėnesį.

Svarstydami, kaip galime jais pasirūpinti finansiškai sudėtingiausiu ir jautriausiu laikotarpiu, padėti lengviau prisitaikyti prie sumažėjusių šeimos pajamų, nusprendėme kiekvienai šeimai ir toliau mokėti žuvusiųjų atlygį, taip užtikrinant jų finansinį stabilumą laikotarpiu, kai daug neapibrėžtumo ir belieka tik laukti“, – sako bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius Marius Švaikauskas. 

Tris artimiausius mėnesius reguliariai – t. y. kas mėnesį kiekvieną šeimą pasieks žuvusiojo šeimos nario mėnesinio atlygio dydžio išmoka, kurią bendrovė perves į šeimos nurodytą sąskaitą. Saugant šeimų privatumą, atsižvelgus į jų prašymus – kokio dydžio atlygį gavo žuvusieji darbuotojai bendrovė neatskleidžia. 

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji išmoka šeimoms pervesta jau šį mėnesį kartu su vienkartine 1000 eurų išmoka, išmokama artimiesiems darbuotojo mirties atveju. Tokia išmoka numatyta bendrovės „Vilniaus vandenys“ su darbuotojais pasirašytoje kolektyvinėje sutartyje. 

REKLAMA

„Vilniaus vandenų“ bendrovės kaip darbdavio civilinė atsakomybė buvo apdrausta. Vis tik apie konkrečius kompensacinius mechanizmus, jų dydį, bus svarstoma tik policijos, darbo inspekcijos pareigūnams atlikus išsamų tyrimą ir pateikus jo išvadas – nuodugniai išaiškinus nelaimės priežastis, įvertinus visų šalių atsakomybes.

Pasak įmonės vadovo, šia išmoka bendrovė nesiekia nieko daugiau tik tesėti šeimoms duotą pažadą, kad jos ir toliau jaus bendrovės rūpestį bei paramą. 

Kaip jau buvo skelbta, bendrovės atstovai iškart po nelaimės bendravo su žuvusiųjų artimaisiais ir išreiškė visokeriopą paramą – jiems buvo pasiūlyta psichologo – Krizių įveikimo centro specialistų – pagalba, bendrovės atstovai tarpininkavo žuvusiųjų kūnus pasiimant iš morgo, derinant šermenų detales ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė prisiėmė visas žuvusiųjų laidojimo išlaidas. Artimųjų netekusias šeimas jau pasiekė ir pačių darbuotojų iniciatyva surinktos aukos – beveik 4000 eurų, kurie lygiomis dalimis atiduoti didžiulę netektį išgyvenančioms šeimoms dar laidotuvių dieną. 

Po skaudžios nelaimės, kurios metu žuvo trys bendrovės darbuotojai, „Vilniaus vandenys“ paskelbė, jog dės maksimalias pastangas, kad nelaimės aplinkybės ir priežastys būtų išaiškintos.

Bendrovė bendradarbiauja su įvykį tiriančiais Darbo inspekcijos, policijos pareigūnais: teikia jiems visą būtiną informaciją, dokumentus, bendrovės darbuotojai dalyvauja tyrėjų apklausose. Vidinį tyrimą bendrovė „Vilniaus vandenys“ vykdo ir savo iniciatyva. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė taip pat paskelbė, kad peržiūri darbo procesus, darbą reglamentuojančias saugos procedūras bei pastarųjų metų investicijas į darbų saugą. Įvertinus poreikį, investicijas į darbų saugą planuojama dar labiau didinti.

Per pastaruosius penkerius metus darbuotojų saugumui užtikrinti „Vilniaus vandenys“ skyrė beveik 1 milijoną eurų. Už šias lėšas kasmet buvo perkamos saugos priemonės, specialūs drabužiai, investuojama į darbuotojų mokymus, sprendžiamos dar sovietmečiu projektuotos infrastruktūros problemos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų