REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Į sporto iniciatyvas darbuotojus įtraukusi „Unlimited Carrier“ pastebi išaugusią motyvaciją
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kol daugelis įmonių suka galvą, kaip motyvuoti savo darbuotojus, Amerikos lietuvių kapitalo kompanija „Unlimited Carrier“ dalijasi sėkmės receptu. Įmonės darbuotojai mėgaujasi dabar ypač tarp jaunimo išpopuliarėjusiomis sportinėmis pramogomis, o kompanijos vadovai džiaugiasi pagerėjusia darbuotojų sveikata ir motyvacija. 

24

Kol daugelis įmonių suka galvą, kaip motyvuoti savo darbuotojus, Amerikos lietuvių kapitalo kompanija „Unlimited Carrier“ dalijasi sėkmės receptu. Įmonės darbuotojai mėgaujasi dabar ypač tarp jaunimo išpopuliarėjusiomis sportinėmis pramogomis, o kompanijos vadovai džiaugiasi pagerėjusia darbuotojų sveikata ir motyvacija. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10-ies minučių pertraukėlės darbe dilema – ar pasidaryti n-tąjį puodelį kavos, ar prabėgti ratuką su kolegomis? Jei pasirinktumėte antrąjį variantą, krovinių pervežimo koordinavimo, ekspedijavimo ir apskaitos paslaugas teikiančioje įmonėje „Unlimited Carrier“ neatrodytumėte kaip visiškas keistuolis, mat čia sporto kultūra metams bėgant spėjo giliai įsišaknyti. 

REKLAMA

Kaip pasakoja įmonės direktorius Evaldas Ambrazaitis, šiuo metu darbuotojai turi galimybę kartu su savo kolektyvu įsilieti į sparčiai populiarėjantį vandlenčių sportą, dviračių varžybas, plaukti baidarėmis, dalyvauti žygiuose. O darbuotojai kuo toliau, tuo aktyviau šiomis progomis pasinaudoja. 

Stulbina sportiniai pasiekimai 

Motyvacija kolektyvui pasiūlyti platų sportinių veiklų spektrą, anot E. Ambrazaičio, buvo gan paprasta – neramino tai, jog darbuotojai daugiausia laiko darbe praleidžia sėdėdami. Pats dviračių sportą pamilęs „Unlimited Carrier“ direktorius prieš keletą metų susimąstė – kodėl drauge į varžybas vykti nepasiūlius darbuotojams? Nenuostabu, kad netrukus kolektyvas šia idėja susižavėjo ir ji tapo neatsiejama darbo dalimi. 

REKLAMA
REKLAMA

„Darbuotojų amžiaus vidurkis turbūt net nesiekia 25-erių metų, visi labai energingi, labai jauni ir nori dalyvauti visur, ką mes besugalvotume – ar tai būtų baidarių žygis, ar ėjimas palei Baltijos jūrą“, – teigia įmonės direktorius. 

Beje, jaunas kolektyvas, bedalyvaudamas sportinėse varžybose ir iniciatyvose, jau spėjo pasižymėti puikiais sportiniais rezultatais. Kai kuriems darbuotojams pabandžius vandenlenčių sportą ir pradėjus aktyviai sportuoti, netruko ateiti ir sunkių treniruočių vaisiai. Darbuotojų sportiniai pasiekimai stebina net ir patyrusius sportininkus. Nors dalis jų ir anksčiau dalyvaudavo įvairiose varžybose, tačiau, pasak E. Ambrazaičio, už darbuotoją sumokėjus startinį mokestį bei jam pasiūlius dėvėti drabužius su kompanijos atributika, motyvacija siekti rezultatų ir vis dažniau dalyvauti smarkiai šoktelėjo į viršų. Visgi pats E. Ambrazaitis sportinių pasiekimų smarkiai nesureikšmina – jam svarbiausia, kad kolektyvas būtų sveikas ir sutariantis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tiesiog stengiuosi, kad jie judėtų, kad atsirastų pusiausvyrą tarp sėdimo darbo ir aktyviai leidžiamo laiko. Nesinori, kad tos, tarkim, penkios laisvos minutės ar valanda poilsio būtų tik prarūkoma. Geriau, kad tai būtų pasivaikščiojimai, prabėgimas, kad būtų kažkas aktyvaus, kas sukeltų širdies ritmą ir kad galų gale išeitų žmogui į naudą“, – sako jis. 

Kad aktyviai praleistas laikas yra naudingas, rodo ir pačių darbuotojų patirtis. „Aišku, atsirado motyvacija darbui, 8-ios ar 10 valandų sėdėjimo dabar nebepasidaro persunktos kančios. Kai yra pusiausvyra, tai ir pats darbas lengviau einasi“, – šypsosi E. Ambrazaitis. „Unlimited Carrier“ vadovas įsitikinęs, kad aktyvi darbuotojų veikla jiems padeda tapti vis populiaresniu darbdaviu, mat garsas apie puikią darbo atmosferą sklinda iš pačių darbuotojų lūpų. 

REKLAMA

Į aktyvų laisvalaikį įtraukia net šeimas 

Tokių iniciatyvų, išvykų ir varžybų, į kurias įmonės darbuotojai vyksta grupelėmis, anot E. Ambrazaičio, turbūt jau būtų nebeįmanoma suskaičiuoti. Tačiau vieną kartą per metus įvyksta kur kas masiškesnis renginys – vasarinė įmonės šventė, kur laukiami ne tik darbuotojai, bet ir jų šeimos. 

Šiųmetis vasaros renginys vyko rugpjūčio pradžioje, tarp Kauno ir Jonavos, Užusaliuose, „Wake“ parke. „Visą parką išnuomojome mūsų darbuotojams. Kadangi buvo savaitgalis, tai pakvietėme ir darbuotojų antras puses. Buvo organizuojamas plaukimas irklentėmis, vandenlentėmis, bei paplūdimio tinklinio varžybos,“ – vardija įmonės direktorius. 

REKLAMA

Metinėje šventėje darbuotojai varžėsi tarpusavyje, kartu šeimomis smagiai ir turiningai leido laiką ir pravėdino galvą nuo darbų. „Visi smagiai praleidome laiką: iš pradžių varžėmės tarpusavyje, o vėliau vienas kitą mokėme įvairių vandenlenčių sporto triukų, bei vaišinomės FoodTruck‘o maistu. Ypač džiaugiuosi tuo, kad darbuotojai laiką praleido kartu su savo šeimomis“, sakė E. Ambrazaitis. Įmonės vadovas įsitikinęs, kad šios išvykos darbuotojams naudingos ne tik dėl tarpusavio santykių stiprinimo, bet ir dėl to, kad jie užsibrėžtų siekti kuo didesnių aukštumų. 

Daugiau apie įmonę: http://unlimitedcarrier.com/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų