REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalis vieno didžiausių šalyje banko darbuotojų neseniai lankėsi Vilniaus bare „Bardakas“. Dėl to „Swedbank“ jiems pasiūlė dirbti iš namų ir dezinfekavo patalpas centrinėje būstinėje Vilniuje.

Dalis vieno didžiausių šalyje banko darbuotojų neseniai lankėsi Vilniaus bare „Bardakas“. Dėl to „Swedbank“ jiems pasiūlė dirbti iš namų ir dezinfekavo patalpas centrinėje būstinėje Vilniuje.

REKLAMA

Portalo tv3.lt skaitytoja Dalia (tikras vardas ir pavardė redakcijai žinoma) penktadienio rytą atsiuntė tokį laišką:

„Patarčiau pasidomėti situacija viename departamente centrinėje „Swedbank“ būstinėje – KYC skyriuje, kur viso skyriaus darbuotojai praleido „Bardako“ klube, kur buvo nustatytas koronavirusas.

Šiuo metu „Swedbank“ būstinėje yra dezinfekuojamos patalpos o darbuotojams KYC (klientų pažinimo, – red. past.) skyriaus liepta nesirodyti banke. Vyrauja didelis pasimetimas, KYC skyriaus vadovė daro spaudimą darbuotojams ir nekoordinuoja šios situacijos tinkamai, nėra jokio vadovės palaikymo.“

„Swedbank“ mažmeninės bankininkystės komunikacijos vadovas Gytis Vercinskas patvirtino, kad bankas ėmėsi saugumo priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, patalpas banko partneriai banke dezinfekuoja reguliariai: budinčios valytojos intensyviau išvalo darbo vietas (stalus, kėdes, dažniausiai liečiamus paviršius). Esą ne išimtis ir šis atvejis.

REKLAMA

„Papildomą dėmesį Klientų pažinimo ir veiklos analizės departamentui skyrėme atsižvelgę į tai, kad dalis šio departamento kolegų lankėsi „Bardake“ liepos pabaigoje – liepos 31 d.

Tie darbuotojai jaučiasi puikiai, bet dėl viso pikto jiems pasiūlėme iki kitos savaitės dirbti iš namų ir pasiskambinti į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą. Paskambinus NVSC, specialistai jiems suteikė informaciją, kad nėra ko baimintis – jie gali toliau gyventi įprastą gyvenimą, nes aktualu tik tiems, kurie buvo klube liepos 23-24 d.“ – komentavo banko atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) ketvirtadienį pranešė, kad šiuo metu neaišku, kaip užsikrėtė vienas asmuo Vilniaus apskrityje, kuriam pirmieji infekcijos simptomai pasireiškė liepos 26 d.

Epidemiologinio tyrimo metu nustatyta, kad asmuo kontaktavo su artimuoju, grįžusiu iš užsienio – Didžiosios Britanijos, tačiau jam infekcija, atlikus tyrimą, patvirtinta nebuvo.

Užsikrėtusysis dirba bare „Bardakas“ (Vilniaus g. 22, Vilnius), tad, NVSC vertinimu, baro lankytojai taip pat galėjo turėti rizikingą sąlytį, todėl per pastarąsias dvi savaites šiame bare besilankiusiųjų NVSC susisiekti specialistais telefonu 8 618 79984 (darbo valandomis) ar el. paštu [email protected].

Be to, NVSC informuoja, kad darbe su užsikrėtusiuoju kontaktavę izoliuoti, patalpose atlikta dezinfekcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų