REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje vėl išaugus susirgimų koronavirusu skaičiui, Vyriausybė nusprendė atnaujinti privalomą kaukių dėvėjimą uždarose patalpose – pavyzdžiui, parduotuvėse, taip pat viešajame transporte.

Lietuvoje vėl išaugus susirgimų koronavirusu skaičiui, Vyriausybė nusprendė atnaujinti privalomą kaukių dėvėjimą uždarose patalpose – pavyzdžiui, parduotuvėse, taip pat viešajame transporte.

REKLAMA

Pavasarį, dar prieš oficialiai paskelbiant karantiną, deficitu buvo tapę ne tik respiratoriai, bet ir vienkartinės, taip pat medžiaginės kaukės. Dabar šios prekės parduotuvėse yra pigesnės nei kovą, bet norint jas įsigyti vis tiek teks pakratyti piniginę.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė, kad nuo rugpjūčio 1 d. apsauginės kaukės bus vėl privalomos parduotuvėse ir viešajame transporte. Tiesa, jas rekomenduojama dėvėti jau nuo ketvirtadienio.

Portalas tv3.lt pasidomėjo, už kiek kaukės parduodamos didžiuosiuose prekybos tinkluose, kaip šie pasiruošę reikalavimų prekybos vietoms sugriežtinimui.

REKLAMA
REKLAMA

Kaina skiriasi keliais eurais

„Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė informavo, kad šio tinklo parduotuvėse populiariausia 50 vienetų vienkartinių medicininių kaukių pakuotė kainuoja 22,9 euro, viena vienkartinė kaukė – 0,6 euro, daugkartinės veido kaukės nuo 2,99 iki 3,49 euro.

REKLAMA

„Iš savo pusės visada laikėmės atsakingų institucijų nurodymų dėl tvarkos parduotuvėse. Esame pasiruošę, jei bus sugrąžinta tvarka dėvėti veido kaukes uždarose patalpose. Pirmiausia, tikimės savo pirkėjų sąmoningumo, tačiau kad būtų laikomasi numatytos tvarkos prižiūrės ir mūsų darbuotojai“, – apie pasiruošimą naujiems reikalavimams sakė E. Dapkienė.

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis pranešė, kad jo atstovaujamo prekybos tinklo parduotuvėse 50 vnt. medicininių kaukių kainuoja 18,99 euro. 2 vnt. respiratorių pakuotė – 5,99 euro. 4 litrus dezinfekcinio skysčio galima nusipirkti už 15,99 euro.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl pasirengimo, tai jeigu bus toks sprendimas, tai jis bus vykdomas. Tiek ir tegaliu pasakyti. O šiaip tos priemonės, kalbu ne apie kaukes, bet apie atstumų laikymąsi, dezinfekcijos tvarką, apsauginės sieneles ir kitas priemones, tai iki šiol jos yra vykdomos. Jei būtų sprendimas dėl kaukių, tai jos irgi būtų dėvimos“, – sakė D. Ryliškis.

Vežimėlių dezinfekcija ir kitos priemonės

„Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė informavo, kad šiame tinkle ir jo elektroninėje parduotuvėje pirkėjai gali įsigyti kelių rūšių kaukes – daugkartinio naudojimo, kurios kainuoja nuo 2,79 euro už vienetą ir vienkartinių, kurių kaina – 0,80 euro už vienetą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot vadovės, jos atstovaujamas prekybos tinklas ruošiasi galimam vyriausybės sprendimui, kuriuo remiantis bus iš naujo įvestas reikalavimas dėvėti kaukes uždarose patalpose, įskaitant parduotuves:

„Prekybos centrų darbuotojai yra aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – veido kaukėmis, skydeliais, vienkartinėmis pirštinėmis, taip pat dezinfekcijai skirtomis priemonėmis. Šiomis priemonėmis buvo papildomai pasirūpinta, kai dar karantino metu „Rimi“ įvedė saugumo standartą, pagal kurį, dezinfekcinių priemonių rankoms stotelės pirkėjams ir parduotuvės darbuotojams, taip pat – vėžimėlių ir krepšelių dezinfekcijai įrengtos ir lieka, nepriklausomai nuo situacijos, visose „Rimi“ parduotuvėse, lengvai pasiekiamuose vietose. Prekybos tinklo darbuotojams, ir pasibaigus karantinui, atėjus į darbą, matuojama kūno temperatūra.“

REKLAMA

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė situaciją pakomentavo taip: 

„Šiuo metu apsauginėmis kaukėmis neprekiaujame, tačiau stebime situaciją ir reaguotume esant pirkėjų poreikiui. Stebime situaciją tiek Lietuvoje, tiek ir pasaulyje, todėl esame pasiruošę reaguoti į visus galimus valdžios sprendimus, taip pat ir sprendimą vėl sugrąžinti privalomas apsaugines kaukes.“

Internetinėje parduotuvėje „Barbora“ 50 vnt. vienkartinių medicininių kaukių kainuoja 22,99 euro.

„Senukų“ parduotuvėje internete vienkartinių ir daugkartinių kaukių kainos prasideda nuo 3,49 euro.

„Pigu.lt“ pusšimtis vienkartinių kaukių kainuoja nuo 14,99 euro, respiratoriai – nuo kelių iki kelių dešimčių eurų.

Tiesa, perkant internetu ir užsisakant prekių pristatymą į namus, bendra pirkinių kaina bus didesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų