REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos bankas (LB) ketvirtadienį išleidžia pirmąją pasaulyje skaitmeninę kolekcinę monetą LBCOIN.

Lietuvos bankas (LB) ketvirtadienį išleidžia pirmąją pasaulyje skaitmeninę kolekcinę monetą LBCOIN.

REKLAMA

Centrinio banko teigimu, taip pradedamas naujas etapas numizmatikos istorijoje, o kartu šis projektas – viena pirmųjų galimybių pradėti svarstyti skaitmeninių pinigų klausimą.

Blokų grandinės technologijos (blockchain) pagrindu sukurtą LBCOIN sudaro šeši skaitmeniniai žetonai ir viena fizinė kolekcinė sidabro moneta. Ketvirtadienį 8 val. ryto el. parduotuvėje lbcoin.lb.lt prasidės prekyba 4 tūkst. LBCOIN monetų (24 tūkst. skaitmeninių žetonų ir 4 tūkst. fizinių kolekcinių sidabro monetų). 

Moneta skiriama 1918 metų vasario 16 dienos Nepriklausomybės Aktui ir dvidešimčiai jį pasirašiusių signatarų. Kiekvienas skaitmeninis žetonas vaizduoja vieną iš dvidešimties signatarų. Skaitmeniniai žetonai suskirstyti į šešias kategorijas pagal signatarų veiklos sritis.

REKLAMA
REKLAMA

Pirkdamas skaitmeninę kolekcinę monetą, žmogus gaus šešis atsitiktine tvarka parinktus skaitmeninius žetonus, tačiau tik surinkęs šešis skirtingų kategorijų žetonus juos galės išsikeisti į fizinę kolekcinę sidabro monetą.

REKLAMA

Žetonus bus galima įsigyti ir laikyti Lietuvos banko elektroninėje parduotuvėje, juos dovanoti ir jais keistis su kitais kolekcininkais, pervesti į NEM viešajame tinkle esančią skaitmeninių žetonų piniginę. Lietuvos bankas atskirai nepardavinės fizinių kolekcinių monetų.

Po 30 mėnesių LB el. parduotuvė taps nepasiekiama ir visi joje esantys skaitmeniniai žetonai bus sunaikinti. Todėl, pasak LB, pirkėjai iki to laiko turės pasirūpinti turimais žetonais – pasikeisti juos į fizinę kolekcinę monetą, padovanoti juos ar pervesti į viešąjį NEM tinklą.

LBCOIN monetos kaina sieks 99 eurus. Fizinė LBCOIN kolekcinė moneta – sidabrinė, kredito kortelės dydžio ir formos, o jos nominalas – 19,18 euro. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų