REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžyje Skaistakalnio parką sutvarkęs ir ten poilsio erdvę su laipynių parku įkūręs verslininkas priverstas veiklą nutraukti. To reikalauja Panevėžio savivaldybė, argumentuodama tuo, kad šiuo metu parke vykdomi rekonstrukcijos darbai. Jiems pasibaigus savivaldybė svarstys naujos pramoginės veiklos parke alternatyvas.

Panevėžyje Skaistakalnio parką sutvarkęs ir ten poilsio erdvę su laipynių parku įkūręs verslininkas priverstas veiklą nutraukti. To reikalauja Panevėžio savivaldybė, argumentuodama tuo, kad šiuo metu parke vykdomi rekonstrukcijos darbai. Jiems pasibaigus savivaldybė svarstys naujos pramoginės veiklos parke alternatyvas.

REKLAMA

Į portalą tv3.lt kreipėsi įmonės „Orangutanas“ vadovas Kęstas Gomziakovas, kuris skundžiasi, kad Panevėžio savivaldybė nebeleidžia Skaistakalnio parke vykdyti pramogų parko veiklos.

„Laipynių parko su poilsio zonomis verslą sėkmingai vystėme 5 metus. Tačiau mums pradėjus vykdyti veiklą, Skaistakalnio parkas panevėžiečiams asocijavosi ne su pramogomis, o su nusikaltimais. Jame rinkdavosi abejotinos reputacijos panevėžiečiai, kurie kabinėdavosi prie miesto gyventojų, šiuos net užpuldavo.

Ne kartą veiklos pradžioje mus ir pačius buvo apvogę, padegę pavėsinę, suoliukus, batutą ir pačias laipynių trasas. Visi šie įvykiai yra užregistruoti ir policijoje. Kuri, beje, mums padėjo rasti dalį pavogtų daiktų.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant visų nemalonių įvykių, po truputį mums pavyko išvyti vandalus iš miesto parko. Susimontavome vaizdo stebėjimo kameras, praleidome nemažai vakarų tikrindami vaizdo kamerų įrašus ir kviesdami policiją. Tačiau šiandien džiaugiamės, kad parkas tapo saugia erdve miestiečiams. O ir patys žmonės mums dažnai dėkoja, kad pagaliau parkas tapo ne nusikaltimų, o pramogų vieta“, – pasakoja verslininkas.

REKLAMA

Anot K. Gomziakovo, pramogų parkas buvo tapęs lankytojų traukos centru.

„Pastatėme pavėsinę talpinančią iki 50 žmonių, lieptelį, įsigijome gultų, kad žmonės galėtų tiesiog ateiti ir leisti laiką su draugais ar šeima. Mūsų laipynių parką per 5 metus aplankė daugelis Panevėžio rajono mokyklų. Tačiau pramogauti atvykdavo ir kitų miestų gyventojai – Šiaulių, Kauno ar Vilniaus.

Nemokamai pramogauti leisdavome globos namų auklėtiniams ar skurdžiau gyvenančioms šeimoms. Žmonės džiaugėsi, kad Panevėžyje atsirado pramogų parkas, kuriame galima aktyviai ar pasyviai leisti laiką“, – pasakojo K. Gomziakovas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu, nepaisant teigiamų žmonių atsiliepimų, verslininkas veiklą privalo nutraukti dėl prasidėjusių parko rekonstrukcijos darbų.

„Žinoma, veiklos pradžioje žinojome, kad praėjus penkeriems metams bus vykdoma Skaistakalnio parko rekonstrukcija ir jai prasidėjus, mes negalėsime vykdyti veiklos.

Mes sutikome su šia sąlyga, tačiau tikėjomės, kad po rekonstrukcijos mums bus pratęstas leidimas veiklos vykdymui ir vėl galėsime atidaryti parką. Tai žadėjo ir pati Panevėžio savivaldybė.  Kadangi atsakingi savivaldybės darbuotojai mums sakė, kad rekonstrukcijos metu mums tereikės patraukti supynes, kelis staliukus ir smėlio dėžę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šiuo metu savivaldybė nori, kad mes viską išardytume, nes anot jų trukdome ir gadiname parko vaizdą. Jeigu neišsikraustysime mums grasina baudomis. Rekonstrukcija toje parko dalyje, kur yra mūsų laipynių trasos net neprasidėjusi, tačiau mums šiais metais leidimo vykdyti veiklą savivaldybė neišdavė.

Suprantu, kad tada prieš 5 metus mes nepasirašėme jokių dokumentų dėl veiklos tęstinumo, susitarimas buvo žodinis. Be to, per tuos 5 metus pasikeitė ir Panevėžio valdžia, kuriai pramogų parkas Skaistakalnyje atrodo nebereikalingas.

Gaila įdėto darbo, o ir inventorius, kurį savivaldybė liepia nugriauti, dar gali pasitarnauti kitiems žmonėms, institucijoms, kurios rūpinasi vaikais, todėl ir neskubame jo griauti ir ardyti. Pavyzdžiui, pavėsinė. Ją ketiname padovanoti „ SOS vaikams“, tačiau pagal savivaldybės terminus vėluojame, todėl gausime baudą“, – piktinasi verslininkas.

REKLAMA

K. Gomziakovui liūdna, kad savivaldybė negalvoja apie miesto ir miestiečių gerovę, o tik vykdo iš aukščiau siunčiamus nurodymus.

„Gali būti, kad parkas ir vėl taps nusikaltėlių buveine, kai mes išsikraustysime. Kad taip nenutiktų savivaldybė turės įrengti vaizdo kameras, samdyti apsaugos darbuotojus.

Taip pat miestas praras dalį pinigų, juk atvykę pramogauti į mūsų parką lankytojai leisdavo pinigus ne tik pas mus, bet ir kitose Panevėžio kavinėse ir parduotuvėse“, – teigia įmonės vadovas.

Baigė galioti sutartis

Panevėžio savivaldybės administracijos skyriaus vedėjas Jokūbas Leipus teigia, kad Skaistakalnio parkas yra viešoji erdvė, tad norint išduoti verslo įmonei leidimą joje vykdyti veiklą (t.y. įrengti nuotykių parką), buvo organizuotas konkursas ir sudaryta 3 metų sutartis su galimybe ją pratęsti.

REKLAMA

„Sutarčiai pasibaigus ji buvo pratęsta 2019 m. vienerių metų laikotarpiui, su sąlyga, kad nuotykių parkas nutrauks veiklą prasidėjus parko tvarkymo darbams ir atlaisvinti erdvę.

Šiemet sausio mėn. 21 d. el. paštu ir vasario mėn. 3 d. bei balandžio mėn. 6 d. raštu „Orangutanas“ buvo informuotas, kad, vadovaujantis sutartimi, bendrovė privalo išmontuoti pramoginius įrenginius, susirinkti visą inventorių – konteinerius, pavėsines, batutus, hamakus ir kt., kadangi tai trukdo parko tvarkymo darbams. Parko tvarkymo darbai apima visą parko erdvę, tad vykdyti veiklos galimybės nėra. Tačiau įmonė iki šiol iki šiol savo įrenginių neišmontavo ir parko neatlaisvino“, – tvirtina J. Leipus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar kas laukia parko po rekonstrukcijos ir ar įmonė galės veiklą, savivaldybės atstovas sako, kad sutartis su įmone „Orangutanas“ buvo terminuota ir šiuo metu yra pasibaigusi.

„Užbaigus parko tvarkymo darbus bus svarstoma galimybė dėl naujos pramoginės erdvės užpildymo ir pagal poreikį bus skelbiamas konkursas“, – teigia J Leipus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų