REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį ugniagesiai Kaišiadorių rajone tekančiame Krunos upelyje ieškojo įkalčių.

Ketvirtadienį ugniagesiai Kaišiadorių rajone tekančiame Krunos upelyje ieškojo įkalčių.

REKLAMA

Anksčiau skelbta, kad čia ieškota su restoranų tinklo „Grill London“ šešėlinės veiklos byla susijusių įkalčių.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba penktadienį pranešė, kad ketvirtadienį apie 8 val. gavo pranešimą iš policijos, jog reikalinga pagalba vandenyje ieškoti įkalčių.

Krunos upėje iš valties ir nardant surinkti daiktai perduoti policijos pareigūnams.

Įkalčių ugniagesiai policijos prašymu šioje upėje ieškojo ir trečiadienį.

Kauno apskrities policija ketvirtadienio vakarą patvirtino, kad įkalčių ieškota vykdant ikiteisminį tyrimą dėl šešėlinės veiklos ir vengimo sumokėti mokesčius. Šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai pateikti vienam juridiniam asmeniui ir dviem fiziniams asmenims, jie suimti mėnesiui.

BNS žiniomis, suimtas restoranų tinklo „Grill London“ vadovas Andrius Lavrinavičius ir Lietuvos automobilių sporto federacijos viceprezidentas bei automobilių sporto klubo „ESmotorsport“ vadovas Ernestas Staponkus.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo duomenimis, automobilių sporto klubo valdybos narys ir prezidentas E. Staponkus įtariamas pernai vykdęs apgaulingą įmonės buhalterinę apskaitą ir gegužės 6 – lapkričio 27 dienomis užsienio bendrovei, esančiai Jungtinėse Amerikos Valstijose, Floridoje, pervedęs daugiau nei 200 tūkst. eurų už su įmonės veikla nesusijusias paslaugas. Taip, pasak teisėsaugos, nepagrįstai padidintos įmonės išlaidos, siekiant išvengti beveik 35 tūkst. eurų mokesčių.

REKLAMA

E. Staponkus taip pat įtariamas, kad 11 įmonių faktiniam vadovui A. Lavrinavičiui padėjo organizuoti neteisingų duomenų įrašymą į deklaracijas ir jų pateikimą valstybės įgaliotai institucijai, kai bendrais veiksmais sugrąžino E. Staponkaus automobilių sporto klubui nuo 2017 metų sausio 10 dienos pervestas pinigines lėšas už tariamai suteiktą iš A. Lavrinavičiaus vadovaujamų įmonių gautą paramą.

A. Lavrinavičius įtariamas, kad jis, siekdamas išvengti mokesčių, būdamas 11 įmonių faktiniu vadovu, bendrininkaudamas su kitu įtariamuoju, susigrąžino automobilių sporto klubui nuo 2017 metų sausio 1 dienos pervestas lėšas už tariamai suteiktą paramą – viso už daugiau kaip 418 tūkst. eurų.

Manoma, kad lėšos grynaisiais pinigais iš E. Staponkaus susigrąžintos už sutartą atlygį.

Abu įtariamieji kaltę neigia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų