REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantino metu išaugęs susidomėjimas sodybomis ir sodais vis dar tęsiasi. Žmonės domisi, ieško ir perka sodybas ar nedidelius namelius sodų bendrijose. Pasak nekilnojamo turto (NT) brokerių pagrindiniai kriterijai, kuriais pirkėjai remiasi, yra vieta ir kaina. O ši gali siekti – nuo 5 tūkst. eurų už sodybą.

Karantino metu išaugęs susidomėjimas sodybomis ir sodais vis dar tęsiasi. Žmonės domisi, ieško ir perka sodybas ar nedidelius namelius sodų bendrijose. Pasak nekilnojamo turto (NT) brokerių pagrindiniai kriterijai, kuriais pirkėjai remiasi, yra vieta ir kaina. O ši gali siekti – nuo 5 tūkst. eurų už sodybą.

REKLAMA

NT brokeris Ignas Zabarauskas teigia, kad dar karantino metu, nuo balandžio mėnesio pradėjo augti sodybų ar sodo namelių pardavimų skelbimų peržiūros. Karantinui pasibaigus, išaugo ir pačių apžiūrų skaičius. Tačiau tai nereiškia, kad visi žmonės, kurie domisi, ima ir nusiperka po sodybą. Tikrai ne visos sodybų apžiūros baigiasi pirkimo-pardavimo sandoriais.

Anot NT brokerio, žmonės rinkdamiesi sodybą ar sodą remiasi keliais kriterijais. Vienas jų – vieta.

„Klientai, ieškantys sodų, būna dviejų tipų. Vieni ieško poilsio vietos, kurioje galėtų leisti savaitgalius, atostogas ar net ten gyventi, o kiti – vietos, kurioje užsiimtų daržo ir sodo darbais. Šie dažniausiai ieško kuo pigesnių variantų, todėl renkasi ir atokesnius sodus. Tačiau ieškantys poilsio ar net gyvenamosios vietos nori, kad sodas būtų kuo arčiau miesto.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie sodybas, populiariausios yra tos, kurios nutolusios iki 100 km nuo didžiųjų miestų – Vilniaus ar Kauno. Tačiau daugumai klientų, kurie ieško poilsio vietos, svarbi ir graži vieta. Jie nori, kad netoliese būtų miškas, upė, ežeras ar kitoks vandens telkinys“, – pastebi I. Zabarauskas.

REKLAMA

Pasak NT specialisto, sodybai pirkėjai yra pasiryžę išleisti iki 100 tūkst. eurų. Sodyboje už tokią kainą žmonės norėtų jau gyventi. Dar daugiau pasiryžę išleisti klientai, kurie sodyboje norėtų ne tik gyventi, bet ir vykdyti komercinę veiklą. Tokia sodyba galėtų jau kainuoti 200 tūkst. ar 300 tūkst. eurų.

„O klientai, kurie nori užsiimti daržininkyste ar leisti vasaras gamtoje, žada skirti kur kas mažesnes sumas, iki 40 tūkst. eurų. Tokie pirkėjai dažniausiai banko paskolomis nesinaudoja, perka iš sutaupytų lėšų“, – teigia I. Zabarauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pigiausios sodybos Kauno ir Vilniaus rajonuose

Portalas tv3.lt NT skelbimų internetinėje svetainėje „Aruodas“ patikrino, kiek kainuoja pigiausios sodybos ar sodai su nameliu Vilniaus ir Kauno rajonuose.

Tad pigiausią sodybą Vilniaus rajone, Veriškėse galima nusipirkti už 10 tūkst. eurų. Šis kaimas nuo Vilniaus nutolęs 28 km. Parduodama sodyba esą yra gražioje vietoje, šalia miškas ir tvenkinys. Tačiau pats namas senas, statytas 1950 metais. Jo plotas 45 kvadratiniai metrai, o sklypas – 11 a, kuriame dar yra ir medinė malkinė.

Skelbime nurodoma, kad namui reikalingas remontas, tačiau yra ir leidimas statyti 100 kvadratinių metrų namą esamą griaunant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pigiausias sodo namelis-vasarnamis Vilniaus rajone, Akmeniškėse kainuoja 9,4 tūkst. eurų. Namas pastatytas 2000 m., jo plotas 50 kvadratinių metrų, o sklypas – 10 a. Šis namas nuo Vilniaus nutolęs 25 km. Namas yra visiškai įrengtas, jame yra dušas, tualetas, dujų balionas ir dujinė viryklė. Norintys čia leisti ne tik vasaras turi galimybę namą pertvarkyti nuolatiniam gyvenimui.

Kauno rajone sodybos brangesnės negu Vilniuje, tačiau sodo nameliai pigesni, šiuos galima įsigyti už kelis tūkstančius eurų.

Štai Kauno rajone, Šlienavos kaime pigiausia sodybą galima įsigyti už 18 tūkst. eurų. Ji nuo Kauno miesto yra nutolusi 18 km. Nurodoma, kad sodyba įsikūrusi gražioje vietoje, netoli miško ir Kauno marių. Sodyba pastatyta 1990 metais, namas yra 100 kvadratinių metrų ploto, sklypas – 6 a. Namas yra įrengtas.

REKLAMA

Pigiausias sodo namelis Kauno rajone, Bernatonių kaime, nutolusiame nuo Kauno 25 km, kainuoja 6 000 eurų. Namo plotas yra 23 kvadratiniai metrai, o sklypas – 6 arų. Namas pastatytas 1990 metais, jis yra įrengtas.

Tušti sklypai nuo 3 tūkst. eurų

Dar patikrinome, kiek kainuoja sodybos ir sodai, kurie yra nutolę nuo Vilniaus daugiau negu 100 km.

Pavyzdžiui, Kėdainiuose NT pardavimu užsiimanti brokerė Edita Pinskė sako, kad tuščią sodo sklypą šiame mieste ar jo rajone galima įsigyti ir už 3 tūkst. eurų. Žinoma, sklypai su namais jau brangesni.

„Žmonėms labai svarbi yra kaina. Jeigu jie apžiūri beveik toje pačioje vietoje du sodo namelius ir vienas kainuoja 5 tūkst. eurų, o kitas – 8 tūkst. eurų, žinoma, kad klientas rinksis pigesnį variantą.

REKLAMA

Dar klientams svarbi vieta, jie nori, kad būtų patogus privažiavimas prie sklypo ir namo“, – pastebi E. Pinskė.

NT skelbimų portale taip pat patikrinome, kiek Kėdainių rajone kainuoja pigiausia sodyba ir sodo namelis.

Pigiausią sodo namelį Pašilių kaime, kuris nuo Kėdainių yra nutolęs per 7 km, galima nusipirkti už 7,5 tūkst. eurų. Namo plotas – 16 kvadratinių metrų, o sklypo – 6 arai. Namas pastatytas 2018 m., jis yra įrengtas.

Pigiausią sodyba Kėdainių rajone, Surviliškio kaime, kuris nuo Kėdainių nutolęs 20 km, galima nusipirkti už 4,9 tūkst. eurų.

Ji pastatyta 1934 metais, namas 204 kvadratinių ų ploto, o sklypas – 33 arų. Namui reikalingas kapitalinis remontas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų