REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiandien iš Vilniaus į Palangą galima vykti ne tik automobiliu, autobusu ar traukiniu, bet ir nuskristi lėktuvu. Skrydis truks mažiau nei valandą, tačiau kokiu būdu keliaujant nuvykti į pajūrį galima pigiausiai?

Nuo šiandien iš Vilniaus į Palangą galima vykti ne tik automobiliu, autobusu ar traukiniu, bet ir nuskristi lėktuvu. Skrydis truks mažiau nei valandą, tačiau kokiu būdu keliaujant nuvykti į pajūrį galima pigiausiai?

REKLAMA

Aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ įmonės pranešė, kad nuo birželio 26 dienos pradeda skrydžius iš Vilniaus į Palangą. 

Skrydžiai planuojami kartą per savaitę – penktadienį vakare lėktuvas iš sostinės pakils į Palangą, o sekmadienio vakarą – iš pajūrio atgal į Vilnių. Pranešama, kad skrydžio trukmė – apie 50 min.

Skrydis iš Vilniaus į Palangą ir atgal kainuoja nuo 90 eurų. Į kainą įskaičiuotas 8 kg rankinis bagažas ir 20 kg registruotas bagažas. Vaikams iki 2 metų bilietai nemokami.

Renkantis į Palangą vykti autobusu, kelionė užtruks penkis kartus ilgiau nei lėktuvu – apie 4,5 val., tačiau bilietai yra kur kas pigesni. Bilietų kaina svyruoja maždaug nuo 21 iki 25 eurų į vieną pusę, taigi kelionė į abi puses kainuotų iki 50 eurų vienam žmogui.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas pasirinkimas – kelionė traukiniu. „Lietuvos geležinkeliai“ jau kelerius metus siūlo tiesiogines keliones į Lietuvos pajūrio kurortus, tarp kurių ir Palanga. Tiesa, pasirinkę į Palangą vykti traukiniu, juo iš Vilniaus atkeliausite tik iki Kretingos, o iš čia esančios geležinkelio stoties likusį kelia reiks nuvykti specialiu autobusu.

REKLAMA

Kelionė traukiniu nuo Vilniaus iki Kretingos trunka apie 3,5 val., o autobusu iš Kretingos į Palangą dar maždaug pusvalandį, taigi bendra kelionės trukmė – apie 4 valandas.

„Pajūrio ekspresas“ į Palangą iš Vilniaus išvyksta penktadienį per pietus arba šeštadienio rytą, o atgal į Vilnių – sekmadienį vakare. Bilietai į Palangą kainuoja 21 eurą, vykstant ekonomine klase ir 24,60 euro važiuojant verslo klase. Į bilieto kainą įskaičiuoti kelionės traukiniu ir autobusu. Taigi, kelionės kaina į abi puses svyruoja nuo 42 iki beveik 50 eurų. Vaikai iki 7 metų „Pajūrio ekspreso" traukiniais keliauja nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA

Be abejonės, visada galima rinktis kelionę į pajūrį automobiliu. Vykstant juo, kelionė į Palangą iš Vilniaus yra daugmaž valanda trumpesnė nei važiuojant autobusu, jei kelionės metu niekur nesustojama pailsėti.

Kiek kelionė į Palangą kainuotų automobiliu, priklauso nuo to, kokios automobilio degalų sąnaudos ir degalų kaina.

Dyzelino kaina, naujausiais pricer.lt duomenimis, Lietuvoje svyruoja nuo 0,85 iki 0,98 euro už litrą, o A95 oktaninio skaičiaus benzino – nuo 0,98 iki 1,08 euro už litrą.

Jei jūsų automobilis 100 km kelionei sunaudoja vidutiniškai, pvz., 6,5 litro degalų, kelionei į Palangą būtų sunaudojama apie 22 litrus ir dar tiek pat vykstant atgal į Vilnių. Taigi kelionei į abi puses reikėtų daugmaž 44 litrų dyzelino, o tokio kiekio kaina siektų apie 38–44 eurus, o benzino kaina svyruotų nuo 44 iki 48 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galima matyti, kad kelionė autobusu ir automobiliu vienam asmeniui kainuoja panašiai, tačiau, jei į pajūrį planuojate traukti keliese – tai turbūt bene pigiausias kelionės būdas. Čia taip pat mažiau ribų bagažo kiekiui ar jo dydžiui.

Kita vertus, vairavimą galima prilyginti įprastam darbui. Statistikos departamento duomenimis, vidutinis mėnesio darbo užmokestis Lietuvoje yra 1381 euro atlyginimas ant popieriaus arba 880 eurų į rankas. Jei šią sumą padalinsime iš 40 val. darbo savaitės laiko ir 4 savaičių mėnesio, išeis, kad viena valanda tokio darbo kainuoja apie 5,5 euro.

Jeigu skrydis sutaupo bent 3 valandas į vieną pusę arba 6 valandas į abi puses, išeitų, kad nevairuodami patys ir nedirbdami sutaupytume 33 eurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų