REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą daugelis laisvalaikį bent kartais nusprendžiama praleisti prie įvairių vandens telkinių, todėl nenuostabu, kad maudymosi kostiumėliai tampa svarbiu stiliaus akcentu. Visgi kai kurie atkreipia dėmesį į jų kainą ir kelia klausimą – kodėl kartais maudymosi kostiumėliai brangesni už, pavyzdžiui, džinsus? Drabužių kūrėjai tikina – kainą lemia išskirtinis gamybos procesas.

Vasarą daugelis laisvalaikį bent kartais nusprendžiama praleisti prie įvairių vandens telkinių, todėl nenuostabu, kad maudymosi kostiumėliai tampa svarbiu stiliaus akcentu. Visgi kai kurie atkreipia dėmesį į jų kainą ir kelia klausimą – kodėl kartais maudymosi kostiumėliai brangesni už, pavyzdžiui, džinsus? Drabužių kūrėjai tikina – kainą lemia išskirtinis gamybos procesas.

REKLAMA

Žvalgantis po parduotuves, galima pastebėti, kad maudymosi kostiumėlių kainos neretai gali siekti ir daugiau nei 100 eurų. Tačiau Lietuvos dizaineriai ir drabužių kūrėjai sako, kad tokiomis kainomis nereikėtų stebėtis, nes maudymosi kostiumėlių gamyba reikalauja išskirtinio dėmesio.

Štai prekės ženklo „Top To Bottom“ maudymosi kostiumėlių kainos prasideda nuo 99,89 euro. Šio ženklo įkūrėja Gabrielė Gineikaitė sako, kad maudymosi kostiumėlių didesnę kainą nulemia išskirtinė kokybė, kurios reikalauja visi apatinio trikotažo drabužiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kuriant būtent juos, norisi ypatingai atkreipti dėmesį į patogias formas, minkštas siūles, kokybišką audinį. Svarbu, kad maudymosi kostiumėliai būtų dviejų audinio sluoksnių: apatinis iš natūralaus, kad jam sušlapus nesijaustų diskomforto, o viršutinis – iš sintetinio, kad lengvai džiūtų saulėje“, – pasakoja G. Gineikaitė.

REKLAMA

Ji taip pat atkreipia dėmesį, kad į kokybiškus, universalius daiktus verta investuoti šiek tiek daugiau.

„Mūsų kuriami maudymosi kostiumėliai yra multifunkcionalūs – jie puikiai tinka kaip bodis prie viršutinių drabužių, tad kokybiškam, universaliam daiktui galima išleisti ir šiek tiek daugiau“, – svarsto drabužių kūrėja G. Gineikaitė.

Paklausta apie šio sezono maudymosi kostiumėlių tendencijas, G. Gineikaitė tikina, kad kiekviena moteris yra skirtinga, todėl reikėtų rinktis tai, kas jai patogu.

„Kalbant apie apatinį trikotažą, , o taip pat ir maudymosi kostiumėlius, netikiu tendencijomis. Apsinuoginus, mano nuomone, svarbiausia yra jaustis patogiai ir savim pasitikinčiai“, – teigia pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

„Due“ prekės ženklo įkūrėja Indrė Lukošiūnaitė tikina, kad maudymosi kostiumėlių kainų dydis yra santykinis ir priklauso nuo to, su kuo jos yra lyginamos, tačiau pabrėžia, kad kokybiškas daiktas – visada brangesnis.

„Svarbu atsižvelgti į produkto konstrukciją ir gamybos sudėtingumą – būtent tai dažnai lemia jo kainą. Kokybiškas maudymosi kostiumėlis niekada nebus pigus, kaip ir bet koks kitas, ilgai tarnaujantis, socialiai atsakingai pagamintas drabužis“, – sako I. Lukošiūnaitė.

„Due“ maudymosi kostiumėliai kainuoja 69 eurus. Čia dominuoja ryškūs spalvų kontrastai ir gamtos motyvai: gėlės, gyvūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Maudymosi kostiumėlių tendencijos paprastai pasižymi jų formų variacijomis. Kitaip negu raštai. Gėlėti, egzotiniai, geometriniai raštai išlieka madingi jau kelintas sezonas. „Due“ prekių ženklas kuria maudymosi kostiumėlį, kuris puoštų, o jį dėvinti moteris išsiskirtų iš minios. Nėra paslaptis, kad klasikinis maudymosi kostiumėlis dailina moters kūno formas, tad tokie maudymosi kostiumėliai visada yra ir bus madingi“, – apie tendencijas kalba I. Lukošiūtė.

Pigesnės alternatyvos

Nenorint investuoti į brangų maudymosi kostiumėlį, neretai atsigręžiama į didžiuosius drabužių parduotuvių tinklus. Čia galima rasti nemažą kiek pigesnių maudymosi kostiumėlių ir glaudžių pasirinkimą.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt pasidomėjo, kiek maudymosi kostiumėliai kainuoja Lietuvoje populiariose drabužių parduotuvėse: „H&M“, „Bershka“ ir „Zara“.

Štai Švedijos greitosios mados tinklo „H&M“ parduotuvėse vientisų maudymosi kostiumėlių kaina svyruoja nuo 20 iki 35 eurų. Vienspalviai – pigesni, sudėtingesnio modelio ar raštuoti – brangesni.

Atskirų dalių maudymosi kostiumėlių kaina šiose parduotuvėse yra kiek didesnė ir svyruoja daugmaž nuo 25 iki 45 eurų. Tiesa, reikia atkreipti dėmesį, kad viršutinės ir apatinės maudymosi kostiumėlių dalys čia parduodamos atskirai, taigi klientai gali susikurti savo derinius iš siūlomų prekių arba pirktis tik kažkurią reikiamą bikinio dalį.

REKLAMA

Pavyzdžiui, žalio, atskirų dalių maudymosi kostiumėlio iš naujos kolekcijos kaina yra 44,98 euro, tačiau, jei pirktumėte tik viršutinę jo dalį, ji kainuotų 29,99 euro, jei apatinę – 14,99 euro.

Beje, moteriškų džinsų kainos šio tinklo internetinėje parduotuvėje kainuoja nuo 9,99 euro iki 49,99 euro.

Vyriškų maudymosi šortų pasirinkimas čia taip pat nemažas. Jų kaina „H&M“ prasideda nuo 9,99 euro, brangiausių kaina – 39,99 euro. Kaina priklauso nuo medžiagos kokybės, jos margumo. Vienspalviai, itin paprasto dizaino maudymosi šortai kainuoja mažiausiai. Margų, su paveikslėliais kaina didesnė.

Parduotuvėje „Bershka“ vienos dalies, vientisi, maudymosi kostiumėliai kainuoja apie 20 eurų. Dviejų dalių kostiumėlių kaina svyruoja nuo 22 iki 26 eurų. Čia, kaip ir „H&M“, galima pirkti atskiras bikinio dalis. Maudymosi kelnaičių kaina čia prasideda nuo 9,99 euro, o viršutinių bikinio dalių – nuo 12,99 euro.Vyriškų maudymosi šortų kaina čia svyruoja nuo daugmaž 10 iki 16 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Zara“ vientisus maudymosi kostiumėlius moterims siūlo įsigyti nuo 20 iki 26 eurų, priklausomai nuo medžiagos rašto ir bikinio modelio. Atskirų daliu maudymosi kostiumėlių kainos čia panašios kaip ir kitose parduotuvėse – apatinių bikinio dalių kaina prasideda nuo 9,95 euro, viršutinių – nuo 12,95 euro.

Parduotuvėse „Zara“ nemažas vyriškų maudymosi šortų pasirinkimas. Didžiosios jų dalies kaina yra apie 19,95 euro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų