REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sporto klubai jau veikia, tačiau sportuojantieji į juos neskuba. Nors sporto klubų atstovai tikina, kad srautai didesni nei tikėtasi, tačiau įprasto lankytojų skaičiaus galima tikėtis tik kitąmet. Kaip bebūtų, nors dalis abonementus turinčių žmonių sporto klubų dar vengia, kai kuriems iš jų teks mokėti už nenaudojamas paslaugas dar nesibaigus karantinui.

Sporto klubai jau veikia, tačiau sportuojantieji į juos neskuba. Nors sporto klubų atstovai tikina, kad srautai didesni nei tikėtasi, tačiau įprasto lankytojų skaičiaus galima tikėtis tik kitąmet. Kaip bebūtų, nors dalis abonementus turinčių žmonių sporto klubų dar vengia, kai kuriems iš jų teks mokėti už nenaudojamas paslaugas dar nesibaigus karantinui.

REKLAMA

Gegužės 18 d. sporto klubas „Lemon Gym“ atvėrė šešių klubų, esančių Vilniuje ir Kaune duris, o gegužės 20 d. taip pat pradėjo veikti ir šeši „Impuls“ sporto klubai visoje Lietuvoje. Šių klubų marketingo vadovė Donata Visockaitė-Laurinčikienė teigia, kad nors klubai ir nėra užpildyti, situacija geresnė nei buvo planuojama.

„Lemon Gym“ ir „Impuls“ klubai darbą pradėjo praėjusią savaitę, tai, ką matome iš klientų – situacija yra geresnė nei tikėjomės. Sporto klubuose yra pakankamai daug žmonių – apie 50 proc. anksčiau buvusių klientų, jei lyginsime su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu.

REKLAMA
REKLAMA

„Lemon Gym“ klientai šiek tiek jaunesni, tai ten mažiau ir baimės, o tai akivaizdžiai atsispindi ir lankytojų sraute – šiuose klubuose jis šiek tiek didesnis“, – sako D. Visockaitė-Laurinčikienė.

REKLAMA

Ji teigia, kad prieš pradedant veikti sporto klubams, buvo nuspręsta papildomus klubus miestuose atidaryti tik tokiu atveju, jei iki leidžiamo 80 proc. užsipildys dabar atidaryti klubai: „Iki to dar tikrai yra kur plaukti, taigi stebime ir tikimės, kad žmonės apsipras su ta mintimi, kad jau viskas veikia ir jie pradės grįžti į klubus.“

Tiesa, nors Vilniuje dabar veikia du didžiausi sporto klubai (Kareivių ir Asanavičiūtės g.), jau birželio 1 d. čia duris klientams atvers ir „Impuls“ esantis Savanorių pr.

Visi 10 „Gym Plius“ sporto klubų pradėjo veikti gegužės 21 d., tačiau klientų srautų situacija čia panaši, kaip ir kitur.

REKLAMA
REKLAMA

„Situacija yra tokia, kad lankytojų srautas yra kritęs apie 50 proc., palyginti su tuo, kas buvo prieš karantiną. Taigi nuotaikos tokios, kad dabar nelabai ką prognozuojame pagal pirmos savaitės lankytojų srautą, lauksime pirmų kelių mėnesių rezultato, kad labiau matytumėme tendencijas“, – komentuoja „Gym Plius“ įkūrėjas ir direktorius Airidas Kondratas.

Visgi jis pabrėžia, kad nors srautai ir žymiai sumažėję, klubas nusiteikęs gana teigiamai: „Viskas šviesėja, gerėja ir tikime, kad už metų bus taip gerai, kaip buvę, bet tikrai ne greičiau. Taigi nesitikime labai šviesių ateinančių dvylikos mėnesių, bet nebus taip blogai, kaip gali būti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atnaujinti mokėjimai už paslaugas

A.Kondratas pasakoja, kad mokėjimai už abonementus „Gym Plius“ klubuose atsinaujino nuo to momento, kai atsidarė sporto klubai. Tačiau pabrėžia, kad kiekvieno žmogaus prašymas yra vertinamas atskirai.

„Kiekvieną prašymą vertiname individualiai. Pavyzdžiui, visiems žmonėms, kurie yra rizikos grupėje ar yra vyresnio amžiaus, sakome, kad mes galime nutraukti narystę. Su jaunais žmonėmis, kurie nėra rizikos grupėje, situacija panaši – vertiname individualiai.

Šiuo atveju negalime nubrėžti vienos politikos, nes kiekvienas skirtingai traktuoja virusą: vieni jo paniškai bijo, kiti desperatiškai neigia, tai tikrai kiekvienas vertinamas atskirai, jei žmonėms yra problemų, papildomai duodame vadinamas kelių savaičių atostogas“, – pasakoja „Gym Plius“ direktorius A. Kondratas.

REKLAMA

Tiesa, mokėjimus už paslaugas atnaujino ne visi, tiksliau atnaujino juos tik tiems, kurie naudojasi paslaugomis. Tokią praktiką taiko „Impuls“ ir „Lemon Gym“ klubai.

„Mokėjimai už narystę yra sustabdyti, pinigų iš žmonių neimame už tai, ko dabar jie nenaudoja. Abonementai yra sustabdyti ir atsinaujina tik tada, kai klientas ateina į klubą.

Taip pat dabar yra padaryta taip, kad žmonės, nesvarbu kurį klubą jie anksčiau lankydavo, dabar gali lankyti bet kurį veikiantį klubą, kuris klientui yra arčiau“, – sako „Impuls“ marketingo vadovė D. Visockaitė-Laurinčikienė.

Abonementų kainų mažinti sporto klubuose neplanuojama. Jų atstovai teigia, kad pirmiausia stengiamasi rūpintis esamų klientų sugrįžimu, o įvairios abonementų akcijos – tai naujų klientų pritraukimo priemonė.

REKLAMA

Taikomi apsaugos reikalavimai

Sporto klubai skatina laikytis saugumo reikalavimų: sportuoti saugiu ne mažesniu kaip 2 metrų atstumu, ant treniruoklių ir kilimėlių tiestis rankšluosčius, dezinfekuoti treniruoklius ir smulkią įrangą prieš ir po naudojimosi. Taip pat dažnai plauti ir dezinfekuoti rankas.

Tam, kad būtų laikomasi saugaus atstumo, kai kurie klubai sužymėjo saugius atstumus ant grindų, šiek tiek pakeitė sporto salių išplanavimą arba neleidžia naudotis kai kuriais treniruokliais, o dušo zonomis klubuose rekomenduojama nesinaudoti ir po sporto higienos procedūras atlikti namuose.

Rekomenduojama apsilankymo trukmė sporto klube – 1 valanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų